:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция спря първенството

Полицията издирва президента на ПАОК, който нахлу на терена с пистолет
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Собственикът на ПАОК Иван Савидис (с брадата) е нахлул на терена по време на дербито срещу АЕК, обкръжен от гардовете си, като и на този кадър се вижда пистолетът, затъкнат в кобур на колана му.
Гръцкото правителство спря за неопределено време първенството на футболната Суперлига в страната, след като президентът на ПАОК Иван Савидис нахлу на терена в края на дербито с АЕК, запасал пистолет на кръста. Неделният мач вървеше при резултат 0:0, но в 90-ата минута Фернандо Варела от ПАОК вкара гол, който обаче бе отменен заради засада. Докато играчите спореха със съдията Георгиус Коминис, Савидис влезе на терена заедно с двама от бодигардовете си, а камерите показаха, че носи пистолет на кръста. Собственикът на ПАОК поиска обяснение от рефера, а на терена влязоха още външни лица. Играчите на АЕК пък се прибраха в съблекалнята и отказаха да излязат, а срещата бе прекратена.

"Решихме да прекратим първенството за неопределено време. В комуникация сме с УЕФА. Шампионатът няма да бъде подновен, докато няма нова и ясна рамка, приета от всички, за да можем да продължим напред с правила", каза зам.-министърът на културата и спорта Георгиус Василидис след среща с премиера Алексис Ципрас.

По-късно се оказа, че съдията Коминис все пак е променил решението си и е признал гола на ПАОК. Това се е случило два часа след прекратяването на мача. На сайта на гръцката Суперлига резултатът е 1:0 за ПАОК.

Шефът на АЕК Маноло Хименес също потвърди промяната: "Напуснахме стадиона, ескортирани от полицията. Съдията стоя 2 часа в стаята си и искаше да подновим мача. Ние отказахме. В крайна сметка той им присъди гола."

Резултатът е зачетен и за класирането, където АЕК е лидер с 54 точки, а ПАОК вече е втори с 52. Не е ясно обаче дали това няма да бъде анулирано.

Гръцката полиция пък издаде заповед за арест на Савидис, а представители на бизнесмена обявиха, че той има разрешение да носи оръжие.

"Иван не е заплашил никого с оръжие. Някои заглавия в медиите са неверни. Той носи пистолет, това не е забранено от закона", каза говорител на Савидис. Милиардерът е родом от Грузия, близък е до президента на Русия Владимир Путин и е бивш депутат от руската Дума. Савидис бе с основна заслуга Димитър Бербатов да подпише с ПАОК през 2015 г.



ТЕНДЕНЦИЯ

Това не е първият скандал с ПАОК този сезон. Федерацията отне 3 точки на клуба, след като фен удари с руло хартия за касови бележки треньора на "Олимпиакос" Оскар Гарсия. ПАОК обаче спечели обжалването.



1
1293
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Март 2018 10:41
ПАОК са ми най-симпатичния гръцни отбор, но не са случили на президент, а на мутра...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД