:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 140
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Емил Табаков открива "Мартенски музикални дни"

снимка: Софийска филхармония
Виолончелистът Робърт Коен ще се изяви под диригентската палка на Емил Табаков.
16 март,

Русе



58-ото издание на международния фестивал "Мартенски музикални дни" със световна премиера на Симфония №9 от Емил Табаков е под диригентството на самия автор. В програмата ще прозвучи и Концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс със солисти емблематичния цигулар Минчо Минчев и един от водещите виолончелисти в света - Робърт Коен.

Два дни по-късно, на 18 март, в зала "България" софийската публика също ще има удоволствието да се наслади на тримата виртуози. Срещата на маестро Табаков и Минчо Минчев със Софийската филхармония е очаквана от меломаните близо 2 десетилетия.

След дълго прекъсване Емил Табаков застава на диригентския пулт пред Софийската филхармония за 2 концерта този сезон. Освен концертите през март на 28 юни той ще дирижира Осмата симфония на Малер. Мащабният концерт ще събере на една сцена оркестрите на Софийската филхармония и БНР, Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" и Детския филхармоничен хор с диригент Славил Димитров, Детския и Смесения хор на БНР с диригент Любомира Александрова.

Кариерата на Емил Табаков като диригент на Русенската филхармония започва през 1976 г. Деветата му симфония, завършена през 2015 г., е трагичен разказ за съдбата на личността в днешния свят, една романтична концепция, която се възражда в съвременната музика. В симфонията се откриват силно конфликтният, застрашаващ човешкото равновесие характер на света, от една страна, и масовият стремеж към лесното забавление като някаква отчаяна реакция.

Редом с 68-годишния Минчо Минчев, чиято виртуозност със струните е известна на четири континента, ще чуем Робърт Коен, за чиято работа се пишат суперлативи като: "Лесно е да се чуе за какво е цялата шумотевица, той свири като Бог" (New York Stereo) и "Коен може да задържи публиката в дланта на ръката си" ("Гардиън"). Той прави концертния си дебют едва 12-годишен в лондонската "Роял фестивал хол" и през следващите четири десетилетия е приет за един от най-важните челисти на нашето време.

Билети за концертите се продават в мрежата на "Ивентим", "Тикетсбг" и "Ипей", както и на касата на зала "България".
1207
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД