:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

.
Данъчните декларации по Закона за



корпоративното подоходно облагане вече се подават само по електронен път, напомни НАП. Срокът за представяне на годишните декларации за 2017 г. е леко удължен - до 2 април, тъй като 31 март се пада в събота. В същия срок фирмите трябва да подадат и своите годишни отчети за дейността, както и да платят дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски. Задължението може да се плати в офис на банка, с пощенски запис или чрез интернет. Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за фирмата и 200 лева за управителя й.



Поправките "КТБ" в Закона



за банковата несъстоятелност вече са обнародвани в "Държавен вестник". Спорният закон, внесен от депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, бе гласуван повторно в парламента и преодоля президентското вето. Основните критики срещу промените са, че ще позволят на синдиците да развалят избирателно и със задна дата прихващания, цесии и сделки за активи, свързани с кредитиране от фалиралата банка. От самото начало авторите на проекта твърдят, че искат да спрат "вторичното разграбване" на КТБ. Наскоро Йордан Цонев съобщи, че се очаква благодарение на поправките синдиците на банката да съберат 1.4 млрд. лева.





1
1313
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Март 2018 11:18
Отпадна и задължението на юридически лица, които не са развивали дейност през 2017 г. да подават декларации ! Това също е много важно, да не се юрнат и те да подават.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД