:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 85
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бившият депутат Бат' Сали се размина с глоба за хулиганство

Александър Методиев
Бившият депутат от ДПС Александър Методиев - Бат' Сали е глобен с 3 хил. лв. заради хулиганство. Това реши окончателно Върховният касационен съд (ВКС). Методиев бе обвинен в хулиганство заради отказ да спре на полицейска проверка в Костенец през май 2016 г. и последвалите заплахи към униформените. Полицейски екип от местното РПУ му подал сигнал със стоппалка, но вместо да спре, той помахал на служителите и увеличил скоростта. Малко след това полицаите спрели бус, в който пътували седем човека, и им поискали личните документи за проверка. Един от тях нямал лична карта и полицаите започнали да му съставят акт. Тогава един от пътуващите се обадил на Методиев, депутатът се върнал, извадил служебната си карта и поискал обяснения от полицаите.

Първоначално Методиев бе осъден на 6 месеца условно. Според ВКС обаче това решение не е правилно, въпреки че последната инстанция намира, че бившият депутат е извършил хулигански действия, и то "чрез редица агресивни и демонстративни действия. Подсъдимият парадирал с качеството си на народен представител, размахвайки служебната си карта; търсел обяснение от полицаите защо съставят актове на "неговите хора"; искал от тях отчет какво правят и защо спират автомобили; отправял към полицейските служители груби реплики, настоявал да му представят актовете, които били съставени до момента, и доказателства за какво били съставени; заплашвал ги с уволнение и пр.", се посочва в решението. Едновременно с това съдиите приемат, че Методиев не е осъждан, а от престъплението няма имуществени вреди и затова може да му бъде наложена глоба.



ЗА ЕДНА РАКИЯ

Лидерът на БСП в Хасково Атанас Василев бе осъден на 4 месеца условно заради шофиране след употреба на алкохол, съобщи Дарик радио. Той бе хванат от полицията да кара с 1.49 промила алкохол на 19 февруари. Тогава обясни, че е седнал зад волана "на една ракия". Василев, който е и бивш кмет на града, е сключил споразумение с прокуратурата. Според съдебното решение той няма право да кара кола през следващите седем месеца.
1
1432
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Март 2018 21:19
и тоя гъзар като глиста Сидеров се прави.Дай на простака власт па му гледаи сеира после.Наказанието е подигравка.Защо не са му поискали оставка за уроване престижа на власта???
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД