:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 207
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Моуриньо определи отпадането на "Манчестър Юн" като "нищо ново"

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Треньорът на "Севиля" Винченцо Монтела (вляво) въодушевено прегръща героя в тима си Уисам Бен Йедер, който вкара и двата гола при победата с 2:1 над "Манчестър Юн".
"Манчестър Юн" се провали в Шампионската лига, след като загуби с 1:2 от "Севиля" на "Олд Трафорд" и отпадна още на 1/8-финалите след 0:0 в първия мач. Мениджърът на тима Жозе Моуриньо обаче не смята, че отпадането е толкова страшно за "Юнайтед" и нахакано напомни, че два пъти е отстранявал "червените дяволи" на тази фаза в турнира - с "Порто" през 2004-та и с "Реал" (Мадрид) през 2013-а.

"Бил съм на този стол и преди и съм отстранявал "Манчестър Юн" в Англия два пъти. Така че отпадането е нищо ново за този клуб. Не искам да правя драма от това, нямам време за такива неща. Имаме мач в събота и нямаме време да сме тъжни за повече от 24 часа. Това е футболът, не е краят на света", каза Моуриньо.

"Севиля" си осигури класирането с два гола на резервата Уисам Бен Йедер в 74-тата и 78-ата минута. Ромелу Лукаку върна едно попадение за домакините, но те не стигнаха до обрат. В двата мача срещу испанския тим "Юнайтед" имаше общо едва 4 точни удара. Попитан за това, Моуриньо отговори: "Това е статистика, просто статистика. Не съжалявам. Дадох най-доброто от себе си, играчите дадоха най-доброто, опитахме и загубихме."

Португалецът реши и да се заяде с "Ливърпул", който вече се класира напред. "Те може да са на 1/4-финал, но ги няма във ФА Къп", каза Моуриньо, попитан за "червените". Английските медии обаче критикуваха остро португалеца. "Юнайтед" играе футбол на слабите и вината е на Моуриньо", написа например в."Индипендънт".

Треньорът на "Севиля" Винченцо Монтела пък преливаше от щастие. "Невероятно е, че спечелихме на този специален стадион. За първи път от 60 години "Севиля" е на 1/4-финал в Шампионската лига. Изиграхме мача на живота си", каза италианецът, който по-рано този сезон бе уволнен от "Милан" за слаби резултати.

"Рома" пък си осигури място на 1/4-финалите за първи път от 10 години след победа с 1:0 срещу "Шахтьор". Италианците продължават напред след общ резултат 2:2 и гол на чужд терен. Един Джеко вкара единствения гол в реванша, а след мача обясни, че точно заради такива моменти е отказал да премине в "Челси" през зимата. "Не исках да напусна заради вечери като тази. Направихме нещо, което не се беше случвало от 10 години. Заслужавахме да се класираме напред", каза босненецът.



ПРОГРЕС

След успеха на "Рома" Италия има два тима на 1/4-финал в Шампионската лига за първи път от 11 години. Другият представител на Серия А в топ 8 на Европа е "Ювентус". За последно Италия бе с два тима през 2007-а, когато "Милан" и "Рома" играха в тази фаза.
1
1212
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Март 2018 09:07
Моуриньо с многомилионната селекция и възможности на Ман Ю срещу Монтела и далеч по-скромния като финансови възможности клуб от Севиля... Изобщо няма драма, не...
П.С. Тоя Монтела не го долюбвам още от времето му във "Фиорентина", когато се пишеше по-велик център-нападател от Батистута... обаче явно го бива като треньор.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД