:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Господари на ефира" уволниха бирник рекетьор

Прокуратурата разследва кадър на НАП и адвокатка, "спасявали" бизнесмен от ревизия
Росен Бъчваров
Шокиращо телевизионно разследване, излъчено по Нова тв, доведе до уволнението на корумпиран висш кадър на НАП и до намесата на прокуратурата. "Господари на ефира" показа как Стефан Лозанов, главен публичен изпълнител в приходната агенция, иска многократно крупни суми от бизнесмен, за да го "спасява" от данъчна ревизия.

В сряда прокуратурата съобщи, че вече е започнала разследване срещу бирника Лозанов и негова помощничка, бивша служителка на НАП. Обвинението посочва, че е било сезирано от тв предаването за случая.

Репортажи на "Господарите" разкриват как месеци наред Хюсеин Колаксъзов, собственик на дребна фирма за превоз на плодове и зеленчуци, е рекетиран от публичния изпълнител Стефан Лозанов и адвокат Велислава Кирилова, бивша служителка в агенцията. Данъчните блокирали активи и сметки на Колаксъзов заради задължения на негов некоректен контрагент. След това обаче бирникът Лозанов предложил на бизнесмена срещу 1000 лева да му освободи банковите сметки и камионите и да го отърве от ревизии. Освен това го посъветвал да ползва услугите на адвокат Кирилова срещу скромен хонорар от 700 лв. После бирникът и юристката продължили да искат от Колаксъзов още траншове - 3000 лева, 5000 лева и по-дребни суми, за да му помогнат да спаси бизнеса си от проверки и санкции.

"Хюсеин, ще можеш ли да удариш една рамо? Това, което си дал, не е за мен, а за хора, които ще свършат работа. Но за целта ми трябва някой лев", гласи СМС, изпратен от Лозанов до бизнесмена. В друго съобщение пък нападжията пише: "Имам първокласничка в петък, мога ли да разчитам на теб... ..."Имаш ли някаква възможност до утре, както говорихме, че съм с 30 до утре".

Тв предаването излъчи телефонен разговор, в който изтерзаният Колаксъзов пита Лозанов кога ще го оставят на мира. Служителят на НАП обяснява, че "си има хора там" - явно на по-висши постове, до които трябва да стигнат парите. Друг запис показва как на среща с адвокат Кирилова бизнесменът отчаяно възкликва: "Толкова много пари дадох! Моите родители сигурно не са виждали толкова пари през целия си живот". А посредничката го мотивира да продължи с плащанията с думите: "Значи, нали имаш една проверка? От изхода на тази проверка зависи. Те могат да напишат: "Отива за ревизия". Могат да ти напишат: "Всичко е наред, не отива за ревизия".

РЕАКЦИЯ

Говорителят на НАП Росен Бъчваров вчера обяви, че разобличеният от предаването бирник вече е уволнен. И подчерта, че в агенцията са провели вътрешното разследване, което показало, че няма "корупционна схема" в НАП, а служителят еднолично е рекетирал бизнесмена. Съдействаме на прокуратурата, добави Бъчваров.

4
2303
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
14 Март 2018 20:03
Докога телевизията ще върши работата на прокуратурата?
14 Март 2018 20:55
[quoteГоворителят на НАП Росен Бъчваров вчера обяви, че разобличеният от предаването бирник вече е уволнен. И подчерта, че в агенцията са провели вътрешното разследване, което показало, че няма "корупционна схема" в НАП, а служителят еднолично е рекетирал бизнесмена. Съдействаме на прокуратурата, добави Бъчваров.][/quote]

Да ли си вярва!
А дано, а ма надали Ха ха ха
15 Март 2018 08:42
Е какво друго да покаже ВЪТРЕШНАТА проверка! Инспекторатите обикновено проверяват дали не липсва някоя запетая в някой документ и дали има N на брой заповеди, писма и справки.
15 Март 2018 09:25
Който не е хванат, той не е крадец.
Има такава поговорка.
Този са го хванали, а останалите публични изпълнители, те като сълза на сърна ли са или още не са ги хванали, има ли схема, има ли утвърден начин за рекетиране на бизнеса, това са важните въпроси, а не частния случай.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД