:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Меси вече има 100 гола в Шампионската лига

Аржентинецът вкара два за победата с 3:0 срещу "Челси"
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Мениджърът на "Челси" Антонио Конте признава пълното превъзходство на "Барселона" в реванша и майсторството на Лионел Меси, като потупва аржентинеца по главата след края на мача на ст. "Камп Ноу".
"Барселона" се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига след победа с 3:0 над "Челси" и общ резултат 4:1. Лионел Меси вкара два гола за победата и вече има 100 попадения в турнира. Той е едва вторият играч с подобно постижение след Кристиано Роналдо, който е със 117. Меси обаче стигна до 100 гола в 123 мача, със 17 по-малко от Роналдо. Трети във вечната ранглиста е испанецът Раул ("Реал") със 71. От активните футболисти най-близо е Карим Бензема ("Реал", 53).

Меси вкара най-бързия си гол в турнира, след като се разписа от малък ъгъл след 2 минути и 8 секунди игра. Впоследствие аржентинецът подаде за попадението на Усман Дембеле, а през II полувреме отново прати топката между краката на вратаря Тибо Куртоа от малък ъгъл.

"Радвам се, че имам 100 гола в този толкова красив турнир, но най-важното е, че продължаваме напред след труден мач срещу силен съперник", коментира Меси.

Треньорът на "Челси" Антонио Конте не спести комплиментите си за аржентинеца: "Меси направи разликата. Той е супер, супер, супер топ играч. Футболист, който е способен да вкара по 60 гола всеки сезон. Изключителен играч, най-добрият в света. Той може да реши всеки мач за всеки отбор. Но е в "Барселона" и ще завърши кариерата си там. Много отбори може да се надяват да го имат, но това е невъзможно. Това е велика история на "Барселона" и Меси. Такъв тип играч се ражда веднъж на 50 години."

Според Конте обаче тимът му не е заслужавал такъв резултат. Италианецът се оплака и от съдията Дамир Скромина (Слвн) за неотсъдена дузпа срещу Маркос Алонсо.

Треньорът на "Барса" Ернесто Валверде пък каза: "Страдахме много, защото те пресираха много и ни създаваха неприятности. "Челси" е страхотен отбор, но имахме щастието да го отстраним."

В другия мач "Байерн" би с 3:1 "Бешикташ" в Турция и се класира напред с общ резултат 8:1. Победата бе 11-а поредна за треньора на тима Юп Хайнкес, което е нов рекорд в Лигата. 72-годишният наставник обяви, че целта му е да изведе "Байерн" до нов требъл, както направи през 2013 г.





ИНЦИДЕНТ

Фенове на "Челси" са били ранени след сблъсък със стюардите на стадион "Ноу Камп". В социалните мрежи се появиха клипове, на които се вижда как стюарди удрят привърженици с палки. От "Челси" обявиха, че са наясно със случая и ще подадат сигнал до властите.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Нападателят на "Байерн" Роберт Левандовски (вдясно) е прибрал топката с доволна физиономия, след като защитникът на "Бешикташ" Гьокхан Гьонюл (в средата) си е отбелязал автогол при победата на баварците с 3:1 в Истанбул.
2162
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД