:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Радослав Янков: Сезонът не мина по най-добрия начин

Александра Жекова се контузи след падане в тренировка преди последния старт в сноуборда
СНИМКА: ФЕЙСБУК
Жекова публиклува клип в социалните мрежи, в който се виждат нараняванията по лицето й.
Радослав Янков призна, че представянето му през този сезон за Световната купа по сноуборд не е толкова добро в сравнение с предишните две години. Българинът завърши на 10-о място в последния старт - паралелен слалом във Винтерберг (Гер). Янков отпадна още на 1/8-финалите, след като бе победен от Аарон Марк (Ит). Сноубордистът от Чепеларе остана на 6-о място в генералното класиране през този сезон с 3520 т. Янков е носител на големия Кристален глобус през 2016 г., а миналата година бе втори в генералното класиране и взе малката купа в паралелния гигантски слалом.

"Сезонът не мина по най-добрия начин в сравнение с предишните два, но въпреки това с положително настроение", написа Янков във "Фейсбук". Той благодари на близките си, федерацията и феновете и допълни: "Подкрепата в не най-светлите моменти повдига духа на човек! Благодаря ви! Българите можем!"

Победител във Винтерберг стана Роланд Фишналер (Ит), който спечели и малкия глобус в паралелния слалом с 2200 т., изпреварвайки Дмитрий Логинов (Рус), който е с 1800 т., и Себастиан Кислингер (Ав, 1380 т.). Невин Галмарини (Швейц) спечели големия Кристален глобус в алпийските дисциплини с 6570 т. Фишналер остана втори с 5066, а Едвин Корати (Ит) е трети с 4543. Галмарини взе и малката купа в паралелния гигантски слалом с 5530 т. Янков завърши 8-и в крайното класиране на коронната си дисциплина и 10-и в паралелния слалом.

Теодора Пенчева пък се нареди на 36-о място в паралелния слалом във Винтерберг, което е най-доброто й класиране за сезона. Зелина Йорг (Гер) стана победител в състезанието, а Екатерина Тудегешева (Рус) взе малкия глобус. Естер Ледецка (Чех) спечели Световната купа в алпийските дисциплини, както и малката в паралелния гигантски слалом.

Александра Жекова пък се контузи на тренировка преди последния старт за сезона във Вейсоназ (Швейц). Тя е с извадено рамо и охлузвания по лицето. Микаела Мойоли (Ит) спечели състезанието, както и Световната купа в сноуборд кроса. Италианката събра 8410 т. Жекова заърши на 7-о място с 3480 т.
1032
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД