:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

На 36 години Федерер подобри свой рекорд

Имах и късмет, сподели тенисистът преди финала в Индиън Уелс
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Роджър Федерер е свил победоносно юмрук след последната точка в мача, спечелена от швейцареца при сервис на Борна Чорич.
На 36-годишна възраст Роджър Федерер подобри своя личен рекорд за най-добро начало на сезон в професионалния тенис. Ветеранът от Базел се класира за финала на първия за годината турнир от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ, $7,97 млн.) след драматичен успех с 5:7, 6:4, 6:4 над Борна Чорич (Хър).

За световния №1 това бе 17-а поредна победа от началото на 2018 г., през която той все още няма загуба. Досегашният най-добър старт на Маестрото бе 16-0 през 2006 г. В онази година Федерер приключи сезона с невероятните 92 победи - нещо, което сега е немислимо заради ограничения му график на участия в турнири.

До рекорда обаче можеше и да не се стигне, понеже 21-годишният Чорич имаше аванс от сет и 4:2 гейма във втория, а в третата част два пъти поведе с пробив, но така и не успя да се справи с психологическото напрежение срещу най-добрия тенисист в света.

"Тези десет минути, в които той бе напред със сет и пробив, бяха много трудни за мен - сподели Федерер след двубоя, продължил близо два часа и половина. - Трябва да призная, че съм щастлив от това, че някак успях да се задържа в мача. Мисля, че той просто бе твърде нервен в тези важни моменти. А, разбира се, аз имах и късмет. Получи се хубав мач."

В преследване на своята шеста титла от Индиън Уелс и общо 28-а от "Мастърс" късно снощи миналогодишният шампион в пустинята на Калифорния имаше за съперник Хуан Мартин дел Потро. Поставеният под №6 аржентинец стигна до последния мач с бърз успех в 1/2-финалите - 6:2, 6:3 срещу Милош Раонич (Кан) за малко повече от час.

За 29-годишния Дел Потро това бе юбилейна победа №400 във веригата на АТР, като той я извоюва с почти безупречен сервис. Кулата от Тандил спечели 90% от разиграните на точки при вкаран първи сервис, а освен това направи пробиви в 4 от 5 възможности.

Двубоят снощи бе 25-и в съперничеството между Федерер и Дел Потро, като преди него швейцарецът водеше с 18-6.
1098
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД