:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 249
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

.
70% от хората си търсят работа



с връзки, разкри проучване на Националния статистически институт. През последната четвърт на миналата година безработните са били почти 190 хиляди и около 133 хиляди от тях са разчитали на роднини или приятели да им помогнат да бъдат назначени някъде на заплата. По-малък е броят на българите, които са се надявали бюрото по труда да им помогне или са търсили директен контакт с работодател. 17 000 от безработните са недоучили - стигнали са най-много четвърти клас. 49 000 пък са с основно образование.





Само един от десет българи



спортува редовно, сочат данни на Евростат за миналата година. Средният показател за ЕС е далеч по-висок - 40% от еврогражданите имат някакви тренировки поне 2 часа седмично. Дори гърците ни превъзхождат по двигателна активност - с 20% спортуващи. Само румънците са по-зле от нас - едва 7% от съседите се занимават със спорт. Отличниците са в Дания - там 80 процента наблягат на физкултурни занимания. С високи резултати са още Норвегия, Швеция и Германия.





1231
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД