:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 488
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Формула 1 зарадва пилоти и фенове с трета зона DRS

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Четирикратният световен шампион и настоящ носител на титлата във Формула 1 Люис Хамилтън ("Мерцедес") поздравява вече заелия мястото си друг 4-кратен първенец Себастиан Фетел ("Ферари") при пристигането си за официалната пресконференция на пилотите преди уикенда за "Гран при" на Австралия в Мелбърн.
За първи път от въвеждането на подвижното задно крило на болидите от Формула 1 през 2011 г. използването на т. нар. система за намаляване на аеродинамичното съпротивление (DRS) ще бъде позволено в три различни отсечки по време на състезание. Прецедентът ще е в старта за "Гран при" на Австралия този уикенд, с който ще бъде открит сезон 2018 в най-комерсиалния автомобилен спорт.

Новината, че на пистата "Албърт Парк" край Мелбърн ще има три зони DRS, бе приета с въодушевление и от феновете, и от пилотите. "Това определено ще помогне да настигаш предната кола преди края на сектора. Със сигурност ще от полза, от всеки от нас зависи колко голяма ще е тя", коментира Валтери Ботас от "Мерцедес". Колегата му в "Хаас" Кевин Магнусен пък добави: "Това несъмнено ще подобри състезанието. Мисля, че това добро нововъведение".

Първите две свободни тренировки в Мелбърн са днес, а третата е утре, когато е и квалификацията за място на стартовата решетка. Първата надпревара за годината е в неделя от 8,10 ч. българско време.
2833
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД