:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 379
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стрелбата пак провали българските биатлонисти

Мартен Фуркад спечели 27-ата си Световна купа
Мартен Фуркад
Както и на олимпийските игри в ПьонгЧанг`18 слабата стрелба провали българските биатлонисти на първото състезание от финалите на сезона за Световната купа, които започнаха вчера в Тюмен (Рус) със спринт на 10 км. И тримата ни участници допуснаха по две и повече грешки, което ги отпрати назад на финала.

Красимир Анев започна с нула в стрелбата от положение "легнал", но после от "прав" не свали две мишени и това, съчетано с по-бавното му ски бягане напоследък, го класира 31-ви - на 2:06.2 мин. от победителя Мартен Фуркщад (Фр). Владимир Илиев традиционно бе най-бърз от нашите и общо 17-и като чисто бегово време, но пък допусна цели 4 грешки в стрелбата и остана 40-и на 2:24.7. Антон Синапов пък е с два пропуска и крайно 49-о място, изоставайки на 2:41.3. Подреждането на българите все пак означава, че те ще са сред 60-те, които ще стартират в преследването на 12.5 км в събота.

73-тата победа на Фуркад и негова 21-ва на спринт му донесе и малката световна купа в дисциплината. Развръзката в полза на французина дойде именно в последния спринт за сезона, преди който той изоставаше след Йоханес Тингнес Бьо. Норвежецът обаче допусна две грешни стрелби срещу нула на Фуркад и финишира 14-и, на 1:22.4 мин. Така Мартен взе 27-ата си Световна купа (генерално и в отделни дисциплини) само с две точки повече - 384:382.

Челната тройка на спринта в Тюмен допълниха Симон Дестийо (Фр, на 33.2 сек.) и Фредерик Линдстрьом (Шв, на 33.5), които също не допуснаха грешки в стрелбата.

Вчерашният успех на Фуркад го приближи още повече до спечелването на безпрецедентна седма поредна Световна купа, тъй като той още повече увеличи аванса си пред Йоханес Тингнес Бьо. Той вече стана 82 т. (1056:974). До края на сезона има само още два индивидуални старта в Тюмен - преследването в събота и масовия старт на 15 км в неделя. За победа се присъждат 60 т., за второ място 54, за трето - 48, и така до 40-о, което носи 1 т.
2783
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД