:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Времето

В БЪЛГАРИЯ
Днес от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата - там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието - до 6°-8° и там снегът временно ще преминава в дъжд, има условия за обледяване на проводници. През нощта срещу събота в по-голямата част от страната отново ще вали сняг. Слънцето в София ще изгрее в 6 ч. и 25 мин. и ще залезе в 18 ч. и 42 мин. Продължителност на деня 12 ч. и 17 мин. Луната ще залезе в 00 ч. 06 мин. и ще изгрее в 10 ч. и 13 мин. Фаза на Луната: един ден преди първа четвърт. Най-ниската температура на тази дата в София е измерена през 2003 г. минус 9°, а най-високата през 1977 г. 25.5°. Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 2003 г. минус 8.3°, а най-високата през 1977 г. 27.5°. Най-ниската температура на тази дата в Плевен е измерена през 1942 г. минус 10.6°, а най-високата през 1977 г. 26.5°.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще се понижава.



Пункт Вд Пл Рс Вн Сф Пд Бс Сан Кж Сил ВТ
Символ 14 15 15 13 14 13 10 10 13 15 15
Макс.Т


В ПЛАНИНИТЕ

Ще бъде облачно със снеговалежи, които през деня временно ще отслабнат, на места и ще спрат, но вечерта от юг отново ще се активизират. Ще духа умерен север-северозападен, по билата силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.


Пункт Макс.Т°C Символ
1200 м -2° 14
2000 м -6° 14


В ЕВРОПА

Динамично време на много места в Европа - три основни циклонални центъра ще определят характера му: атлантически циклон ще носи превалявания от дъжд в много райони от Западна Европа и на Пиренейския полуостров, от дъжд и сняг - на Скандинавския полуостров; средиземноморски циклон ще е причина за валежите от дъжд и от сняг в Италия и на Балканите; циклонът в Европейска Русия ще донесе сняг. Над Централна Европа валежите ще са от дъжд и от сняг, ще са на отделни места и предимно слаби. По-студено от обичайното ще е в Италия, северната половина от Балканите и в Украйна, много ветровито в Португалия и Западна Испания.
Значителни ще са валежите от сняг в северната част от Балканския полуостров, а от дъжд - по адриатическото крайбрежие и в Западна Гърция. Температурите в много райони ще са значително по-ниски от обичайните за втората половина на март.


Пункт Лн Пж Мдр Рим Сх Мсв Бгр Бкщ Ат Ист Брл Варш Буд Виена
Символ 5 6 10 6 8 14 14 15 11 10 9 6 8 7
Макс.Т 12° 13° 13° 17° 15°


СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА

В събота ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб сняг. Вятърът в Западна България ще стихне. Сутрешните температури ще са отрицателни - в Северна България ще са и под минус 5°, дневните ще са предимно между 0° и 5°. В неделя ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и времето ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен. След временно спиране на валежите, към вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд. В началото на следващата седмица затоплянето ще продължи, но в много райони, главно в Южна и Източна България ще превалява дъжд. Във вторник за кратко, с обръщане на вятъра от северозапад, температурите слабо ще се понижат. В сряда ще има повече слънчеви часове, вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е по-студено, но през деня ще се затопля. В четвъртък от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, температурите ще се повишат още.



Дежурен синоптик: Красимир Стоев
Дежурен синоптик: Марияна Попова

2762
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД