:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутат от ГЕРБ продал фирма с 200 000 лв. дълг на "малоимотен"

Димитър Гамишев получи вчера условна присъда за убийство при пътен инцидент
СНИМКА: ГЕРБ
Димитър Гамишев е първи мандат депутат от ГЕРБ. Той е член на вътрешната парламентарна комисия, а миналата година сам се отказа от имунитета си, след като главният прокурор го поиска по дело за убийство при пътен инцидент от 2014 г.
Депутатът от управляващата партия ГЕРБ Димитър Гамишев получи вчера условна присъда за убийството на човек при пътен инцидент от 2014 г. Междувременно е успял две години по-рано да продаде своя фирма с близо 200 хил. лв. задължения към държавата на малоимотно лице от Ловеч. Присъдата на Гамишев, чийто имунитет бе свален миналата година по искане на главния прокурор, беше съобщена вчера от Окръжния съд в Благоевград. За прехвърлянето на задлъжнялата фирма на Гамишев стана известно на фона на обещанието на финансовия министър за "ежедневна битка със злоупотребите с ДДС" и предотвратяване прехвърлянето на дългове на малоимотни и безимотни граждани.

Вчера от централата на ГЕРБ отказаха коментар по случая.

От Националната агенция за приходите (НАП) нееднократно заявяваха, че продажбата на задлъжняла към бюджета фирма на малоимотно лице не би трябвало да е възможна. Но се оказва, че депутатът Димитър Гамишев е успял да се възползва от вратички в системата. Малко преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев в края на април 2016 г., Гамишев продава своята фирма "Гамишев - НКБ" ЕООД на "Файнест Асошиътс" ЕООД, разказа в неделя сайтът "Бивол". Самата фирма "Гамишев - НКБ" ЕООД е в списъка на големите длъжници на НАП, без имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв. Купувачът на активите на фирмата е с капитал от 2 лева, регистриран е в Ловеч на ул. "Шипка" 5А. Според Търговския регистър неин собственик е Георги Михайлов Георгиев, който управлява 93 фирми и е собственик на 53 дружества с дългове за стотици хиляди, съобщи "Бивол". На адреса на "Файнест Асошиътс" в Ловеч на ул. "Шипка" 5А са регистрирани общо 23 фирми, се казва още в публикацията.

Фамилията на депутата от ГЕРБ е сред строителните предприемачи в Гоцеделчевско и според публичните регистри фирмата "Гамишев - НКБ" декларира оборот от 3.5 млн. лв. за 2015 г. През годините съпругата и снахата на депутата печелят европейски проекти съответно за близо 400 хил. лв. и 300 хил. лв. за реставриране на къщи за гости в с. Гайтаниново и в с. Лещен, пишат от "Бивол".

Според декларация на Гамишев от 2017 г. пред Сметната палата обаче той се води собственик единствено и само на половин нива в село Гайтаниново. А фирмите "Боро Травел-10" ЕООД и "БОРО Травел-99" ЕООД и 50% от "Еколукс Гайтаниново" ООД са собственост на съпругата му Боянка Гамишева.

При тези данни не е известно защо данъчните не са проверили сделката и как е осъществено вписването в Агенцията по вписванията. Преди дни финансовият министър Владислав Горанов коментира, че в неговото министерство отдавна се водел дебат как да се ограничат злоупотребите с прехвърляне на задлъжнели към държавата фирми на малоимотни лица. "Имаме ангажимент преди вписване да се извършва проверка от страна на НАП. Работим упорито в тази посока. Ако видите резултатите по години, в последните години този проблем изключително намалява, въпреки че далеч не е изчерпан", каза още той. Миналата седмица Гражданско сдружение "Боец" обяви, че заради несъбираеми данъчни борчове само от ДДС хазната е обедняла с 5.4 милиарда лева за последните няколко години.



ПРИСЪДА

Две години условно и забрана да шофира три години получи на първа инстанция депутатът Димитър Гамишев. Случаят от ноември 2014 г. в хаджидимовското село Копривлен, още преди Гамишев да влезе като депутат от листата на ГЕРБ. Тогава той блъсна с автомобила си пресичащ пътното платно мъж, който почина. За да бъде гледано делото, миналата година главният прокурор поиска имунитета му, а депутатът се отказа доброволно от него. "Тази сутрин моят защитник входира заявлението, с което ще обжалваме решението на окръжните магистрати. Има неуважени пропуски, които въздействат върху съдебния процес", е заявил вчера депутатът, цитиран от Дарик радио.
20
10484
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
26 Март 2018 20:11
http://www.reduta.bg/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-19-23-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82/

Не целият материал, само по темата на статията
26 Март 2018 20:57
Един истински Гражданин за Европейско Развитие на България!
Това са ценностите, които трябва да изповядва един истински гербараст - да лъже държавата, да не плаща данъци, да прехвърля задлъжнелите си фирми, да гази пешеходци!
26 Март 2018 21:01
Гарантирано от ОПГ ГЕРБ...
--------
Блогът на Генек
26 Март 2018 21:09
Щом е "от наш'те" - Може. Да се равняват по първите.
26 Март 2018 21:19
Ето защо герберасите чак сега се сетиха за милиардите загуби от прехвърляне на (отърваване от затънали до уши в дългове) фирми.
Ама какво се чудим - обикновен гербаризъм.
26 Март 2018 23:17
Е да се надяваме, че финансовият министър най-накрая ще получи информация зя подкупността на служителите си. За съпартийците си и тяхната склонност към кражби той си знае.
27 Март 2018 07:07
Поредният баджанак и суджук-експерт...
27 Март 2018 07:12
БСП в Благоевград изразиха в нарочна декларация отношението си към изнесените данни, за злоупотреби с данъци от страна на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев.
Ето какво пишат социалистите в декларацията си:
Според публикациите в медиите, малко преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ Гоце Делчев, Гамишев прехвърлил фирмата си „Гамишев – НКБ“ ЕООД на „Файнест Асошиътс“ ЕООД. Към момента „Гамишев – НКБ“ ЕООД фигурира в списъка на големите длъжници на НАП, които нямат имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв. и е добавена в позорния списък на НАП през август 2017.
Големите дългове обаче са факт доста време преди това, още докато Димитър Гамишев е неин едноличен собственик. За нас е пълна загадка, как е осъществено вписването на продажбата на фирмата в Агенцията по вписванията, след като тя е сред големите длъжници в страната. Нещо повече - твърди се, че „Файнест Асошиътс“ ЕООД е фирма с 2 лева капитал, регистрирана в Ловеч, на ул. „Шипка“ 5А. Неин собственик и управител е Георги Михайлов Георгиев, който е управител на 93 фирми и собственик на 53 дружества.
Данните в Търговския регистър показват още, че на същия адрес в Ловеч са регистрирани общо 23 фирми. Освен това, поне 10, ако не и повече от фирмите на въпросното лице Георги Георгиев, са длъжници на НАП с големи суми. Всички тези факти категорично говорят, че Гамишев е продал фирмата си на човек, без никакви материални възможности, с единствената цел да избегне плащането на данъци. БСП - Благоевград настоява за незабавна проверка от страна на компетентните органи, които да се самосезират и да установят какви са фактите по този случай.


Номерата на Доган направо почват да бледнеят пред герберастките тарикатлъци.

27 Март 2018 08:10
Не знам защо се възмущавате - това си е нормална практика за една пазарна икономика с демократично управление.
27 Март 2018 08:25
от тая присъда и на мен ми се приигра на кармагедон ма за секи случай ще почакам докато ме изберат за дупетат и послеее рън бейби рън
27 Март 2018 08:48
Браво! Окомуш момче, както би казал бай Ганю...
27 Март 2018 08:58
Браво!
27 Март 2018 09:13
Пари при пари отиват.
Това са европейските ценности
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/dokument-na-soros-zaradi-dzhendyr-ravenstvoto-mariya-gabriel-bi-trygnala-sreshtu-svoite
27 Март 2018 09:29
У нас по традиция се радват на този, който е откраднал повече или е излъгал държавата наедро.
Не се радват на честно успели българи, защото по условие на задачата такива няма. Зад всеки така наречен успял се крие престъпление, в различна форма, понякога в лека форма, като връзки, а понякога като истинско престъпление. Изключенията клонят към нула.
27 Март 2018 09:54
Точно тези прехвърляния на задлъжнели фирми на "малоимотни" граждани трябва да се забрани и да се считат за престъпление. Защото измамата е очевидна.
27 Март 2018 09:57
Ловка сделка, спор няма
27 Март 2018 11:19
За задлъжнялост в особенно големи размери трябва да се влиза в затвора. Така хора като "Георги Михайлов Георгиев, който управлява 93 фирми и е собственик на 53 дружества с дългове за стотици хиляди" , щяха отдавна да са на топло.
27 Март 2018 11:47
Само за протокола да напомня, че това прехвърляне на фирми на цигани и безработни е от 1990 г. насам.
А колко правителства се смениха от тогава, а колко парламента имаше, а на колко депутати се дадоха пликове, само и скамо да не се приеме промяна в закона и това безобразие да спре ???
27 Март 2018 12:10
Ъпсурт!!!
Не е Го облажил ??
27 Март 2018 14:23
„Файнест Асошиътс“ ЕООД.
Зицпредседателят Фунт е някакъв пеленак!
Дали, депутат Гамишев ще си подава входира оставката и после да се окаже, че е най-добрият човек, когото колегите му от парламентарната формация познават.
Боен строй "Костенурка".
За да формират „костенурка“ войниците сгъстяват строя, като първия ред поставя щитовете си плътно един до друг на нивото на очите. Следващите зад тях вдигат своите над главите си, като ги балансират върху шлема на войника пред себе си. Войниците по фланга слагат щитовете си отстрани, а тези от последния ред ги държат зад гърба си, така че да се защити формацията от всякъде.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД