:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жекова е пред житейска дилема

Не съм готова да спра, не знам струва ли си да продължавам, сподели сноубордистката
СНИМКА: БГНЕС
Баща и дъщеря Жекови позират щастливи в пресклуб "България" - Виктор като "Треньор на месеца", а Александра като "Спортист на месеца" за февруари.
"Изправена съм пред различни възможности и трябва да взема важни решения за живота си оттук нататък. Дали ще са свързани със състезателна или с треньорска дейност, развиване на другите проекти, към които проявявам интерес като общественополезната дейност, или създаване на семейство... Определено ми предстои да взема важни решения, но все още не бих казала, че съм готова за тях."

Това сподели сноубордистката Александра Жекова, избрана за "Спортист на месеца" в традиционната анкета на пресклуб България за февруари. Тогава 30-годишната софиянка зае 6-о място в коронната си дисциплина сноуборд крос на олимпийските игри в ПьонгЧанг `18 и отново стана най-успешният представител в делегацията на БОК. Вчера Сани даде да се разбере, че е изправена пред житейска дилема и не е сигурна дали ще изкара още един олимпийски цикъл на пистата.

"В последните две години не успявам да удовлетворя своите лични високи очаквания, защото чисто спортният резултат, който гоня, не идва - призна Жекова. - А това най-често се случва заради обстоятелства, които не зависят от моите сили. Това ми действа емоционално, защото понякога просто изпадам в ситуации, в които съм безпомощна, а това ме прави тъжна. Естествено, това не ми харесва и е може би е единственият голям негатив, заради който се замислям дали да продължа да се състезавам."

Нейният баща и личен треньор Виктор Жеков пък получи наградата "Треньор на месеца". Един от първите специалисти по сноуборд в България сподели, че разбира терзанията на дъщеря си и ще я подкрепи каквото и решение да вземе.

"Ако искаш да си успешен спортист, за да имаш очаквания за добри резултати, трябва да се стараеш да вършиш всичко максимално добре - заяви той. - За мен най-важното нещо е първо да си свършиш добре работата, след това да чакаш резултатите. Искам да обърна внимание на това, че нашите конкуренти също работят изключително добре, подготвят се по възможно най-добрия начин. В крайна сметката най-високото стъпало е само едно и само един може да се качи на него."
1365
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД