:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 85
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Забранени песни

Димитри Иванов
Защо забранените песни са забранени? Заради мелодията или поради думите? Питам.

Питат ли ме дей зората на демокрацията ме огряла първи път .... Тамо аз ще отговоря:

Не забраняват поради думите. През 1941 г. немците тръгваха на изток, пеейки "Ерика", цветенцето като момичетата, които ги чакат. Сантиментални думи и забранени.

Сега БНР пуска песента "форникейшън, мастюрбейшън, копулейшън". Вулгарни думи и позволени.

През 1967 г. "Щурците" пуснаха "Песен без думи". Преди това имаше стихосбирка "Песен без думи" на Теодор Траянов. По-преди "Песен без думи" от Менделсон, автора на сватбения марш, който ни пускаха, когато се женехме. Творците - пардон - творкините, творците и творчетата от джендър "шанжан".... видяхте ли че съм прочел Истанбулската конвенция и ги знам джендърите, а? ....

.... Ийй, за миг се похвалих и си изпуснах нишката на мисълта ... пада ми се ... Хоп, улових си я нишката:

Фенките на конвенцията казват, че 90% от насилваните жени били заплашвани, че ще им публикуват неприлични снимки. Не съм жена, а и мен ме заплашиха. Това стана така:

Когато Кеворк го назначиха, стана програмен директор и аз по навик казах: Виж бе, приятелю, той каза: Не съм ти приятел, аз съм ти директор. Първата неделя той пред целия екип ме запита:

- Как си, Джимо?

- Добре.

- К'во ти е доброто, бре. Разкараха те от БТА и от всички централни медии в България и се хвалиш, че си добре. Хвалбите ти край нямат.



Втората неделя:

- Как си, Джимо?

- Зле.

- Глей'те го, бе. На нас ни се скъса задникът от работа, а той идва когато му кефне и бил зле. Оплаквачка такава.



Третата неделя:

- Как си, Джимо?

- Горе-долу.

- Глей'те го, бе. Политически коментатор. Вместо да застане на ясна позиция, той оре долу; той и така, и така.



Четвъртата неделя не можех да кажа нито добре нито зле, нито горе-долу. А той пак:

- Джимо, как си?

- Дай пет лева и ш'ти кажа.

Той пак ме затапи:

- Глей'те му алчността, бе. Само за да си отвори устата, пари иска.



Разбрах, че сбърках. Трябваше да кажа "Как съм си е моя работа, не ми нахлувай в личното пространство".

В добрата стара Англия, като ти кажеха "Хау ду ю ду", отговаряш "Хау ду ю ду"; не обясняваш как си.

Сега водещите посрещат събеседниците с "Как си" и те понеже трябва да think positive казват как прекрасно се чувстват и се хилят глуповато.



- Уговори ли събеседника? -запита ме Кеворк (неговата рубрика "Събеседник по желание" беше пиронът на тв предаването "Всяка неделя").

- Да. - Бях уговорил Борис Велчев, не този, който доскоро беше главен прокурор, а старият, който до 1977 г. беше вторият човек в държавата след Тодор Живков и Живков го разпердушини. Когато тръгнах да го каня от името на Кеворк, денят беше слънчев, във въздуха се носеха пухчета от тополите. На връщане се шляех по улиците. Пътьом срещнах Петко Бочаров и Петко ми каза новия виц: "пухчетата били от разпердушинването на Борис Велчев".

Надникнах в "Славянка" (на ъгъла на "Славянска" и "Раковски"), но там ги нямаше старите ми приятели, скулпторите Галин Малакчиев и Сашко Дяков. Продължих към "външното" да видя в магазина за кожени изделия коженото куфарче, което щях да си купя, когато се опарича. От магазина излезе младият тогава скулптор Вежди Рашидов, който харесал кожено палто за жена си и му казали: "Това е норка. Трябва да й купите и един милиционер да я пази". Вежди каза: Доскоро. Кога, къде ще се разберат жените. (Жените ни бяха колежки преводачки и приятелки).

- Идиот - кресна ми Кеворк, като му казах, че съм поканил Борис Велчев. Грабна телефона и каза: "Нали знаеш с какви идиоти работя. Идиотът Димитри помислил, че те каня за тази неделя, а то е за по-нататък. После към целия екип: И сега какво да покажа на екрана?! На Димитри Иванов *уя ли да покажа.

Гледката няма да е лоша - пошегувах се глупаво; малката хитруша Ирена Грънчарова се изкикоти и стана гръмоотвод на началническия гняв. Кеворк престана да размахва юмруци под носа ми и се нахвърли на нея: Ти какво, ма? С Джимо ли ....

- Той да се подмлади, аз да поумнея - измайтапи се и тя глупаво.

- Аз на твоичкия с блейзъра, дето от Драсмахала те вози до телевизията, като му ....

- Кево, много е силен - каза кротко Ирена. После узнах, че я возел нейното комшийче Подпорката. На цирковата арена бил "подпорка" на двама, после петима, после на седмина артисти, които му се покатервали за акробатична пирамида. Той наистина карал 4х4 van blazer, понеже возел и пособия от цирковия реквизит. Майор Сотиров (човекът на ДС в телевизията) бе организирал проследяването на всички от екипа ни, знаеше кой с коя да докладва на Кеворк. Аз и да исках не можех да докладвам, понеже Кево ме държеше навън в коридора, докато ме повика. За да проговоря, майорът ми устрои "активно мероприятие": в бюлетина на МВР написал, че съм "избягал" (голяма стигма навремето), и ме свали от екран - не се появявам, значи съм "избягал".

Стана джумбуш. Срещат ме приятели и "Ама ти си тука!?!" На жена ми колежките помежду си: "Милка куражлийка, държи се!"

Не се броя за репресиран, дай боже всекиму такава репресия. Филип Панайотов ми беше дал колонка във в. "АБВ", пишех предговори и посеслови на романите, които превеждах. За предаване от Париж Морис Дрюон, самият пожизнен председател на "безсмъртните" от академията, не ми отказа, понеже писателите не отказват на преводачите си.

Когато в България отвориха досиетата, не рових моите папки. Какво да ровя, там доноси не от мен, а за мен. Но разследващи журналисти изровиха моя характеристика - полукритична, полухвалебствена - написана от Кеворк. Майтап.

Да си дойда на думата за песните. Как така песни без думи?! Песните имат звуци, защото не може мелодия без звуци. Пеят се - значи и думи имат; не може иначе.

Уф, май че може. В края на 19-и век норвежкият експресионист Едвард Мунк нарисувал картината "Вик" (Skrik). През 20-и век лидерът на норвежките фашисти Куизлинг искал Норвегия да се слее с хитлерова Германия. Българите няма да ставаме "куизлинги" (думата я има в парламентарни стенограми като безгласно свидетелство, че депутатите били по-качествени ог сегашните). Не сме били изолирани от ставащото в световната култура и политика. Пак се сетих за звуците. Артюр Рембо написал стихове, че гласните имат цвят. Куюмджиев превел тези стихове на Рембо, превели ги и други български поети, преведе ги и културният ни аташе в Париж Кирил Кадийски: "А - чер, Е - бял, И - ален, Ю - зелен" и т.н.

На 20 февруари 2018 г. беше 15-ят пореден Луковмарш в София. Искат да забранят марша и песента. Ма чакайте да ви кажа за генерал Христо Луков. Той бил доблестен български офицер. Започнал от варненското на НВ морско училище и станал генерал не с връзки, а в Балканските войни.

Генерал Андреев беше съветник на президента Желю Желев. Казах му: Има два вида генерали: невоювали и воювали, които знаят, че на война нищо не става, както планира генералният щаб. После, колчем разговарях с натовски генерали, не пропусках да вметна: Може и five star generals да сте, има само два вида генерали, воювали и невоювали.

Някои се съгласяваха, други се намръщваха и по това съдех колко му е акълът на съответния генерал.

Генерал Луков го убиха двама, за които даже филми имаше - "На всеки километър" ли, "Черните ангели" ли, не помня. Помня, че призори чух изстрели, скочих от леглото и през балкона видях, че стреля Фердо полицаят на пост отсреща пред германската легация, която после стана нотариат. Христо Ботев, който, понеже ръмеше, спеше на сушина под дърветата на механата "Хладна почивка" (на мястото на сегашното кино Одеон), също бе скочил да гледа. Ние децата му викахме Христо Ботев, защото той беше красавец несретник (после започнаха да казват бездомник, после бродяга, сега май казват клошар) и приличаше на Христо Ботев на кориците на нашите тетрадки. На тях пишеше и "СамПатак", еврейската фирма за тетрадки. Дечурлигата събирахме помежду си стотинки, купувахме на нашия Христо Ботев от механата "ичкия" (върла ракия; слабата е пърцуца). След няколко чашки в нощната тишина кънтеше мъжественият му глас:

"Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти, аз вече нямам мило, драго, а вий .... вий сте идиоти!"

На нашата врата се позвъни и чух как Данчо и Станчо от горния етаж свирукат махленския сигнал. Те имаха браннически униформи в пясъчен цвят, аз бях червенокръстец. Това бяха двете детски враждуващи партии; посбивахме се, но се сдобрявахме, понеже заедно карахме колела и заедно се възхищавахме на германските военни мотициклети "Ромел", каквито генерал Луков щял да даде на бранниците. Те знаеха думите на марша:

"Ний бранници сме щедро надарени, Българио за тебе сме родени ....

Да караме мотори без пари - додавах аз. И когато те с ръка на сърцето и на значката с буквата "Б" скандираха "Б значи Бог, Борис, България и Бранник", допълнях "и боклукчия". Съкрушителният ми довод беше "Патриоти, вий сте идиоти". От Данчо и Станчо получавах afertruth info каквато и вие днес. Генерал Луков ,неизвестно защо, бил на третия етаж в насрещната кооперация, която също е с прозорци към бул. "Фердинанд" (сега "Левски"), но по към "Паренсов". (Всъщност после се оказа, че това е атентат срещу инж.Кулчо Янакиев, но тогава си мислех, че е Луков.) Двама "черни ангели" го проследили, позвънили, Луков отворил и те го застреляли. После хукнали към паметника на Попа (Патриарх Евтимий). Стражарят Фердо (Фердинанд) излезе от будката си пред германската легация и стреля с карабината, но понеже не можел да си напусне поста, не тръгна да ги гони. Те двамата надолу по "Граф Игнатиев" стигнали до канала, където единият тръгнал нагоре, където има канал за дъждовните води, стичащи се откъм Лозенец, но колкото по-навътре влизаш, толкова по-тесен става; дечурлигата бяхме изследвали канала с фенерче. Другият продължил към Борисовата. В следобеда на същия ден полицейска акция. Но не полицаите, а един храбър боклукчия влязъл в канала. Терористът стрелял с парабел, но боклукчията държал като щит капак от боклукчийска кофа; те бяха цилиндрични и от дебела ламарина. Не узнахме как е ликвидиран терористът. Нито втория, който побегнал към Борисовата. След години в гората между басейна "Мария Луиза" и улица "Незабравка" виждах плоча с петолъчка и име. Сега я няма.

Тази писаница е безгласен вик против екранните лъжи. Ариведерчи. Джимо.



 Едмунд Мунк "Вик"
 Ген.Христо Луков
 Артюр Рембо
 "Теодор Траянов", портрет, Марлена Юрукова
61
18845
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
61
 Видими 
27 Март 2018 20:24
Кеворкиадата!Майсторе!
27 Март 2018 20:31
Апят. Очень харашо.Панравилась.Так держать.
27 Март 2018 20:47
До земята поклон, ДИ!!!
27 Март 2018 20:49
Има една възраст, в която живееш повече в миналото, отколкото в настоящето. И мериш случващото се днес с мерките от миналото.
Е, дай боже всекиму да доживее тази възраст.
27 Март 2018 20:49
О-пять. Хорошо. Понравилось.
Учете.
27 Март 2018 20:49
Mundus senescit(светът старее).Юго признава, че най-много го е страх от тези думи.
Писаниците не остаряват.
27 Март 2018 21:10
Тази писаница е безгласен вик против екранните лъжи.
Поклон Майсторе!
27 Март 2018 21:21
А бе не е мн коректно да млатиш по самара, та белким магарето се сети... Килифарстването (политкоректността) не е положителна черта. "Право куме, та у очи!" - ама де ги тез смелчаци днес...

За протокола: Quisling се произнася "Квизлинг" - това всичките норвежчета (шведчета) го знаят Натисни тук
27 Март 2018 21:35
Благодаря!
27 Март 2018 21:42
Този път ми хареса!
27 Март 2018 21:48
"Черните ангели" е прекрасен филм на Въло Радев. Ренегатът Йосиф Сърчаджиев, син на създателя на Сатиричния театър, заяви, че се дистанцира от ролята си във филма е не иска са чуе за него.
27 Март 2018 22:10
Хареса ми...
И наистина "Черните ангели" е хубав филм. Не е филм за, а филм с основа върху факти. Но си е художествена творба - със свободата на фантазията...
---------
Блогът на Генек
27 Март 2018 22:26
Джими, поклон! Аз вярвам в Божествения Абсолют! Той е създал такива като теб, създал е умразничетата във форума. Бъди сигурен че ще положат адски усилия да докажат че си жена, защото ти казваш, пишеш...нали съм мъж...
27 Март 2018 22:45
" Никога не е късно да станеш за резил !"
" На една каца с хубав мед - една лъжица катран ! "
Ариведерчи "професор Поповски"
27 Март 2018 23:18
И аз, като добрия Джимо.. аз с уважение си му казвам г - н Иванов, престанах от отдавна се халосвам и пиша веке, това което съм видял и чул.. / Аз за един шипок мислех, че преписал малко, въздържах се от коментар.. ама насъл олса../

Много ми харесаха многоточията при Джимо.. Първи Фирмин ги потребяваше по много и на място..ако помня вярно.. После ми каза как..на придихание..и издихание..

Гледам и Дорис благосклонна към Джимо веке, дали не щя се прекърши тя, да се качи на една кола с шофьор и да покаже примиряване със и къмто Фирмин и Калки..

Защо не?? Джимо как има ум на 80, пък тя на 70 само..
27 Март 2018 23:51
Да допълним. През 50-те в една малка галерия, срещу задния вход на БНБ, имаше изложба на норвежката живопис. Имаше един вариант на "Викът" на Едвард Мунк. Помним.
28 Март 2018 00:52
искам да ви обърна внимание на значението на думата идиот по времето когато е писано стихотворението. Най-напред етимологично
Идиотис(гр)- собственик, частник, правоимащ и преносно член на еснаф(стар.)
Ботев загатва и от своя стих за това значение:
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!
или
Аз веч нямам мило, драго,
а вий сте собствениците, еснафите , роби на материалното си обкръжение и несвободните духом.
28 Март 2018 07:49
Дмитри Иванов, човека когото наричам Маестро!
Благодаря за срядата!
28 Март 2018 08:06
Поздравления за хубавата статитя!

Ще си позволя да добавя:
На времето, в края на 70-те г., по "Всяка Неделя" имаше (на час по лъжичка) и
"Розовата Пантера", "Инспектор Дю-Дю", и още един водещ - Янчо Таков.
Какво стана с него?
Инак К.Кеворк бе неизменен и вечно усмихнат.. после докара Царо и В.Михайлов.
Петко Бочаров се завъртя накрая като фурнаджийска лопата и с плюнка на уста започна да разправя колко лоши били комунистите.
С две думи - никога не е късно да станеш за резил.

28 Март 2018 09:10
Бай Димитър е изпаднал в краен солипсизъм, което е напълно обяснимо за човек на неговата възраст, но защо трябва въображаемите му "спомени" да стават публично достояние, за мен е неразрешима загадка...
28 Март 2018 09:15
Джимо

Защо забранените песни са забранени? Заради мелодията или поради думите? Питам.

Отговарям: Понякога и заради бретоните, както имахме случай с четирима! https://www.youtube.com/watch?v=gLlWIfKO0sU
28 Март 2018 09:19
Сцената от "Черните ангели" с ликвидирането на Луков я снимаха в и пред кооперацията на "Оборище", в която живееше Карамитев. До Докторската градина. Между реквизита имаше и от въпросните мотори - с кош и картечница.
Майсторе
28 Март 2018 09:40
Пък сцената със залавяне ли, убийство ли беше на някой от "ангелите" в една кръчма, бе снимана в "Стария Берлин". Играеха доста от отбора по джудо на "Левски - Спартак" ли, само "Спартак" ли беше тогава. Тренерът, бате Цеко Хаджиев, Бог да го прости, беше агент, Коцето Гугушев, шампион до 63 кг. беше също някакъв агент, може да е бил и конспиратор, а юнак до 80 кг, чието име съм забравил, но прякорът му беше "Казака", защото беше с руска фамилия - немски офицер. Имаше и други, но съм ги забравил. Разказваха, че голямо и многократно чупене е падало, но само празни шишета и такива с вода!
28 Март 2018 09:46
Луков може и да е бил храбър офицер през Балканските войни, но щеше да вкара България в голяма беля по времето на ВСВ с исканото от него изпращане на български войски за Източния фронт да помагат на Хитлер. По онова време Луков си е обикновен колаборатор, който си заработва хонорара на гърба на нещастието на другите. Добре, че не среща подкрепа от офицерството и нема големо влияние сред войската. То не че и сега си немаме такива де. Ама да се говори за това май спада към "забранените песни" и неудобните истини.
28 Март 2018 09:49
И наистина "Черните ангели" е хубав филм. Не е филм за, а филм с основа върху факти. Но си е художествена творба - със свободата на фантазията...


Не мога да забравя епизода със стрелбата по гълъбите! И актьорите бяха всеотдайни и разкошни, дори отметналият се при "демокрацията" Йосо.

Правих за вестника интервю с всички "ангели" (без Йосо) в задния двор на Народния театър. Така разгорещено и развълнувано до сълзи протече, с огромна любов на актьорите към филма и героите си! Стана хубаво интервю.
28 Март 2018 10:19
Сантиментални думи и забранени... Аслъ. С отворени очи ще си умрът някои с вечният си блян по "... über alles ".
28 Март 2018 10:59
Хайде, да не се праим на ощипани преводачки... луков си е нацистче от най-гнусния тип и добре, че са го отстреляли навреме...
а мълчеливите факлени шествия в негово име хич не са за пагоните, които е извоювал в балканските войни... петно са.
28 Март 2018 11:00
Дорис
27 Март 2018 21:48
"Черните ангели" е прекрасен филм на Въло Радев. Ренегатът Йосиф Сърчаджиев, син на създателя на Сатиричния театър, заяви, че се дистанцира от ролята си във филма е не иска са чуе за него.
Не малко знатни строители на развито социалистическо общество претърпяха либерастична метаморфоза. Приспособяване му се вика. [Конформизъм] В борбата за съществуване оцеляват не най-добрите, а най-приспособимите. След атомен катаклизъм ще останат само хлебарките и плъховете и някои други жалки твари.
28 Март 2018 11:02
Луков е въртял далавери с бракувано немско оръжие за българската армия. Имал е десетки милиони гулдени в холандска банка.
28 Март 2018 11:06
Mitnicharъ
28 Март 2018 09:10
Бай Димитър е изпаднал в краен солипсизъм, което е напълно обяснимо за човек на неговата възраст, но защо трябва въображаемите му "спомени" да стават публично достояние, за мен е неразрешима загадка...
Щото публиката ги чете, включително и ти. Спри да ги четеш и ще намалиш "публичността" им.
28 Март 2018 11:22
Доколкото ми е известно, част от кадрите на филма "Черните ангели" (прехвърлянето на Пантер от етаж на етаж по балконите) е снимано в ъгловата кооперация на улиците "Московска" и "Раковски". Култова сграда, строена е някъде през 20-те години на миналия век, ако не се лъжа.
Въло Радев, Бог да го прости, беше споделил в една книга, че с този филм е искал да покаже как една идея може да повлие върху млади и наивни хора, да промени мирогледа им и накрая да ги унищожи. Пак там четох, че е показван във Франция и французите го харесали и оценили по достойнство.
Самият Радев е имал големи колебания по отношение на финала на филма. Допитва се до Митка Гръбчева, мир на праха и, и тя му отговаря, че ако остави един жив накрая, той ще се измъчва и самообвинява за смъртта на другите. Затова, казала тя, ще стреляш.
28 Март 2018 11:31
Генерал Луков, неизвестно защо, бил на третия етаж в насрещната кооперация, която също е с прозорци към бул. "Фердинанд" (сега "Левски", но по към "Паренсов". (Всъщност после се оказа, че това е атентат срещу инж. Кулчо Янакиев, но тогава си мислех, че е Луков.) Двама "черни ангели" го проследили, позвънили, Луков отворил и те го застреляли.

Абе само аз ли не разбирам или има нещо не особено ясно казано? Срещу кого в края на краищата е бил атентатът? Кого са проследили - инженера или Луков? Нали за да го проследят някого би трябвало да го познават? Генералът без униформа ли е бил или и инженерът е ходел униформен? Или „ангелите” са били решили, че ще стрелят, който и да се покаже?
28 Март 2018 12:17
Fafner
28 Мар 2018 11:31
Мнения: 496
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP


Чакай , още не са решили как да пренапишат новата история .
28 Март 2018 14:24
Митничарю, характеристиката ти на Джимо е обидна и несправедлива. Не докосвам нежните струни на юношеската ти душа, а още по-малко свещеното ти право на изказ, но ще трябва да се съгласиш, че геронтологичните ти подмятания по адрес на Маестро са пресолили граничното мито на приличието.
28 Март 2018 15:08
Уважаема Дорис, преди време прочетох в книгата на Пенчо Данчев "25 български филма", че Въло Радев бил доста огорчен от заявлението на Йосиф Сърчаджиев за отказа си от ролята в "Черните ангели", но го отдавал на прекалено силната му емоционалност. Твърди още, че по време на снимките на филма, Сърчаджиев бил едва ли не най-ентусиазиран от артистите.
Аз, като зрител, не мога да го съдя, той има прекрасни роли; какъв Ибрахим изигра във "Време разделно" само.
28 Март 2018 15:20
Ако Луков не са го били атентосали, на Девети , или при Народния съд, пак е щял да даде фира.
Но така, видите ли - герой!
По стечение на обстоятелствата и случайно, го гръмва еврейка.
Малко неудобно, при днешната „конюнктура„, но при липса на по-добро.. и Луков е герой, какво да се прави.
28 Март 2018 15:24
Й. Сърчаджиев можем го разбра - Повикът на кръвта.
Но другите, жидовстващите....
28 Март 2018 15:42
Й. Сърчаджиев можем го разбра - Повикът на кръвта.

Този повик не е много силен по низходяща линия!
28 Март 2018 16:01
Филанкишията
28 Мар 2018 14:24
Мнения: 342
От: Bulgaria

Характеристиката на Митничаря е само за последното му творение , предполагам , и има право .
28 Март 2018 17:08
Баща ми, бог да му прости, казваше, че Кеворк бил интелигентно момче. Не му е преподавал, но го познавал от театралния кръжок.
С гордост ми разказваше, как като млад учител създал театрална трупа на гимназията и събрал в нея все умни деца.
За него интелигентността оправдаваше всичко.

За други смелостта, а за някой целта ...
28 Март 2018 19:33
В края на 90-те Кеворк се върна във Всяка неделя и отиде до село Ъглен да кеворкира Георги Черкелов. Кеворк го заяжда: теб те уволниха, изгониха, забравиха. Черкелов отговаря -да ама стоя пред камерата, а ти си "зад кадър".
28 Март 2018 20:08
... но защо трябва въображаемите му "спомени" да стават публично достояние, за мен е неразрешима загадка...

Le Douanier -

За известна част от обсъждащите нщ минало незнайно - приятна вспомнить... ... га са били млади. Но за сметка на това - толкова глупави...
28 Март 2018 20:38
А... аз съм приятно изненадан, поне един четящ ме разбрал, в наши дни това е много!
28 Март 2018 20:47
Откровено казано дори не става за четене. Може би интересува някои над 80, може би.
28 Март 2018 20:49
Азъ
28 Мар 2018 1

В края на 90-те Кеворк се върна във Всяка неделя и отиде до село Ъглен да кеворкира Георги Черкелов. Кеворк го заяжда: теб те уволниха, изгониха, забравиха. Черкелов отговаря -да ама стоя пред камерата, а ти си "зад кадър".


Какво да добави човек към думите на Черкелов...
29 Март 2018 01:23
Браво! Хубава компилация от забранени песни. А кеворкян е един полуобразован гамен с липса на достойнство! Има едно страхотно интервю с лицето бойко методиев борисов, в което кеворкян му се мазни до отвратителни граници.
29 Март 2018 09:55

но защо трябва въображаемите му "спомени" да стават публично достояние, з..

А... аз съм приятно изненадан, поне един четящ ме разбрал, в наши дни това е много! ..
.....
Откровено казано дори не става за четене. Може би интересува някои над 80, може би...


За да се ориентираме правилно и да знаем къде се намираме - е нужно постоянно да се оглеждаме - в това число и назад (във времето).
Инак рискът да се заблудим и да тръгнем в грешна посока значително нараства.
29 Март 2018 16:56
Митничар, спомените винаги са въображаеми, а писаниците на г-н Иванов - интересни.
29 Март 2018 17:18
по време на снимките на филма, Сърчаджиев бил едва ли не най-ентусиазиран от артистите.


Нищо чудно. Участваше и в училищни празненства като водещ, на 9 септември примерно. Беше малко по-голям от нас, съученичките ми се изповлюбиха в него.

Той и от писмата на баща си до моя баща се отказа, и от дъщеря си... Късно я призна...

Безчовещинка.
30 Март 2018 21:46
Талантлив подлец е този Й.Сърчаджиев...за съжаление!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД