:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спецпрокурори разпитваха данъчни за "щавене" на търговци

Спецпрокуратурата и ГДБОП щурмуваха офисите на Националната агенция за приходите (НАП) в София и жилища на данъчни служители в столицата, Рила и Ботевград заради организирана престъпна група, която вземала подкупи. До края на деня се разбра, че за разпит са отведени около 20 души. До редакционното приключване на броя не стана ясно обаче на колко от тях и какви обвинения ще бъдат повдигнати, както и дали някой ще остане в ареста.

Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов бяха лаконични, че става дума за изнудване на мнозина собственици на малки търговски обекти, които са плащали, за да не бъдат проверявани или да не бъдат санкционирани, предаде БНР.

Дейността на данъчните служители може да се опише с жаргонния термин "щавене", каза Гешев, цитиран от БНТ. Той обясни, че имало подозрение, че в схемата участва лице, което по силата на последните промени в НПК вече е от компетентността на тази институция. От ноември спецпрокуратурата се занимава с корупцията по високите етажи на властта.

В НАП и друг път е имало подобни акции, но за присъди няма информация. През декември пак в столичния НАП бяха арестувани двама души. Преди 2 г. при зрелищна операция във Велико Търново за корупция бяха задържани 9 служители, сред тях и бившият им шеф.

Миналата седмица шефката на НАП Галя Димитрова каза, че не знае данъчни да са замесени в престъпления. Преди това репортаж на "Господари на ефира" доведе до уволнението на корумпиран висш кадър на НАП и разследване. В репортажа беше показано как главен публичен изпълнител в приходната агенция много пъти иска големи суми от бизнесмен, за да го спасява от ревизия.
2029
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД