:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Народен протест посрещна Путин в Кемерово

Местни хора изригнаха срещу губернатора Аман Тулеев, който ги обяви за "скандалджии"
ЕПА/БГНЕС
Хиляди жители на Кемерово се събраха на 11-часов спонтанен митинг пред градската управа. Хората искат оставки, смятат, че ги лъжат за броя на жертвите в търговския център "Зимняя вишня". Жертвите вероятно са над 120, защото 67 души се водят безследно изчезнали. В града се появи и президентът Путин, но не се срещна с протестиращите. Губернаторът Аман Тулеев, който отказва да отиде на мястото на трагедията, е нарекъл пред Путин протестиращите "скандалджии" и му се е извинил за пожара. Тулеев е губернатор от 25 години.
Многохиляден спонтанен протест посрещна руския президент Владимир Путин, който вчера посети град Кемерово, където в неделя загинаха 64 души при пожар в местен мол, съобщиха руските медии. 41 от жертвите са деца. Следствените органи са получили заявления за 67 безследно изчезнали.

Путин не отиде при митингуващите. При посещението си в Кемерово руският държавен глава посети импровизиран мемориал за загиналите, поставен пред търговския център и положи цветя на опразнения площад, който беше отцепен от охраната му. След това той посети ранените в местна болница и проведе среща с висши чиновници от областта. На нея губернаторът Аман Тулеев заяви, че протестите се подстрекават от "опозицията" и "местни интриганти", както и че на митинга не е имало роднини на жертвите. Тулеев бе цитиран, че се е извинил на Путин за случилото се в Кемерово.

Това допълнително разгневи местните жители и те поискаха "Оставка на бездушната ни администрация", а тълпата посрещна кмета на Кемерово - Иля Сердюк с викове "Оставка" и "Убийци". Гневни жители се събраха пред сградата на губернатора и престояха там няколко часа, като много от протестиращите взимаха думата от импровизирана трибуна и обвиняваха властите в укриване на истинските размери на трагедията.

При демонстрантите се яви вицегубернаторът на областта Сергей Цивилев, чиято племенница също е загинала в пожара. Хората настоявяха да се яви губернаторът, който не се е мяркал публично от деня на пожара. А пред търговския център не отишъл, за да "не затрудни спасителните екипи с кортежа си". Тогава Игор Востриков, чиито три деца, съпруга и сестра са загинали, извика: "Хора, с нас се отнасят като към скотове". Вицегубернаторът го прекъснал: "Какво правите, млади човече? Пиарствате с мъката ли?". "Децата са мъртви, не можете да ги върнете. Нуждаем се от справедливост", отговорил опечаленият мъж. След това вицегубернаторът поискал извинение от хората за трагедията и паднал на коляно, което било посрещнато с аплодисменти.

Тъй като в града се разпространява слухът, че властите укриват броя на загиналите, митингът излъчил група, която да провери в моргата и в едно хладилно съоръжение колко трупа има. Групата се върнала след проверката и казала, че в моргата има 20 тела, вероятно на възрастни хора, а в хладилното съоръжение, където се подозирало, че се крият тела, нямало нищо. "Къде са телата на децата? Не ни казват", заяви една от жените от групата. На мястото на протеста имаше засилено полицейско присъствие, включително на спецчастите.

ЗАКАНА

Руският президент Владимир Путин каза, че при разследването ще има максимална прозрачност, и посъветва жителите на града да не се доверяват на недостоверни информации в социалните мрежи. "Какво става у нас, нямаме бойни действия, няма неочаквано изпускане на метан в мина. Хората отишли да си починат, деца. А ние говорим за демография и губим толкова хора, защо? Заради престъпна небрежност, заради безхаберие", заяви Путин, който обяви за днес ден на национален траур в цяла Русия заради трагедията. Той бе категоричен, че ще има кадрови промени в местната власт в Кемерово, без да даде повече подробности.
ЕПА/БГНЕС
Протестиращите настояха да бъде съобщен точният брой на загиналите в изгорелия търговски център, да се проведе максимално прозрачно разследване и виновните за трагедията да бъдат наказани.
30
3780
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
30
 Видими 
27 Март 2018 20:36
На нея губернаторът Аман Тулеев заяви, че протестите се подстрекават от "опозицията" и "местни интриганти", както и че на митинга не е имало роднини на жертвите.

Това, ако го е казал, значи е абсолютен изрод!
27 Март 2018 20:45
Това, ако го е казал, значи е абсолютен изрод!

Тулеев е бита карта, дори само заради реакцията, без да се почва с причините за пожара и безопасността. И така трябва. Руските мрежи са бесни и с право. Това ще развърже ръцете на властите срещу моловете и изобщо срещу консуматорската част. Затягане на коланите и прочие.
27 Март 2018 21:01
Има две групи версии за голямата трагедия. Според мен по-вероятната е мърлящина и небрежност /халатность/ , типично за нашите народи , когато няма здрава диктаторска ръка... Ако това се потвърди , ще има множество наказани , губернаторът дурак също ще го отнесе. И така - до следващата беда... Втората , по-малко вероятна , но не напълно изключена - тероризъм. Връзка с британските , или по-вероятно американските служби. Ако е това , силният ход на Кремъл е да каже истината 1/1 , да посочи с пръст извършителите и поръчителите. Едва ли Путин би го направил , не му е в стила. По-скоро истината ще се премълчи. Жалко , много жалко за жертвите , не могат да се върнат.
27 Март 2018 21:05
*
27 Март 2018 21:08
*
27 Март 2018 21:13
Хората са гневни и искат възмездие. Обсъждах темата с руски гражданин, който е учил в Кемерово и пътува редовно дотам. Има позната, която работи в следствието на Сибир. По нейна информация цифрите за загиналите са точни и няма скрити смърти. Пълно е с нарушения на правилата за безопасност и всичко е в името на печалбата и рушвета. Дано силната гражданска позиция доведе до положителни промени в руското общество.
27 Март 2018 21:18
За момента няма яснота каква е първопричината за пожара, така че няма нужда от спекулации. А губернаторът е пътник - с такова поведение никой няма да го изтърпи повече. И дано реалните виновници за всички пропуски и нарушения в сигурността и мерките за безопасност бъдат намерени и наказани. Справедливостта го изисква, жертвите, лека им пръст - няма да се върнат повече.
27 Март 2018 21:23
Това ще развърже ръцете на властите срещу моловете и изобщо срещу консуматорската част.
срещу вещоманията, западното влияние и малката правда. Мясо - вредно!
27 Март 2018 21:36
От вчера се подмята информация (или спекулация, следствието ще рече), че отговорникът за пожарната безопасност на мола е всъщност готвач по професия и никога не е имал нищо общо с пожарната безопасност. Ако е така, ще трябва да летят не само глави на управляващи, но и на пожарникарски екипи.
27 Март 2018 22:05
Владимир Путин устроил персональный ад чиновникам: "за трагедию в Кемерово, ответят все без исключения"

https://zen.yandex.ru/media/polite_russia/vladimir-putin-ustroil-personalnyi-ad-chinovnikam-za-tragediiu-v-kemerovo-otvetiat-vse-bez-iskliucheniia-5aba4f1c77d0e6b1834f53ba
27 Март 2018 22:19
Много вероятно да е дело на британските служби....
27 Март 2018 22:32
Село_
27 Март 2018 22:05
-------------------------------------------------
А Путин кой ще накаже и пред кого ще отговаря той. Или това,че е заплашил местните дерибей означава поемане на отговорност.
27 Март 2018 22:34
Неблагодарници
27 Март 2018 22:46
Кои са "неблагодарници",протестиращите дето живи им изгоряха дечицата ли?!
Щото са бесни и възмутени ли?!
27 Март 2018 22:56
Как заявил Полозиненко, по его сведениям, пожар произошёл в 16:18 — 16:32 (12:18 — 12:32 мск), а система была физически отключена в 15:55 (11:55 мск).


Британците са, те действат така.
27 Март 2018 23:11
Никъде по света не държат киносалоните си под ключ. Некои киносалони имат тежка завеса от дебел текстил вместо врата, а други
имат врати без ключалки, само дръжка за отваряне и затваряне на вратата.
Киносалони не се държат под ключ защото там нема нищо за крадене- само седалките.

Повечето киносалони имат 2 врати в дъното на киносалона и два аварийни изхода, които могат да се отварят САМО отвътре и са разположени близо до прожекционното платно и противоположни на вратите на киносалона. Тоест всеки киносалон има 4 изхода в случай на пожар.
Не знам как са руските киносалони и типа на конструкциооните материали, но от информацията излиза, че строителните материали са силно запалителни.

А факта, че служители в МОЛа са се " погрижили" да заключат всички изходи преди да избягат говори ГЛАСНО,че това си е чиста проба САБОТАЖ.
ТЕ СА ЗНАЕЛИ ПРЕКРАСНО, ЧЕ ВЪТРЕ Е ИМАЛО КИНОЗРИТЕЛИ. Аварийните изходи не би требвало да имат ключ, а да се отварят без проблем САМО отвътре.
Системата на пожарна безопастност в Русия е на нивото на Африка и требва да се промени. Конструкционните материали също трябва да се заменят с ТРУДНО запалителни такива.

Така че 2 фактора за трагедията - опасни и зловредни строителни материали и злонамерени служители.

27 Март 2018 23:44
Нова следа за ада в Кемерово: Неадекватни гаменчета с циганска външност и черни брадички подпалили мола

http://www.blitz.bg/svyat/nova-sleda-za-ada-v-kemerovo-neadekvatni-gamencheta-s-tsiganska-vnshnost-i-cherni-bradichki-podpalili-mola_news589276.html
28 Март 2018 00:41
А истерията за 300-400 изгорели идва от един украински тулуп, който се обадил в моргата на Кемерово, като се представил за човек на МЧС и казал, че загиналите са толкова. След това пуснал записа на разговора в youtube.
https://rian.com.ua/society/20180327/1033680735/Sotni-pogibshikh-Kemerovo-feyk-ukrainskiy-sled.html
https://www.youtube.com/watch?v=9JAMAn1rW2E
28 Март 2018 01:15
майор Цепеняков 28 Мар 2018 00:41

Такова трябва да се лови и да се бие доде му дойде акъл. Или го даваш на майката на едно от дечицата.
28 Март 2018 04:10
По-скоро истината ще се премълчи.


Както прмълчаха истината за самолетната катастрофа на 25 декември при която загина ансамбъла "Александров".В първите минути след трагедията излезе инфо, че самолете е тябвало да направи още един полет за да достави униформите и музикалните инструменти,но явно са натоварили всичко, за да направят икономии. След това не се спомена нищо за такъв втори курс на самолета. Руснаците имат високо мнение за тях си и са страшно самонадеяни, а също и са палачори големи.
28 Март 2018 07:32
Е има и изроди на тази земя и то подкрепяни от Европа -

https://rian.com.ua/society/20180327/1033680735/Sotni-pogibshikh-Kemerovo-feyk-ukrainskiy-sled.html
28 Март 2018 08:09
Kotka
27 Мар 2018 23:44
Мнения: 12,677
От: Aruba
Скрий: Име,IP
Прочетох дописката и не ми вдъхва сериозно доверие. Изглежда бабухата хвърля обвинения по фантомна следа ... дано й се разминат обвиненията ! Обяснявам. Кемерово е много далече , Сибир , отвъд Новосибирск. Не знам колко роми живеят там , каква е статистиката. Има ли изобщо кемеровски роми ? Но по принцип в Русия циганите са пренебрежимо малко и населяват европейска южна Русия. От съветско време са въдворени да не скитат и няма катуни , няма бродяги. Не ми изглежда достоверно роми да подпалват МОЛ в Кемерово... Чеченци /кавказци/ с бради ? Тука вече бабухата направо хвърля съчки в огъня ! Замирисва на "британска" ръка ! Само че ако имаше такава вероятност , руските служби щяха набързо да й запушат устата "не болтать". А те не са го направили...
28 Март 2018 08:47
Че има фейкобританска ръка, има. Вчера се каза веднъж, че един от собствениците или живее в Австралия или е австралиец. Следвайки логиката на Мей и Джонсън - с голяма степен на вероятност фейкобританското правителство и неговите тайни служби са замесени и следва да предоставят убедителни доказателства в течение на 24 часа, че не са. Иначе ще има сериозни последствия. Герасимов има готовност да си пробва някоя от играчките.
28 Март 2018 09:02
За "бунта" срещу Путин - това си е опедния фейк или постистина на западняшката преса. По руските телевизии показаха, че разговаря спокойно с гражданите, обяснява им какви мерки е предприел и обеща пълна прозрачност и че всеки ще си получи заслуженото. А той по правило си изпълнява обещанията. Засега виждам двама, който ще го отнесат от първите - министърът на извънредните ситуации и губернаторът. Според мен всички по веригата ще го отнесат по пълната програма, защото в последно време горяха няколко такива центъра по сходни причини и е редно да се затегнат гайките. Отделно вчера показаха, че са започнали проверки на всички подобни заведения и колкото и да плаче "бизнеса", че го кошмарят, този път с подкупи няма да се отърве, а трябва действително да си свърши работата по правилата. И повече не ми се слуша, че частникът бил добър стопанин. Глупост, поради която загиват хора.
28 Март 2018 09:56
Путин не отиде при митингуващите... положи цветя на опразнения площад, който беше отцепен от охраната му.

Браво!
губернаторът Аман Тулеев заяви, че протестите се подстрекават от "опозицията" и "местни интриганти", както и че на митинга не е имало роднини на жертвите. Тулеев бе цитиран, че се е извинил на Путин за случилото се в Кемерово.

Още по-голямо браво!
28 Март 2018 11:24
Такива гниди като кортежаното губернаторче са бича на Русия.

Само след такава реакция би трябвало да изхвърчи. Дебил.
28 Март 2018 12:59
НАРОДА, ВИНАГИ Е ПРАВ!... Въпросните (и не само, власт_папкащи субекти, най-верятно жадни за много, корупцинни кинти) доброзорлем са отстранени от заеманите, щатни длъжности ?!...

*** И, К`ВО ОТ ТОВА?!...
ИЛИ СЕРИОЗНИ РАЗСЪЖДЕНИЯ ЗА СЕРИОЗНИТЕ ПРОБЛЕМИ:

= Два плода върху дървото на живота на човешкото битие и познание – Вторият е отровен!...

- ПЪРВИЯ плод:

«...Карл Маркс беше писал, цитирам по памет, че при ръст на печалбата 300 на сто, капиталът продава майка си и баща си ... . Той (капитала) разбира само от обединената сила на наемния труд… . Това се отнася и за българския капитал…».

(Цитат по Проф. д-р Иван Иванов; в. «Дума»; 10. 08.2017 , брой: 155 ; http://www.duma.bg/node/150645)“.

- ВТОРИЯ плод:

За общо _ човешко, цивилизационно съжаление, и в осемнадесетата година на 21-ви век живия (конкретно исторически), повседневен живот, за еN-ти път ни прави съпреживяващи-потърпевши – обект на поредното живото_ отнемащо, псевдо _ човешко злодеяние (по подробно прочети, например в: «Пожарът в руския мол започнал от детска игра с огън в игрална зала»; 26 март 2018; 14:23; https://dariknews.bg/novini/sviat/pozharyt-v-ruskiia-mol-zapochnal-ot-detska-igra-s-ogyn-v-igralna-zala-2086934)?! …

Злодеяние, пред поставено от витално _ предопределената, печалбарска, спекулативно _ хазартна жажда на вампиро _ канибалската, животинска природа на «анонимния» капитал?!…

Популярно _образно, стойностно _ скаларно преразказан, като бали от (не е политически виц, а либерално _ капиталистическа реалност) «САМОРОДНИ КИНТИ».

Кинти, родени, както вън и независимо от конкретно-историческата, трудово _ творческа, научно _ познавателна и прочие цивилизационно _ ценностна, културна (в най-широкия смисъл на понятието «култура” деятелност на феноменалния, колективен субект на всяко живо, държавно обединение - неговия НАРОД (като конкретно _ историческа популация)?!...

Така също, и кинти родени вън, и независимо от Неговите (на народа), ЕСТЕСТВЕНО_МОНОПОЛНИ, поколенческо _ исторически, териториално _ географски - климатични, водни, минерални и прочие подземни, земни, надземно-ареални - растително _ животински и т.н. БОГТСТВА, … и Неговата (на народа) жилищно _ селищната, материално _ производствената, социално _ осигурителна, правна, здравна, образователна, териториално-защитна и прочие инфраструктура.

- «Самородни», бали от кинти, цифрово фиксирани, както в банкови сметки и ценовите етикети на предметите на лукса, така също и в … КЛАСОВО_АНТАГОНИСТИЧНИЯ, начина на живот, на социално _ трудовите и държавно _ бюджетни ИНСЕКТИ (паразити) – Разюздени господари, ментори (кукловоди) на държавността (властта във всичките и форми на проявление - от законодателна до ритуална) и (образно казано) ПРОДАВАЧИ НА ВЪЗДУХ в «модерните», евро _атлантически, държавно _ подобни, частни - плутократско _ партократски, корпорации, с тотално господство на либерално _ капиталистическата, обществено _ икономическа, приматно _ патологична, животинска, тотално _ тиранична (за обикновения, простосмъртен човек), ЕГОЦЕНТРИЧНО _ ПОТРЕБИТЕЛСКА, античовешка, антисоциална, анти-цивилизационна, «€ / $» – (евро _ атлантическа) действителност.





28 Март 2018 16:56
Външния враг е инвестирал в противопожарното безхаберие и корупцията, за да дестабилизира Путин и така да унищожи цялата планета.
губернаторът Аман Тулеев заяви, че протестите се подстрекават от "опозицията" и "местни интриганти", както и че на митинга не е имало роднини на жертвите.

Тука губернаторът лъже, за да пребори външния враг.
28 Март 2018 17:17
На нея губернаторът Аман Тулеев заяви, че протестите се подстрекават от "опозицията" и "местни интриганти", както и че на митинга не е имало роднини на жертвите.

Това, ако го е казал, значи е абсолютен изрод!

Такъв е да! Опозицията му е виновна, фашистите и бандеровците, англичаните и прочие сатанисти.
https://youtu.be/7XVpNdb7ikI?t=105
28 Март 2018 19:48
губернаторът Аман Тулеев заяви, че протестите се подстрекават от "опозицията" и "местни интриганти",

преди да го обявите за изрод прочетете, че самият Н.В.В.В.П. е на същото мнение:
Президент Владимир Путин потребовал от главы Следственного комитета Александра Бастрыкина не допустить паники из-за вбросов в социальных сетях недостоверной информации. По словам президента, вбросы осуществляются «в том числе из-за границы».

Подробнее на РБК:
https://www.rbc.ru/politics/28/03/2018/5abba22d9a79474e6f552c74?utm_source=tw_rbc

и докато се произвеждат формални разследвания, на форума отдавна всичко е ясно:
БРИТАНСКИ ДИВЕРСАНТ
и то
КЛОНИРАН
защото има и още инциденти:
В горящем доме на Коломяжском пытаются снять жильца с 23-го этажа
....
В пятом часу вечера в одном из подъездов загорелась электрощитовая, пояснили в ГУ МЧС Петербурга. .....

Натисни тук
Работна хипотеза:
КЛОНИНГ НА БРИТАНСКИЯ ДИВЕРСАНТ е раздал на хората водка картошка и тигани за да се включат всички котлони едновременно и да се претовари таблото на входа.
Мноооо коварно.
И това не е всичко.
Автосалон «Рольф» в Приморском районе Петербурга днем 28 марта тушат по повышенному номеру сложности 1-Бис.
По словам очевидцев, пожар начался в ремзоне на первом этаже дилерского центра «Рольф». В здании торгуют машинами марки Hyundai и автомобилями с пробегом.

Натисни тук
НЕИЗВЕСТЕН КОРЕЙСКИ КЛОНИНГ НА ПРЕДПОЛАГАЕМ БРИТАНСКИ ДИВЕРСАНТ коварно е ...... ... няма значение какво, важо е че:
1. е дело на диверсант
и
2. диверсантът е британски
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД