:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Чудесо връз чудесо

С наближаването на Великден вестниците се надпреварват да издирват чудеса. "Труд" смайва: "Търновско чудо сваля сметките". Номерът бил да се свърже мобилен климатик с печка на дърва. Външното тяло на климатика се вкарва в стаята и духа студен въздух върху кюнеца на печката, като по този начин задържа топлото, преди да е изфирясало през комина. "За целия отоплителен сезон взехме 4 кубика дърва и още не сме ги изгорили", хвали си стоката изобретателят. Звучи съмнително, но то всичко революционно се приема с недоверие.

Китайците не падат по-долу в каращисването на технологии с резултат - чудо на техниката. "Монитор": "Alibaba пусна първия автомат за продажба на автомобили". Направили оригинална техническа кръстоска - "Машината се намира в Гуанчжоу, в южната провинция Гуандун, и работи на принципа на автоматите за продажба на безалкохолни напитки, цигари и други дребни стоки". Разликата е в мащаба - автоматът е 20 метра и приема суми като за лека кола.

Разбира се, никой не може да надмине "Стандарт" на терена на чудесата. Под заглавие "Евксиноград 2018-а ще стане ли като Рейкявик 1986-а" вестникът дава трибуна на гост-авторка, чиито умения в професията са легендарни. От нея научаваме за премиера Борисов, "че е фактор в Европа и на Балканите, а не разносвач на шербет", към което се добавя - "истината е, че Ердоган дойде заради него". А не заради някакъв Туск-Тръмп и Жан-КлоН - те явно по случайност са се оказали между големите Борисов и Ердоган.

Такива чудни съвпадения стават и на други места, но са съмнителни. "24 часа" проявява международна бдителност: "Ким Чен Ун тайно посетил Пекин със зелен влак май". На читателя е оставено да избере на какво да вярва в тази новина: Първо, че Ким Чен Ун е засечен в Китай; второ, че е пътувал тайно; трето, че влакът е зелен. Третото отпада, защото е приложена снимка на зелен влак. Второто отпада, защото тайното е станало явно. Първото също отпада, защото Ким вече се е бил върнал, докато вестникът се чуди къде е.
1624
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД