:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 410
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Унгария приютила наказан от САЩ сириец, подпомагал Башар Асад

Сърбия предупреди за нов мигрантски маршрут на Балканите, който минава през България
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Мигранти са си направили палатков лагер край жп гара "Тибуртина" в италианската столица Рим.
Унгария е приютила сирийски гражданин, наказан от САЩ, тъй като е подпомагал режима на лидера Башар Асад в Дамаск, твърдят местните сайтове Direck36 и 444.hu, цитирани от информационните агенции. Атия Хури е получил разрешително за пребиваване в Унгария по визова програма, създадена по инициатива на правителството на премиера Виктор Орбан и действаща от 2013 г. Според нея чужденци, купили унгарски облигации за 300 000 евро, могат да получат разрешително за временно пребиваване в страна за най-малко 5 години. Целта на т.нар. програма "Златна виза", която беше спряна миналата година, бе да се помогне в събирането на средства по времето, когато кредитният рейтинг на Унгария бе на ниво "спекулативен".

САЩ наложиха санкции на сириеца Атия Хури през 2016 г., след като го обвиниха, че е плащал за доставки на гориво за правителството на сирийския президент Башар Асад.

Шефът на кабинета на премиера Орбан Янош Лазар заяви, че службите за национална сигурност проверяват всички, които са закупили подобни облигации и са се възползвали от програмата "Златна виза".

Междувременно сръбската гранична полиция предупреди, че два нови мигрантски маршрута са открити на Балканите и все по-често се използват от бежанци, които искат да стигнат до Западна Европа, предаде БГНЕС. Според Миленко Вукадинович от Управлението на сръбската гранична полиция първият маршрут е през България и Румъния, а вторият - през Гърция и Албания. Старият път през Македония и Сърбия вече не се радвал на популярност сред мигрантите, твърди той. Вукадинович уточни, че в момента в Сърбия няма голям приток на мигранти, както в изминалите 2-3 години.

С 81% е намалял мигрантският натиск в България през 2017 г., отчете вчера Гранична полиция, цитирана от БНР. През изминалата година са регистрирани малко над 8000 опита за нелегално преминаване. Общо 743-ма нелегални мигранти са задържани от МВР при опити за влизане или излизане през границите ни, като най-много са от Сирия, Ирак, Афганистан, Турция и Пакистан.

ПРОЕКТ

Първият федерален център за репатриране на мигранти ще отвори врати в Германия до края на лятото, писа в. "Зюддойче цайтунг", като цитира държавния секретар Щефан Майер. Изграждането му е сред приоритетите на новото правителство на страната. Центърът вероятно ще бъде в Бавария или в Хесен, а целта е да се ускори връщането на хора, чиито молби за убежище са били отхвърлени.
4
3357
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
29 Март 2018 22:44
Заглавието кърти, абсурд някакъв.
29 Март 2018 23:34
АЩ наложиха санкции на сириеца Атия Хури през 2016 г., след като го обвиниха, че е плащал за доставки на гориво за правителството на сирийския президент Башар Асад.
Излиза, че САЩ са наказали сириеца, затова че е сириец??? Това си е чиста дискриминация по народностен признак!
Късе са хелзингските ****, да кажем джендъри?
29 Март 2018 23:48
За уса легитимни в Сирия са някои от брадатите, но не и Асад. Те си имат собствени критерии. Примерно за България ЦЦ е по-легитимен от ББ, щото знае къде да закусва.
30 Март 2018 09:36
Миии, дай Боже, по-прилични дози “Унгария“ в разглеждания аспект и в нашия вилает/протекторат.
Скептична съм по сюжета “Слуга на /поне/ трима господари“ впрочем
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД