:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Един път се лъжем!

Исус влиза на магаре в Йерусалим и пътя му застилат с палмови клонки.

От този библейски епизод произлиза празникът Палмова неделя, а понеже по нашия край няма палми, празнуваме тържеството на цветята, дърветата и тревичките. И дори смокините, макар че Исус, преди да влезе в Йерусалим, проклел смоковницата по негови си съображения и тя изсъхнала.

А тая година Цветница съвпада с 1 април - нещо като професионален ден на "После". Прелитащият пред почивните дни се беше заредил със сардонични бомбички, за да отблъсне ентусиазма на всеки първоаприлиски шегобиец, който се пробва да му пробутва смешки. Цяла година ми ходят като облаци и се мръщят като Бойко Борисов, когато дава разпореждания - на 1 април ми остроумничат - айде бе!

И каква стана тя - отвори прелитащият "24 часа" и на секундата се върза на стар фейк за Владимир Илич: "Тайният близнак на Ленин". Става въпрос за художествена фотожаба (издевателски колажи) със стари фотографии на пролетарския вожд и съпътстваща легенда за това как службите крият от нас една поразителна Истина. Прелитащият почна да ръмжи и да прави зверски мимики като Петър Първи в пристъп на гняв - и тогава видя, че хората честно са написали за такива като него надзаглавие - "Първоаприлски мистерии". И най-проницателният читател понякога не схваща смешката!

Колкото до истинския близнак на Ленин - чели сме Маяковски, - това е Партията. "Партия и Ленин - близнецы-братья..."

А три от неделните вестници са се скъсили - "Труд", "Стандарт" и "Телеграф" имат нов формат. "Труд" е най-смел в първоаприлщината и челото му на 1-ва стр. прогласява: "Президентът щял да бие премиера по магнолии". Хоу-хоу-хоу.

На "Стандарт" обаче му е малко кофти майтапът - пак си е направил челото на 1-ва стр. от поредната доза мъдрост, повърната от Ахмед Доган в качеството му на рожденик. Ама той вече няма как да ни излъже.
1587
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД