:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 535
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Коста Рика избра за президент



левия Карлос Алварадо, който е кандидат на управляващата лявоцентристка партия, а негов съперник бе евангелистки проповедник, предаде Би Би Си. 38-годишният Алварадо беше министър на труда. Той спечели с близо 60% срещу 39 на сто процента за неговия ултраконсервативен съперник със същата фамилия, но без роднинска връзка - Фабрицио Алварадо. Резултатите са след обработване на 90% от протоколите.



Германската канцлерка е шампион

по пътувания в чужбина сред всички политици, заемащи поста канцлер от създаването на ФРГ в края на 40-те години на миналия век. За 12 години на поста Ангела Меркел е напускала Германия по служебна необходимост 419 пъти. Тя е посетила 79 страни, съобщи в. "Билд", позовавайки се на данните на Зоненклар.тв, която е специализирана в туризма. Второто място по броя на обиколките - 131 за 7 години - заема Герхард Шрьодер, който бе канцлер от 1998 до 2005 г. Бронзовият медал е за Хелмут Кол. Канцлерът обединител, който управлява Германия в продължение на 16 години от 1982 до 1998 г., е осъществил само 102 пътувания. Най-умереният по отношение на задграничните воаяжи е Лудвиг Ерхард (1963-1966), който е бил само в 12 държави. Най-често ръководителите на германското правителство са посещавали съседните държави: Франция - 106 пъти, от тях половината са на сметката на Меркел; Белгия - 92 пъти, а също така САЩ - 63 пъти. В петицата влизат още Великобритания (35 визити) и Италия (34).



Швеция въведе нов данък в авиацията,

който ще добави допълнителна такса за всички полети на гражданската авиация в страната в опит да бъде намалено въздействието на въздушния транспорт върху климата, съобщава електронното издание "Локал". "Целта на данъка е да се сведе до минимум изхвърлянето на въглерод от самолетите на фона на рязкото увеличение на пътуванията с въздушен транспорт", поясни шведският министър за климата Изабела Льовин. Всички полети, излитащи от шведските летища, ще бъдат таксувани допълнително с между 60 и 400 крони (от шест до 39 евро) в зависимост от крайната точка на пътуването им. Според проучване, публикувано на 25 март от местни медии, 53% от шведите подкрепят въвеждането на новия данък.

955
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД