:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 196
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Стачна вълна започна във Франция

вчера, след като протестиращите срещу правителствената реформа железничари обявиха по два дни стачка на всеки пет дни до края на юни или общо 36 дни объркване на жп транспорта, предадоха агенциите. Синдикатите от държавните железници протестират срещу премахването на специалния железничарски статут при новоназначените, условията за отваряне към конкуренцията и превръщането на компанията в дружество с ограничена отговорност (ООД), което според тях открива пътя за бъдеща приватизация - нещо, което правителството отрича. Днес към стачкуващите железничари ще се присъединят недоволни служители от сметосъбирането, а в неделя - и от енергийния сектор. Също днес персоналът на "Ер Франс" ще стачкува за четвърти път в рамките на един месец с искане за увеличение на заплатите с 6%.



Първият руски пощенски дрон се разби

вчера с 2 кг пратки, като се удари в сграда, съобщиха местните медии. Дронът трябваше да достави пратката от Улан Уде до село на 15 км разстояние, но малко след излитането променил траекторията си, ударил се в къща и се разбил. Размерът на щетите е изчислен на 1.2 милиона рубли (17 000 евро). Според експертите причините за катастрофата може да са две - апаратът е бил подхванат от силния вятър или електрониката му се е повлияла от устройства за безжичен интернет. Изпитанието на двата останали безпилотни самолета в региона е отложено.
1033
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД