:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 428
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Дело срещу България в Страсбург е завел

бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов, съобщи lex.bg. Лалов е изпратил жалба до съда по правата на човека заради делото, което заведе след неизбирането му за член на Висшия съдебен съвет (ВСС). На 2 октомври 2017 г. смесен петчленен състав от съдии от ВКС и ВАС отхвърли претенцията му и обяви, че няма нарушения при избора за членове на ВСС от съдийската квота. В жалбата си Лалов твърди, че е нарушено правото му на справедлив процес.



Бивш зам.-кмет на Плевен е предаден на съд

от спецпрокуратурата, съобщиха от там. Става дума за искани и получавани подкупи за общо 40 530 лв. Парите били искани и получавани от управител на фирма в периода ноември 2011 г. - април 2014 г. С дружеството общината имала договор за поддръжка и ремонт на общественото осветление на Плевен, подписан през януари 2011 г. Подкупите били процент от плащанията на фирмата. На 22 април 2014 г. зам.-кметът Алексей Зелов е задържан от ДАНС в кабинета си веднага след като получил от управителя на фирмата поредния плик с 4000 лева подкуп - 40 белязани банкноти от по 100 лв., разказват от прокуратурата.
1050
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД