:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 256
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България разгроми Албания на тенис

16-годишен даде единствения гейм на противника в трите мача за купа "Дейвис" в Пловдив
СНИМКА: TENNIS24.BG
Дебютантът Адриан Андреев в акция срещу Марио Зили.
С лесна победа започна участието на българския национален отбор по тенис в домакинския турнир от III група в зона "Европа" за купа "Дейвис". В прекалено неравностоен мач от гр. А на надпреварата в Пловдив избраниците на капитана Тодор Енев се разправиха с тима на Албания с 3-0 победи.

Дебют в неофициалното световно отборно първенство за мъже направи 16-годишният талант Адриан Андреев. В откриващия сингъл на централния клей корт на ТК "Локомотив" тийнейджърът от София разгроми Марио Зили с 6:1, 6:0. Срещата продължи само 41 мин., след като албанецът успя да спечели едва 16 точки.

Извоюваният от Зили гейм срещу Андреев се оказа с почетна стойност за състава на Албания, тъй като другите два двубоя приключиха с възможно най-категоричния резултат. Във втория сингъл Димитър Кузманов въодушеви публиката в родния си град с 6:0, 6:0 срещу Елби Мещри за 38 мин., губейки само 15 разигравания. А в оказалия се протоколен мач на двойки Кузманов и Васко Младенов бяха още по-експресни срещу Мещри и Генайд Шипхея - 6:0, 6:0 за 36 мин.

В другия двубой от групата по-късно вчера трябваше да се срещнат отборите на Исландия и Македония. Днес нашите ще премерят сили с исландците, а утре - с македонците. Най-добрият в крайното класиране ще участва в съботния финал за изкачване в група II на зона "Европа/Африка". Съперник там ще му бъде победителят от гр. Б, където всеки срещу всеки играят Черна гора, Армения, Гърция и Латвия.
2528
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД