:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Роналдо счупи още рекорди за 3:0 срещу "Ювентус"

Дори феновете на италианците станаха на крака за португалеца след страхотния му гол
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Кристиано Роналдо бележи фамозното си изпълнение със задна ножица при гостуването срещу "Ювентус". "Хубав гол беше, но да опита от 40 метра", коментира нападателят на "ЛА Галакси" Златан Ибрахимович, явно визирайки фантастичната си задна ножица от близо 40 м през 2012 г. при победата на Швеция с 4:2 над Англия.
Кристиано Роналдо изигра поредния си страхотен мач в Шампионската лига и вкара два гола, а "Реал" разби с 3:0 "Ювентус" в Италия в първия мач от 1/4-финалите. Португалецът се разписа още в 3-тата минута, а през второто полувреме вкара безспорния гол №1 на сезона със задна ножица за 2:0. Анализатори пък пресметнаха, че Кристиано е засякъл топката на височина 2,23 м.

Роналдо стана футболистът с най-много голове на 1/4-финалите - 22, а освен това е първият играч, разписал се в 10 поредни мача. След гола му със задна ножица публиката в Торино стана на крака и аплодира португалеца.

"Това беше невероятен момент и трябва да им благодаря. Никога не ми се беше случвало такова нещо. Щастлив съм. Обичам да играя в Шампионската лига, това е нашият турнир", каза Роналдо.

Страхотният гол бе в центъра на вниманието и на пресата. "От коя планета дойде?", бе заглавието на испанския "АС" след мача. "Марка" пък написа само "Голът". Френският "Екип" обяви: "От друга планета", по адрес на Роналдо. Италианските "Гадзета дело Спорт" и "Кориере дело Спорт" нарекоха португалеца "марсианец" и "извънземен, който лети в небето".

"Кристиано е различен от всеки друг играч. Винаги иска да направи нещо изключително, никога не се отпуска", каза треньорът на "Реал" Зинедин Зидан, който чак се хвана за главата след задната ножица.

Иначе кралският клуб спечели гостуване на "Ювентус" за първи път от 1962 г. Италианците не бяха допускали загуба в първи мач у дома от директни елиминации също от 56 години. "Юве" за първи път пуска и 3 гола, откакто се премести на новия си стадион през 2011 г.

"Въпреки резултата бяхме равностойни на "Реал" в първите 60 минути. Но не е случайно, че те имат 3 титли в Шампионската лига в последните 4 години", каза треньорът на "Юве" Масимилиано Алегри, чийто тим падна от "Реал" и на финала миналата година.

"Разочаровани сме, но във футбола има опоненти, които са обективно по-силни от теб и ние срещнахме такъв", допълни капитанът Джанлуиджи Буфон, който е получил 9 гола от Роналдо в мачовете между двата тима.





"Байерн" взе аванс в Испания

"Байерн" си тръгна от Испания с успех с 2:1 срещу "Севиля" в първия мач от 1/4-финалите. Треньорът на "баварците" Юп Хайнкес постави нов рекорд в Шампионската лига и стана първият наставник с 12 поредни победи в турнира. След мача обаче той не бе доволен от играта на тима си, който стигна до успеха, макар че изоставаше с 0:1.

"Имахме малко късмет, но това е футболът. Ако искаме да спечелим Шампионската лига обаче, трябва да играем по-добре", каза Хайнкес.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Вратарят на "Севиля" Давид Сория се е хванал за главата покрай не по-малко нещастния защитник Серхио Ескудеро (№18), докато футболистите на "Байерн" се радват на попадението на Тиаго Алкантара, което се оказа решаващо за победата на германския шампион в Испания.
2713
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД