:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Затворите въведоха допълнителни мерки за сигурност

Няма следа от бегълците
 
Владимир Пелов и Радослав Колев СНИМКИ: МВР

Местата за лишаване от свобода в страната започнаха да прилагат повишени мерки за сигурност слез бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор.
След бягството на Пелов и Колев в централния затвор, както и в останалите места за лишаване от свобода, са предприети масови проверки.В София ще бъде обновена електронната система за сигурност, съобщи заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов пред телевизия Европа. По думите му в момента във въпросната система за сигурност в Централния софийски затвор “очевидно има пропуски”.
Усилено дежурство бе въведено в затвора в Бобов дол заради празниците и след инцидента с двамата избягали от Централния софийски затвор, съобщава БНР.
Прави се обследване на съоръженията за физическа охрана, на техническата въоръженост и на устройствата за видеонаблюдение. Всички служители са минали през допълнителен инструктаж. През празничните дни ще има извънредни свиждания и получаване на извънредни хранителни пратки, което налага допълнителен контрол - така в Бобов дол, където лежат 500 затворници, мотивират действията си.
Допълнителните мерки за сигурност се наложиха и заради нов инцидент в Централния софийски затвор - малко преди полунощ в сряда надзирател бе нападнат от затворник, съобщи Цветан Михайлов, член на управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България.
Нападението е извършено по време на конвоиране на лишен от свобода. Затворникът е трябвало да бъде транспортиран от болница на затвора към корпуса.
Междувременно издирването на двамата бегълци продължава трети ден без резултат. СДВР отново призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.
Синдикатът на надзирателите в затворите обмисля да поднови протестите си. Това става ясно от отворено писмо до премиера, председателя на НС, правосъдния министър, главния прокурор и всички параламентарно представени партии.
"Удобството не може да бъде водещо, нашата кауза е връщането на достойнството и честта на професията. Парите за исканото от нас увеличение на трудовите възнаграждения не заместват нашето здраве и живот", пишат в писмото надзирателите.
7
4643
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
06 Април 2018 19:52
малко преди полонощ в сряда надзирател бе нападнат от затворник, съобщи Цветан Михайлов, член на управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България.


Що им организират Полови нощи на тези?
06 Април 2018 19:55
Поставили са врати.
06 Април 2018 23:41
Докато цялото правителство е на свобода, не трябва да се драматизира ситуацията заради 2-ма избягали затворници.
09 Април 2018 18:13
...>>>><<<<
Може сами да излязат на протест...Хората с увреждания излизат на национален протест на 11 април
09 Април 2018 18:13
...>>>><<<<
Може сами да излязат на протест...Хората с увреждания излизат на национален протест на 11 април
10 Април 2018 10:48
Поставили са врати.


With kitty passеs, tiger's dimensions.
10 Април 2018 10:58
http://www.couturedeco.com/696-tiger-trompe-l-oeil.html
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД