:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 387
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Задочното по право остава



още една година, предвижда проект на постановление, публикувано за обществено обсъждане. МОН предлага новата наредба за единните държавни изисквания за придобиване на специалност "Право" и професионална квалификация юрист да се отложи за учебната 2019/2020 г. Така висшите училища ще имат достатъчно време да се подготвят и да променят, където е необходимо, учебните си планове и програми. Това е втора отсрочка за вузовете.



Съкращения на персонал и структурни промени



ще има и в болницата в Кюстендил, съобщи БНР. Реформите се налагат поради утежнените икономическо-финансови обстоятелства - заради демографската криза в региона броят на пациентите намалява, като за миналата година те са били около 12 500. Закриват се отделенията по УНГ, дерматологичното отделение и физиотерапията, които са имали почти символична дейност. Здравното министерство наложи промени в редица болници, сред които тези във Враца и Ловеч и "Пирогов" в София.



Съвместна бакалавърска специалност



"Икономика и управление на туризма" разкриват Стопанската академия в Свищов и Висшето училище по мениджмънт на информационните технологии в гр. Рига, Латвия. Новата програма ще приема студенти от предстоящата 2018/19 г., като обучението ще е в редовна форма и на руски език. Първите 2 г. младежите ще се обучават в Латвия, след което ще продължат още 2 г. в Свищов. Накрая ще получат две дипломи.



България продава имот



в Холандия, който от години не се ползва за нуждите на задграничното ни представителство. Става дума за сграда в Хага с площ от 432 кв. м и двор от половин декар. Пазарната стойност на имота е 1 050 000 евро. След разглеждане на получените оферти правителството взе решение недвижимото имущество да бъде продадено на цена не по-ниска от 1 165 165 евро.



2747
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД