:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 373
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родители отново могат да кандидатстват за детегледачи

Свободен финансов ресурс в размер на около 8 млн. лв. отвори шанс пред още родители на деца до петгодишна възраст, готови да се върнат на работните си места, след като им бъде осигурен детегледач с европейски пари. До 20 април бюрата по труда отново приемат заявления по европрограмата "Родители в заетост". Програмата дава възможност в ролята на детегледач да влизат дори роднини на детето, при условие че са безработни и неактивни лица, регистрирани в бюрата по труда. От възможността за по-добро съвместяване на личния си и професионален живот след първия прием досега са се възползвали 866 родители, като 684 от тях вече ползват ефективно услугата. От 2586 безработни, кандидатствали за наемане като детегледачи, до момента са минали през ситото 1983 безработни и неактивни лица, като около половината от тях са в роднинска връзка с детето, съобщават от Агенцията по заетостта. Програмата дава възможност на родителите сами да изберат човека, на когото са готови да доверят детето си. Той ще изпълнява задълженията си на детегледач в продължение на 18 месеца срещу минималната работна заплата. Родителят пък трябва да се върне на работа, а ако е безработен - да си намери работодател в рамките на четири месеца.
1
1224
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Април 2018 16:41
Хвърлени пари на вятъра. Вземат се роднини(пенсионери, студенти и др.), а безработния родител 4 месеца ще си търси работа... Да ги бяха дали за детски добавки на безработни родители повече полза щеше да има.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД