:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цачева събира днес шефовете на затворите

От избягалите Пелов и Колев все още няма следа
Заради проблемите в сектора днес правосъдният министър Цецка Цачева събира всички шефове на затвори в страната, както и ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". На националното съвещание ще се търсят "възможни решения на актуални въпроси в спешен порядък", както и създалото се напрежение в системата. До този момент бягството от затвора на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев предизвика едва две оставки - на шефа на затвора в София, откъдето се измъкнаха, и на шефа на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". И двете са поискани от Цецка Цачева по разпореждане на премиера Борисов. За министерски смени обаче никой не отваря дума.

Седми ден от Пелов и Колев няма следа. Двамата избягаха от затвора на 3 април, като при бягството се оказаха въоръжени. Границите и основните пътни артерии са под засилена охрана, пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили. Бегълците са обявени и за международно издирване. Полицията е засипана от сигнали, но засега те не водят до пробив в издирването. През почивните дни МВР разпространи още снимки на Пелов и Колев от затвора, в деня на бягството.

Случаят предизвика отново напрежение в сектора, като синдикатът на служителите в затворите излезе с отворено писмо, в което предупреди, че обмисля да възобнови протестите с искане за увеличаване на щатните бройки, подобряване на условията на труд и осигуряване на необходимото техническо обезпечаване.

Образувано е разследване за бягството. Предмет на проверка са и действията на охранителния състав в затвора. По първоначални данни бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на затвора. Както се разбра, единствено чистачката се опитала да ги спре.

СДВР предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.
1
1534
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Април 2018 22:26
Събира ги сигур да им обясни как ще си подаде оставката!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД