:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тенисистка съди WTA за $10 млн.

Американката Медисън Бренгъл претендира, че е увредена от прекалено много кръвни тестове
Американската тенисистка Медисън Бренгъл заведе дело едновременно срещу световната женска асоциация (WTA) и международната федерация (ITF) с претенции за обезщетение от $10 млн. Намиращата се на 83-то място в ранглистата Бренгъл твърди, че са й нанесени неимуществени вреди, както и физически и емоционални последици, вследствие на кръвни тестове за допинг, които се взимат венозно чрез игла. Делото е заведено в съда на щата Флорида.

"Клиентката ми не оспорва, че трябва да има антидопингова програма. Не оспорва, че играчите трябва да бъдат налични за извършване на тестове. Но счита, че това трябва да се случва по подходящ начин - заяви адвокатът на Бренгъл - Питър Гинсбърг. - Тестовете трябва да се правят по начин, който отчита интересите не само на онези, които администрират тениса, но и на тези, които го практикуват. Това е система, тотално доминирана от властите, без никакво участие или вземане предвид на мнението на тенисистите."

В съдебния иск се посочва, че обвиняемите официални лица от ITF, WTA и от шведската компания, която администрира кръвните тестове, са знаели и са пренебрегнали факта, че Бренгъл "страда от рядко медицинско диагностицирано физическо състояние, което води до временни и постоянни физически наранявания, емоционална травма и болка и страдания от поставянето на игла във вената й".

Освен това тенисистката "вече няма нормална сила в ръката и преживява посттравматични наранявания, които и причиняват физически и емоционални увреждания".

28-годишната Бренгъл, която е достигала до №35 в света, твърди, че най-големи проблеми е имала при взимането на кръвни тестове на "Уимбълдън 2009", както и на Australian Open, "Уимбълдън" и US Open през 2016-а. Американката посочва още, че реакцията на организма й при тестове я е принудила дори да пропусне някои турнири.

"Тя може да дава кръв. Просто не иска това да се случва чрез игла във вената. Може да го направи чрез пробождане в пръста. Готова е да дава и урина", казва още адвокатът и добавя, че клиентката му "не се опитва да избегне кръвните тестове, а само забиването на игла във вените й".

"Заведох това дело, защото искам хората, които контролират любимия ми спорт, да разберат, че тенисистите не са предмети и трябва да се отнасят с тях достойно и с уважение. Да разберат, че подобно отношение, с което аз се сблъсках, няма да бъде толерирано. Играчите трябва да имат възможност да защитават здравето и сигурността си", заяви Бренгъл.
972
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД