:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 561
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Катя Ричарели ще изнесе открит урок пред студенти

Оперната прима пристига за концерт в НДК
Катя Ричарели и Франческо Зингарело ще изнесат съвместен концерт в София.
14 април,

зала 1 на НДК



Легендарната прима Катя Ричарели е една от най-големите оперни звезди на XX век. Тя неведнъж си партнира с Пласидо Доминго, като едно от виртуозните им партньорства е в ролите на Отело и Дездемона в италианския филм-опера "Отело" на режисьора Франко Дзефирели. В рамките на четири десетилетия Ричарели покорява едни от най-престижните международни сцени - парижката Гранд опера, Ковънт Гардън, Ла Скала в Милано и Метрополитън. Репертоарът й наброява повече от петдесет роли.

Оперната прима идва в България за специален концерт, който ще се проведе на 14 април 2018 г. в зала 1 на НДК. Заедно с нея идва и неин ученик - изключителният тенор Франческо Дзингарело.

Животът на Катя Ричарели е изпъстрен с мигове, достойни за филмови сценарии - тя изживява 13-годишна афера с великия тенор Хосе Карерас, после има брак и развод с популярния тв водещ Пипо Баудо. Обожавана и обожествявана, освирквана и коментирана - дори в напреднала възраст тя не се отказва от музиката, защото е нейната голяма и непреходна любов. Примата продължава да пее, но е насочила основните си усилия към това да предаде музиката и сценичните си умения на младите. Преди концерта си Ричарели и Дзингарело ще изнесат открит урок пред студенти от Музикалната академия. Ще им партнира диригент Христо Павлов. "Въпреки че операта винаги ще бъде част от мен, няма да се върна към нея - дала съм й достатъчно. Сега моята цел е да я разкрия пред най-младите, за които пиша книгата "Ще ви изпея една история", споделя великата Катя Ричарели.

Билети за концерта под наслов "Музика в сърцето" се продават в мрежата на "Ивентим", в билетен център НДК и касите на зала "България".

117
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД