:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,143,376
Активни 112
Страници 9,931
За един ден 1,302,066
Реконтра

Записките на един разузнавач

Подполковникът на Кон Пржевалски, още и Конь блед от писателя Борис Савинков.
12 септ. 1985 четвъртък

В извънреден порядък ме извика ген. Соловьов-Седой.

- Ние Вас, Владимир Владимирович, много ви ценим. Затова драги, стягай чемоданите, за Дрезден заминавате, там на воля ще шпионирате. От полк. Семёнов-Тян-Шанский инструкцийки ще получите. А сега, голубчик, да приседнем преди път и по чашчица да пийнем!

Ген. Соловьов-Седой, попрехвърлил шестдесетте мужик, бе знаменит разузнавач. През 1971 г. курираше от страна на КГБ проекта за светеща лунна инсталация. На лунната повърхност следваше да се разположи огромен надпис "Луна + съветска власт = електрификация", видим с невъоръжено око от Земята. Генералът подготви взвод юнаци, които следваше да пазят посменно електрическата инсталация от кражба на кабели и враже посегателство.

9 октомври 1987, петък

Сутринта чаец пийвам, обагрените листа на кестените по Radebergerstrasse съзерцавам, а душата ми тъгува по Нeва. В 12 часа ми предстои важна среща с обект А.М. Цел - привличане към сътрудничество. Планът е да се използват познанията й в химията за изработка на "Новичок". Според предварителните проучвания обектът е податлив. Има потенциални способности и за бъдеща политическа кариера. В момента е в командировка в дрезденската фабрика за фойерверки.

11.50 ч. - седя на осма маса в митропата на Bahnhof Dresden-Neustadt. Погледът ми сканира ресторанта - чисто е. В 11.59 обектът влиза и се насочва към масата ми. Тя е с любимия си тоалет - панталон и сако. Но - ужас! Панталонът й бе на генерал от съветската армия! Усетих тръпчивата миризма на провал. Добре, че си бях залепих мустаци ала Ницше. Започнах трескаво да анализирам. Панталонът й - генералски, червилото и гримът - поразмазани. Най-вероятно, преди да дойде на срещата, бе имала рандеву с някой съветски генерал. В Дрезден имаше 12 такива, всички от състава на дислоцираната там 1-ва гвардейска танкова армия. Загледах панталона. Стоеше й по мярка, ерго любовникът генерал има ръст около 168 см. Забелязах и множеството артистични винени лекета по него. Вече бях сигурен - любила се е с ген. Филатка Куропаткин - началник на политодела на танковата армия. Стана ми смешно - как този мерзавец ще се прибере в щаба с дамски панталон.

15 часа - отново съм в Дома на дружбата СССР-ГДР. Пиша рапорт за срещата. Резолирам, че вербуването може да продължи. От съображения за сигурност казах на АМ, че работя за лаоското разузнаване и че й се предлага възможност да участва в тайна експедиция за проучване на Долината на глинените гърнета.

10 юни 1988, петък

Преди 3 дни дойде радиограма от Центъра - вече съм подполковник. Довечера ще съобщя на Людмила. Сигурен съм, че ще усети разликата, хи-хи!

Започвам първата си самостоятелна акция. Разпоредената цел е похищение на надуваемата кукла на Манфред Вьорнер, министър на отбраната на ГФР. Имам план.

23 юни 1988, четвъртък

Среща с г-н Полпител - крупен индустриалец от Бон с чешки произход. Има фабрики за рибарски такъми. Ръководи и школа за подготовка на артистични крадци. Казах му какво ми трябва. Платих половината от обещаната сума. Изглежда отговорен човек.

1 юли, неделя

Обади ми се Полпител. В Дрезден е. Ще се срещнем в 14 часа, когато дори повечето разузнавачи са унесени в задължителната според Виенската конвенция следобедна дрямка. Десет минути преди срещата. Обикалям няколко пъти митропата. Опашка нямам, но усещам, че ми растат рога. Палавата Людмила пак е пощуряла в неделния следобед. Разбирам я - съвсем я занемарих с това разузнаване. Полпител ми предава куклата. Другата половина от сумата потъва в чантата му за риболовни такъми.

2 юли, понеделник

Куклата замина с дипломатическата поща. Юнаците от Ленинград знаят как да я разпитат. Ще разкаже много пикантерии за щурия Манфред.

9 юли

Благодарствена телеграма дойде от Центъра. Куклата е споделила доста пикантерии за Манфред - голям извратеняк. Карал я в най-горещите летни дни да носи ушанка, докато я обладава.

5 декември 1989, вторник

В резиденцията на съветското разузнаване на Angelikastrasse 4 съм. Пощуряла тълпа иска да влезе в дома и да чете архивите на КГБ. А нямат дори читателски карти! Крещят като павиани! Майчице, как ме боли главицата. И този пушек от горящи документи трови уморената ми душица. Не мога да изтърпя всичките тези мъчения! Спасете ме! Искам да се метна на гърбината на Конёк-Горбунок, да прегърна буйната му грива и да се събудя далеч от този свят!

А знаете ли, че Юрий Владимирович страда от латентен маясъл?
10
2185
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
16 Април 2018 19:22
Звъъъън!!!
16 Април 2018 19:42
П
одполковникът на Кон Пржевалски, още и Конь блед от писателя Борис Савинков.


Да донадим: "Pale Horse" от Агата Кристи. Актуално, та цвили: масови отравяния с Талий!

ПП. Пардон, политкоректното е Таличок!
16 Април 2018 19:53

16 Април 2018 20:41
Благодарствена телеграма дойде от Центъра. Куклата е споделила доста пикантерии за Манфред - голям извратеняк. Карал я в най-горещите летни дни да носи ушанка, докато я обладава.

Благодарствена телеграма дойде от Центъра. Куклата е споделила доста пикантерии за Манфред - голям извратеняк. Карал я в най-горещите летни дни да носи будьоновка, докато куклата го обладава.
17 Април 2018 05:46
Не ми харесва.
Пошличко.
Въпрос на мярка.
17 Април 2018 08:28
Строгий Професоре, я си спомнете това:

— Кажете — запита ни някакъв строг гражданин от онези, които признаха съветската власт малко по-късно от Англия и мъничко по-рано от Гърция, — кажете, защо пишете смешно? Какви са тия смешки в реконструктивния период? Да не сте се нещо побъркали?

По-нататък той дълго и сърдито ни убеждаваше, че сега смехът е вреден.

— Грешно е да се смее човек! — говореше той. — Да, не бива да се смее човек! И да се усмихва не бива! Като гледам този нов живот, тези промени, не ми се иска да се усмихвам, а ми се иска да се моля!

— Ами че ние не се смеем ей току-така — възразявахме ние. — Нашата цел е сатирата, и то срещу онези хора, които не разбират реконструктивния период.

— Сатирата не може да бъде смешна — рече строгият другар и като хвана под ръка някакъв занаятчия-баптист, когото взе за стопроцентов пролетарий, поведе го към квартирата си.

Поведе го да го описва със скучни думи, поведе го да го включи в своя шесттомен роман под заглавие „А паразити никога!“

Всичко разказано не е измислица. Ако трябваше да се измисля, би могло и по-смешно.

Дайте на такъв гражданин-венцехвалител свобода и той дори на мъжете ще тури фереджета, а сам от ранно утро ще свири на тръба химни и псалми, считайки, че именно по такъв начин трябва да се помага на строителството на социализма.

И през цялото време, докато съчинявахме „Златният телец“, над нас се рееше ликът на строгия гражданин.

— Ами ако тази глава вземе, че излезе смешна? Какво ще каже строгият гражданин?

Но в края на краищата постановихме:

а) да напишем романа по възможност весел,

б) рече ли строгият гражданин отново да заяви, че сатирата не трябва да бъде смешна, да помолим прокурора на републиката да привлече споменатия гражданин под углавна отговорност по онзи член, който наказва за тъпота с взлом.17 Април 2018 08:53

Звън
Опашка нямам, но усещам, че ми растат рога.


политкоректното е Таличок!
17 Април 2018 08:55
Звън
17 Април 2018 09:25
задължителната според Виенската конвенция следобедна дрямка
18 Април 2018 08:50
ТАЛАНТЪТ - ТОВА Е МАМАЕВ КУРГАН! http://www.osimira.com/wp-content/uploads/images/11796-da7289-620x465.jpg

Бездарието е фашизъм. https://www.youtube.com/watch?v=ZCY4kRrU2McДай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД