:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Най-сигурният мейл

Mailfence
Коя е най-надеждната поща? Този въпрос мъчи хората от много страни. Търсенето на най-надеждните и най-добрите пощенски услуги продължава с пълна пара и около скандала със защитата на личните данни. Предлагаме ви 5 надеждни мейл клиенти, въпреки че всяко мнение по въпроса би трябвало да се разглежда строго субективно.

Вярно е, че имейл услугите като Gmail, Hotmail (Outlook) или Yahoo са лесни за използване. Но те защитават ли личните данни? Отговорът е категоричен - не.

Yahoo разработи специален софтуер за Агенцията за национална сигурност на НСА, така че агенцията да може тайно да проверява имейлите на потребителите. Google призна, че може да чете имейлите на потребителите. Microsoft е още по-щедра - тя помага на НСА да следи потребителите в Hotmail, Skype и Outlook - в рамките на проекта PRISM.

Кои са критериите за надеждна поща? Те са няколко:

- Защита на пощата от хакване и прихващане от трети лица

- Поверителност - защита на информацията от самите разработчици

- Отказ на разработчиците от сътрудничество със специални служби.

Всички 5 услуги, разглеждани в прегледа, отговарят на горепосочените изисквания. Да разгледаме най-надеждните пощенски услуги, които осигуряват криптиране на пощата без каквито и да е прекъсвания в работата, без обмен на потребителски данни с властите.

Нека да започнем с



1. ProtonMail.

Базираната в Швейцария пощенска услуга ProtonMail е като че ли номер 1. Компанията вече има много опит и е спечелила добро име, особено сред хора, които държат на високо ниво на конфиденциалност.

ProtonMail криптира съобщенията, което означава, че само на получателя с частен ключ за декриптиране може да ги отвори и прочете.

Фирмата предлага и безплатна VPN услуга. Клиентът е достъпен за Android, IOS, MacOS и Windows. Също така ProtonMail предоставя първия криптиран контактен лист в света ProtonMail Contacts.

Накратко, ProtonMail шифрова от край до край, има нулев достъп до потребителските данни, криптографията е с отворен код, има двустепенна идентификация, има приложение за мобилните операционни системи, съобщенията се самоизтриват.



2. Mailfence Mail

Mailfence е безплатна и криптирана услуга за електронна поща, стартирана през 2013 г. от белгийската компания ContactOffice. Както ProtonMail, Mailfence се появи след историята на Сноудън и Агенцията за национална сигурност и предлага криптиране на базата на OpenPGP, което гарантира, че друг няма да се намеси в кореспонденцията ви.

В Белгия се прилагат строги закони за поверителността. Според белгийското законодателство всички национални и международни молби за преглед на поща трябва да преминат през белгийски съд.

Освен това Mailfence предлага антиспам на пощата ви, както и черни списъци. Също има двустепенна идентификация, няма реклами.



3. CoutnerMail

Това е добре известна швейцарска услуга за електронна поща, която осигурява криптиране от край до край, което прави невъзможно електронната ви поща да бъде прочетена от хакери. В допълнение CoutnerMail има повече от 4000 вида ключове за шифроване.

Фирмата не съхранява данни за електронна поща на сървър или твърди дискове. Това означава, че данните ви не могат да изтичат от чужд компютър.

CounterMail също така гарантира защита от правителствения мониторинг на данните. Един от недостатъците на пощата е, че не позволява изпращането на кодирани съобщения на други потребители, но потребителите могат да комуникират с всеки друг потребител на електронна поща, съвместим с OpenPGP, навсякъде по света.



4. Tutanota

Базирана в Германия, Tutanota предоставя също криптирана електронна поща с отворен код. Базирана е на Freemium и засега е доказала, че надлежно защищава кореспонденцията на потребителите.

Компанията предлага и платени пакети, но независимо от избрания от вас пакет, Tutanota криптира всички съобщения, които изпращате или получавате от други хора. През март миналата година Tutanota обяви, че компанията регистрира повече от 2 милиона активни потребители. Има Android и iOS приложения. Потребителите могат да изпращат и получават криптирани съобщения от обикновени потребители на електронна поща.



5. Posteo

Това е криптирана пощенска услуга на немски език. Услугата има различни пакети. За основния пакет клиентите ще трябва да плащат 1 евро на месец. Този основен пакет включва достъп до някои от най-важните функции на услугата, като поддръжка за POP3 и IMAP.

В допълнение, когато се регистрирате, вие не трябва да предоставите лична информация (всички обичайни услуги за електронна поща изискват от вас да предоставите лична информация, когато се регистрирате, което намалява нивото на неприкосновеност на личния живот и личната безопасност). Posteo поддържа преходно криптиране (PGP/GPG), няма реклами, може да теглите файлове до 50 МБ. Освен това има календар и бележки, които могат да бъдат експортирани и синхронизирани с други клиенти.

 ProtonMail
 Tutanota
1
3125
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Април 2018 22:36
И как може да си сигурен, че и тези пет пощенски услуги не предават информация на когото трябва?

Решението е собствен пощенски сървър и криптиране на пощата -- поне да не могат лесно да четат писмата
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД