:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Стотици испанци демонстрираха в Билбао в защита на обществената пенсионна система.
Десетки хиляди словаци протестираха



в неделя с искане за оставка на началника на полицията заради опасенията, че не се провежда реално разследване на убийството на журналиста Ян Куцяк, разследвал корупцията в страната. Около 30 хиляди души излязоха по улиците в Братислава, за да призоват началника на полицията Тибор Гашпар да подаде оставка. Очаква се вътрешният министър Томас Дъркър да обяви намеренията си за Гашпар до дни. Кризата избухна след убийството през февруари на Ян Куцяк, който разследва корупцията и връзките между италиански бизнесмен, заподозрян във връзки с калабрийската мафия - Ндрангета и словашки политици, включително от антуража на тогавашния министър-председател Роберт Фицо. Фицо вече подаде оставка и бе заменен от своя съпартиец и съратник Петер Пелегрини.



Премиерът на Япония Шиндзо Абе ще подаде оставка



вероятно през юни, след като два скандала сринаха рейтинга му до историческо дъно и рискува да навреди на позициите на партията си преди изборите през следващата година. Бившият премиер в периода 2001-2006 г. Джуничиро Коидзуми заяви пред седмично списание, че Абе е в "опасна ситуация" заради скандалите, и добави: "Няма ли да подаде оставка към края на сегашната парламентарна сесия, която приключва на 20 юни?". Твърди се, че Абе и съпругата му са замесени в продажбата на държавна земя с голяма отстъпка на училище, което има връзки с крайни националисти в Осака. Министър-председателят отрича обвиненията и уверява, че ще подаде оставка, ако бъдат доказани.
1382
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД