:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Съветник на US вицепрезидента подаде оставка

само два дни след назначаване на поста, предаде Би би Си. Джон Лернър, съветник по националната сигурност на вицепрезидента Майк Пенс, беше едно от най-краткотрайните назначения в Белия дом, известен с честата смяна на служителите. Това е първият подобен случай, засягащ вицепрезидента Пенс, който се старае да не бъде замесван в конфликтите. В петък канцеларията на вицепрезидента обяви, че Джон Лернър, високопоставен помощник на постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли, е назначен за главен съветник на Пенс по външнополитическите въпроси. В неделя вечерта канцеларията съобщи, че той е подал оставка. Това станало, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп бил информиран погрешно, че Лернър е член на движението "Никога Тръмп" - републиканци, които се противопоставят на президента. След това стана ясно, че Лернър се връща на работа при Хейли.



В Русия почина журналист, писал за смъртта

на руски наемници в Сирия, съобщиха руски медии. Максим Бородин паднал при неясни обстоятелства от балкона на дома си в Екатеринбург. Новинарският сайт "Нови ден" потвърди смъртта на журналиста си. Не е известна причината, поради която на 13 април той е паднал от терасата на жилището си на петия етаж. Руски медии цитират полицията, че вратата на апартамента била заключена отвътре. Той претърпял сериозни наранявания и изпаднал в кома, а в неделя е издъхнал. Главният редактор на "Нов ден" Полина Румянцева обаче заяви, че не вярва смъртта на журналиста да е злополука или самоубийство. "За да се разбере какво се е случило, трябва да получим достъп до апартамента му. С това сега се занимаваме. Ако се появят и най-малки доказателства за престъпление, своевременно ще ви информираме", каза тя. Според Румянцева няма причини Бородин да се е самоубил.





1306
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД