:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 227
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕК не иска да отваря нови преговорни глави с Турция

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Привърженичка на опозиционната Народно-републиканска партия маха на полицай на площад "Таксим" в Истанбул по време на протест срещу удължаването на извънредното положение в Турция.
"Зачитането на върховенството на закона и основните права и свободи е основно задължение, което Турция трябва да изпълни като страна кандидатка. Продължаващата негативна тенденция в тези области не оправдава отварянето на нови преговорни глави в процеса на присъединяване", смята Еврокомисията относно Турция в своя годишен доклад за разширяването, който трябва да бъде представен днес, съобщи "ИЮ Обзървър". В него ЕК призовава Турция да отмени извънредното положение и говори за "сериозно отстъпление" по въпроси като задържането на журналисти, съдии и депутати. "Двустранните отношения с няколко държави - членки на ЕС, се влошиха значително през 2017 г., а ръководството на Турция прибягна до изключително обидна и неприемлива реторика", се казва в документа и се цитират публичните фрази на Ердоган срещу "нацистките" практики в Германия. Турция започна присъединителните преговори през 2005 г. Те вървят бавно, а преди две години спряха на фона на неуспешния опит за преврат срещу турския президент Реджеп Ердоган и последвалите репресии.

В светлината на постигнатия напредък Европейската комисия препоръчва преговорите за присъединяване да започнат с Албания и Македония, се казва в доклада. Сърбия и Черна гора трябва да могат да се присъединят към ЕС през 2025 г.

1325
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД