:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 142
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Акция "Абсолютен престъпник" преживя втора младост

Арестуваната кметица Иванчева не взе кашона с парите, но по ръцете й има следи от тях. Светна като коледна елха, обяви прокуратурата
СНИМКА: БГНЕС
Арестът нарочно бил зрелищен, заяви шефът на спецпрокуратурата Гешев. Никой от разследващите не се притеснява, че са нарушени правата на задържаните.
Вместо да дадат обяснение за непремерените си действия и унизителния показен арест на кмета на столичния жк "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й, шефовете на спецпрокуратурата и комисията за борба с корупцията го удариха на хвалби и пикантни коментари за личния живот на Иванчева.

Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев и началникът на новата антикорупционна комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който наскоро се закани, че ще хваща "хора с пари", цинично отхвърлиха критиките за драстично нарушение на правата на арестуваната Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Двете жени бяха държани над 6 часа на централно софийско кръстовище с белезници на ръцете и без адвокати, а до 4 ч. сутринта са били държани на разпит.

Според разследващите така било по НПК. "Ако бяхме я преместили някъде, тя пак ще твърди, че някой й ги е сложил тези пари. В колата има кашон на задната седалка. Ако бяхме я отстранили да не присъства - каквато възможност имахме, пак щяхте да ни обвините в пиар акция, а ние се борим за правата на хората! Пак щяха да кажат, че те са много добри, че има конспирация и щеше да се намеси Световният еврейски конгрес...", заяви Гешев. Само външният министър Екатерина Захариева прояви чувствителност по повод ареста: "Малко се премина границата."

Прокурорът продължи абсурдното си поведение от предишния ден, когато заяви на присъстващите на ареста журналисти: "Вие не виждате нищо в момента. Това е мираж." Той отказа да назове името на третия арестуван с аргумента, че не бил казал имената на двете задържани. Би Ти Ви обаче цитира прокуратурата, че става дума за бившия кмет на "Младост" от ГЕРБ Петко Дюлгеров. По време на неговото управление имаше много сигнали за корупция и ГЕРБ свали доверието си от него.

Гешев потвърди изтеклата преди ден информация, че в колата на кмета са намерени 56 хил. евро, а у посредника - още 14 хил. евро. "Това е най-голямата сума, която някога е задържана", обобщи Гешев. Тримата ще бъдат обвинени за подкуп в особено големи размери. "Всички светнаха като коледни елхи", не скри задоволството си Гешев - при проверката по ръцете на Иванчева и Петрова били открити следи от белязаните пари.

Прокуратурата разказа история за подкуп, поискан от строителен инвеститор, който имал разрешения да вдига сгради на общо четири терена. Още от юни м.г. Иванчева била задължена да финализира разрешителната процедура с издаване на формално съобщение за една от бъдещите сгради до всички заинтересовани. Тя обаче не го направила и забавила преписката. Затова инвеститорът се оплакал на Столичния общински съвет и главния архитект Здравко Здравков. След това посредници се свързали с бизнесмена, обяснили му, че Иванчева е много ядосана от действията му и преписката щяла още да се забави. После му било заявено, че трябва да си плати по 20 евро на кв. м, за да се решат проблемите. Първоначално сумата била 500 хил. евро (според Гешев), 1.1 млн. евро (според Георгиев), но след "преговори" била намалена наполовина. "Фиксираните" 20 евро останали само за първата сграда, а за останалите три била направена отстъпка заради "количество", обясниха от прокуратурата. Ставало дума за постройки с обща разгърната площ над 49 хил. кв. м.

"Човек, който дълги години е живял в чужбина и няма нагласата и манталитета и поведението на някои наши характерни български особености, не възприема начини за решаване на проблемите с пари под масата. Този човек е със съвсем различно мислене, европейско мислене в добрия смисъл на тази дума", описа инвеститора Гешев.

"Правата на Иванчева и Петрова не са нарушени", смята той. "Седяха с белезници, защото след това, когато бяха въведени в спортното министерство, с тях продължиха да се извършват действия - личен обиск плюс освидетелстване, т.е. да видим дали ще светнат. Светнаха всичките. Т.е. няма как да ми бъде обяснявано, че някой подхвърлил в колата нещо си. След като го е подхвърлил, защо са го пипали ?!", обясни Гешев и даде пример с арестант, който се хвърлил в калта и успял да изтрие от ръцете си веществото, с което били белязани парите.

Според версията на прокуратурата парите са предадени на Иванчева от посредника в кафене в градинката на "Кристал". Преди това той имал среща в кафене на "Раковски" и "Гурко", за да вземе парите. Мъжът е взел за себе 14 хил. евро и е бил арестуван в района на Народния театър, веднага след като Иванчева и Петрова си тръгнали. Още на място той заявил, че е готов да съдейства, обясни Гешев. След това доброволно изписал 4 листа с обяснения. Написаното нямало стойност на доказателство, но след като искал да пише, прокурорите не го спрели.

Екипите на КОНПИ и прокуратурата тръгнали след колата, шофирана от Иванчева. Тя минала по ул. "Славянска" и направила десен завой по бул. "Васил Левски". Тогава било решено да се пристъпи към арест, защото имало опасност да "изпуснат парите". "Дори да я проследим до Околовръстното, каква е гаранцията, че няма да загубим парите? Че няма да влезне в банка и да ги внесе? Това е трафикът в София, вие как мислите, че някой се следи? Аз да не съм й сложил джипиес и да я следя със спътник ?!", оправда се Гешев за ареста на ключовото кръстовище.

Пламен Георгиев обяви, че Иванчева е изнудвала "чисто по житейски" инвеститори, като е искала от тях да облагородяват квартала с пейки, градинки и подобни, преди да им даде разрешително да строят. Това впрочем е дългогодишна практика на Столичната община, откакто ГЕРБ я управлява, но никой досега не я е намерил за корупционна. Според прокуратурата Иванчева е принуждавала и други лица нерегламентирано да правят дарения под формата на изграждането на детски площадки, поставянето на пейки, осветителни тела и всичко това се е случвало през една и съща фирма.

Йорданка Фандъкова панически се разграничи с арестуваните, които малко преди получаването на кашона с парите и ареста са били в кметството за среща със зам.-кметовете Евгени Крусев и Ралица Стоянова. "Искам категорично да кажа, че нито съм имала планирана среща с г-жа Иванчева, нито съм провеждала. Да, тя е била в Столичната община по работа, често се случва това", каза Фандъкова. Разследващите обясниха, че срещата е била документирана, но няма да кажат с кого е била. Общо 20 срещи на Иванчева са били записани със СРС-та.

Главният архитект на София Здравко Здравков заяви пред "Медиапул", че в "Младост" са се бавили преписки умишлено. "Многократно жалби е имало от всички инвеститори, които си внасяха преписките при нас - впоследствие примерно обявяването на разрешение за строеж умишлено се бавеше. Бавеха се и документи за разрешение за извозване на строителни отпадъци, които се издават от района", посочи той.



ШИЗОФРЕНИЯ

Разследващите не успяха да дадат смислени отговори на куп въпроси. Гешев например обяви, че при предаването на парите, които са били в кашон, Иванчева не ги е пипала. Кашонът бил взет от Петрова. Неясно как обаче след това следи имало по ръцете и на двете жени. Колата е служебна и се е ползвала от много хора, обясни пред Нова телевизия адвокатът на Петрова Ирен Савова. Тя била отключена през цялото време, докато е била на паркинга на Столичната община.

Гешев описа "стахановските" усилия на подчинените си: През последните 20 дни, докато се чакало предаването на подкупа, повечето хора от екипа почти не се прибирали вкъщи. По следенето и арестуването на Иванчева са работили цели 100 души. Те давали денонощни дежурства. В същото време Иванчева никак не бързала да си прибере подкупа. Колебанията й през последните 20 дни бяха обяснени цинично с това, че имала "бурен нощен живот".

Тя хем бе определена като много предпазлива и се пази дори да говори за пари с най-близките си, но изведнъж се съгласила да вземе 70 хил. евро на ръка в центъра на София. На въпрос как се е случила подобна метаморфоза, Гешев обясни, че не знае, но "70 хил. евро са много пари".

Друга странност е, че хем не са знаели къде ще я арестуват, хем МВР пратило на място химик и фотограф, а бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров се озовал на мястото в качеството "на кибик", по думите на Гешев.
СНИМКА: БГНЕС
Държавните институции в действие: Гешев, заобиколен от служители на антикорупционната комисия.
СНИМКА: БГНЕС
Мистериозна служителка на антикорупционната комисия (вдясно) държа цял ден Иванчева с белезници, за да не вземела да си изтрие следите от химикала, с който са белязани парите.

Иван Гешев открадна шоуто на Пламен Георгиев.

 Иван Гешев открадна шоуто на Пламен Георгиев.


Гражданите плащат солени обезщетения за всяко фиаско

Показният арест на кмета носи белези на поръчкова акция и няма нищо общо с правото, заяви по БНР адвокат Николай Хаджигенов. "Това няма нищо общо с правото, това е брутална свинщина. Ей така не се хваща подкуп. Подкуп се хваща, когато даващият дава на вземащия, а не парите са в багажника, гони се в центъра на София... Определени, проправителствени медии, известени предварително, чакат на място с наточени камери. Дори да е възможно да има престъпление, по начина, по който "го предотвратиха", това престъпление вече не съществува", каза той.

Две подобни показни акции завършиха с фиаско, за което данъкоплатците ще платят прескъпо. Преди дни Софийският апелативен съд увеличи на 100 хил. лв. обезщетението за неимуществени вреди на бившия военен министър Николай Цонев. Прокуратурата трябва да плати на Цонев и 8400 лв. за имуществени вреди, както и още 3816 лв. лихви върху държаната му гаранция от 15 хил. лв. Върховният съд прие, че Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов са невинни по делото за корупция, в което бяха зрелищно арестувани на 1 април 2010 г. При ареста си Цонев бе заставен да коленичи от тогавашния зам. градски прокурор Роман Василев с думите: "Тъй като сте си абсолютен престъпник, колеги, като всеки един престъпник, както трябва - долу на земята".

Сантиров на първа инстанция получи рекордното обезщетение от 300 хил. лв. плюс 40 хил. лв. за имуществени вреди. Тенчо Попов осъди България в Страсбург за 14 000 евро.

През декември спецпрокуратурата гръмна и друга "бомба" - обяви, че е арестувала лекари, шефове на болници, аптекари и сириец със склад на едро, които били престъпна група за износ на лекарства. Въпреки че това не е престъпление, спецпрокурорът Гешев твърдеше, че става дума за "голям удар" срещу мафията с лекарствата. За ръководител спецпрокуратурата посочи сириеца. Останалите шестима обвиняеми били "известни столични дедесари". До момента по случая няма никакво развитие, а вътрешният министър Валентин Радев чистосърдечно призна, че става дума за "кампания" по заповед на премиера Бойко Борисов, в която трудно се ориентира дори здравният министър. Гешев добави, че акцията била продължение на политиката на кабинета "и поставените задачи от г-н Цацаров".

Кой протестира срещу Десислава Иванчева

Няколко инвеститори водят публична битка с кмета на "Младост" Десислава Иванчева заради спирането на строежите в района. В началото на миналата година част от тях подадоха и жалби срещу бавенето на обектите им.



Изабела Сярова

Нейният строеж - офис сграда, е до бл. 64 в "Младост 1" и спирането му даже я накара да направи гладна стачка пред общината. Иванчева отказва да разреши проекта, тъй като основите му били изкопани с 29 см по-дълбоко от разрешеното. Това Иванчева е установила с помощта на частна фирма, която обаче наела без конкурс. В Комисията по градоустройство и архитектура, където м.г. имаше специално изслушване на недоволните бизнесмени, експертите отхвърлиха съображенията на кметицата и й препоръчаха да пусне обекта. Миналото лято Сярова обяви, че завежда жалба срещу общината за пропуснати ползи в размер на 1 027 263 лв. Спорът минава през странни обрати - изненадващо на 19 юни 2017 г. Иванчева разрешава на Сярова да строи, но не отменя старото си нареждане, с което й забранява същото.



Димитър Логофетов и Христо Джампалски, "Булинв"



Тяхната инвестиция е в "Младост 4". Тук Иванчева бави преписката заради "висяща процедура по Закона за устройство на територията", без да е ясно какво точно има предвид. Разрешението за строеж на "Булинв" е от 2012 г., а теренът - 5000 кв. м в "Младост 4". За този терен три пъти в последните години направление "Архитектура и градоустройство" е отказвало да издаде разрешение за строеж. "Чакам районната администрация да си влезе в обувките и да поеме отговорност дали този блок трябва да се строи или не, защото има възражение от съседния блок", коментира главният архитект на София Здравко Здравков, като няколко пъти укори Иванчева за това, че изпратените към нея преписки се бавят.

С тези инвеститори е и последният конфликт, в който се забърка Иванчева преди задържането. В края на март тя подаде сигнал до прокуратурата със съмнения за фалшификация на документи за строителство. Преписката е за строеж на 7-етажна сграда в частен имот с площ 1512 кв. м на ъгъла между ул. "Свето Преображение" и ул. "Д-р Атанас Москов" в жк "Младост 3". Планирано е да има 39 апартаменти и ателиета и 4 магазина. Възложители са Логофетов и Джампалски. Мистериозната история така и потъна, без да се разбере нещо повече за нея.



DLD Invest

Фирмата притежава парцел в "Младост 4" и иска да строи, но също не може да вземе разрешително за строеж, след като при поставянето на ограда на имота миналото лято започва протест на хора от съседните блокове. По думите на Димитър Владимиров пред в. "Капитал" нормалният инвестиционен цикъл е проектирането да продължи около два месеца, а до четвъртия вече да е в процедура за разрешение за строеж. Компанията имаше намерение да инвестира в проекта 10 млн. лв.



Иван Михайлов

На сайта на община "Младост" е публикувана жалба "относно пасивна реакция на кмета на район "Младост" спрямо инвестиционни намерения за сграда". Тя е от Иван Михайлов и е заведена на 18 ноември 2017 г. в общината, като чрез нея трябва да стигне до Административен съд-София. В жалбата Михайлов не дава подробности за обекта, който не му дават да строи - споменава, че е сграда с обществено-обслужваща функция и средно застрояване, но изтъква, че му е неудобно да се обръща към административните съдии за подобен проблем. "Аз самият живея дълги години извън страната, желая да се върна тук, в моята родна страна, да инвестирам и да развивам бизнес, но как да се върне тук човек, при положение че среща такова грандиозно неразбиране от административните органи", пише в жалбата Михайлов. "Сега" не я откри в архива на Административен съд-София.
СНИМКА: "СЕГА"
Инвеститорката Сярова на едно от публичните обсъждания на проекти в "Младост", на което се оплака, че й е искан подкуп. Иванчева е зад нея.
49
561
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
18 Април 2018 20:10
Нямам понятие какво става в "Младост". Нито зная Иванчева, нито имам представа за фирмите, искащи да строят, не познавам прокурорите и комисарите.
Но, като неутрален наблюдател, смятам, че има нещо много, много гнило в ставащото... Смърди, та не се трае...
--------
Блогът на Генек

18 Април 2018 20:17
Направи ми впечатление полицайката с маската - от една страна с маска да не я познаят, а на гърдите и виси пропуска (баджата) с име и снимка.
18 Април 2018 20:17
Значи прословутият кашон с еврата е пренесен от градинката на "Кристал" до паркинга на Столична община посред бял ден и 100 парчета следящи денонощно госпожата са чакали на пусия пред Спортната палата за да й обискират колата! Гении!
18 Април 2018 20:45
Седяха с белезници, защото след това, когато бяха въведени в спортното министерство, с тях продължиха да се извършват действия
Вместо "Седяха" би трябвало да бъде "Стояха"! А какво е налагало споменатите други действия да се извършат чак след няколко часа?
18 Април 2018 20:49
Ako действията на 100 души и подготвената предварително пиар акция водят до такива плачевни резултати, можем ли да очакваме от тези хора да хващат истински престъпници???
18 Април 2018 21:14
И на тази кметица ще платим заради брилянтните действия на този прокурор.
18 Април 2018 21:20
Не познавам Иванчева, но жената не беше притеснена, а силно възмутена. Не приличаше на изловен престъпник, още по-малко на "абсолютен".
18 Април 2018 23:40
Държавните институции в действие: Гешев, заобиколен от служители на антикорупционната комисия.

За тази длъжност прекалено много плямпа. Глупости.
19 Април 2018 01:06
До момента по случая няма никакво развитие, а вътрешният министър Валентин Радев чистосърдечно призна, че става дума за "кампания" по заповед на премиера Бойко Борисов, в която трудно се ориентира дори здравният министър.
Реално, цялата история е събрана в това изречение, но за този поне знаем, че е верен на израза "Език мой, враг мой"
19 Април 2018 01:55
Според версията на прокуратурата парите са предадени на Иванчева от посредника в кафене в градинката на "Кристал".

И защо не са арестувани веднага след даването на парите или след като стават да си тръгват от кафенето, а е трябвало после да ги гонят с автомобила ? Дали защото в тях е нямало пари, а те са били заложени в колата ?

И как парите са били в кашон, Иванчева не е пипала дори кашона, да не говорим някоя от двете да е бъркала вътре (просто не са имали възможност на публичните места), а ръцете им "светват" ? Дали не е защото са били намазани и дръжките на вратите на колата ? Тях някой проверявал ли ги е за "светене" ?

Много много нелогични действия. Логиката се вързва единствено ако приемем, че парите са били оставени в колата на паркинга, а дръжките и намазани със същото вещество.
19 Април 2018 01:59
Че Иванчева бе бедствие за Младост - спор няма. Че трябваше да бъде разкарана - също. Но защо по този начин ? Или той е за предпочитане, вместо просто да бъде отстреляна ?

Крайно време е длъжностните лица, включително и избраните, да могат да бъдат отстранявани, ако не изпълняват задълженията си. В случая законовите срокове за произнасяне.
19 Април 2018 06:51
Абе "бедствие" , България ВСЕКИДНЕВНО намалява , през терминалите минават хора с еднопосочен билет без връщане , те се разсипаха да строят МНОГОЕТАЖНИ блокове и в София , и в провинцията ! ЗА КОГО ??? Кой ще живее в тях ??? Събарят къщурка , дето са живяли двама пенсионера и строят там 15 етажен блок !!! ЗАЩО ???
19 Април 2018 07:01
Мазането на дръжките на врати е Добра Евро-Атлантическа Практика в т.нар. процесуално-следствени действия! Нещо като GMP = Good Manufacturing Practice в индустрията!

И при Скрипалите се оказа в един по-късен момент (по-късен от неслучилото се "моментално" умиране, барабар с още 500 души), че дръжката на входната врата е мазана...

Е, по късно самия Вил Мирзаянов (според препечатка в ТРУД на дописка от западно СМИ) трябвяше да обяснява, че мазането станало в МЪГЛИВО време, а трябвало да е свръх-СУХА пагодата, ама руснаците нещо го проспали това ВАЖНО технологическо указание!

Въобще, всичко ще се реши от КАДИЯТА, а не от Кадиев, който се е разграничил от госпожата!

Апропо, Кадиевите НОРМАЛНИ държавници ще почват ли да се реинтегрират към мадър-шипа както благоевградските АБВейци ?!?
19 Април 2018 07:15
Шерлокхолмовците пак се изказаха, нямам думи какви криминалисти се крият зад тези хора, мани, мани! Най-глупаво е да коментираш нещо без да знаеш каква е фактическата обстановка, да ама нашите могат. Те така коментират всичка, мохабед да става.
19 Април 2018 07:24
да инвестирам и да развивам бизнес


не думай
19 Април 2018 07:24
BadEnough
19 Апр 2018 07:15
Мнения: 45
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

А ти навсякъде коментираш не статията , а писалите под нея , без собствено мнение .
19 Април 2018 08:16
Долу ръцете от Иванчева! Нали така Самуилчо? А сега прочети как се пише обективно, а не да приемаш желаното за действително, щото газетата е опозиционна и требе да се руча.
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6822560
19 Април 2018 08:16
Дали е виновна кметицата не мога да кажа без цялата налична информация. Обаче има един важен въпрос - КОЯ е фирмата, която е извадила тази сума от "черната" си каса и правена ли е финансова проверка? Защото не всеки може да си позволи черна каса за такива суми. Подкупът е двустранно действие.
19 Април 2018 08:22
Нема начин 100 човека да са знаели за акцията, а Иванчева да не е. Ама и тия си ги бива. 100 човека!!! Алооу, мириканците с по-малко отепаха Бин Ладен бе?
19 Април 2018 08:27
От цялата работане става ясно къде е Столичната община и нейния инспекторат. Как и кой позволява на районния кмет Д. Инавчева да бави преписки и документи по свое усмотрение? Как и кой е оставил районния кмет Д. иванчева да се разпорежда както намери за добре, без да се съобразява със закони и срокове, в район "Младост"? Умишлено ли е направено това? В останалите районни администрации по същият метод ли се работи? Там тарифата пак ли е по 20 евро на кв. м., за да нямат хората проблеми със строежите си? "Най-успешната кметица" кога ще излезе да отговори на многото въпроси около този арест?
19 Април 2018 08:53
>>><<<
След такава медийна защита на рекетьорката можем да очакваме продължение на "ние ги хващаме, те ги пускат!
Тази тъпа статия е за какво? - Защита на гражданското право?; Обвинение на прокуратурата в невежество?:
Пиар за да намали обществения натиск при бъдещ съдебен проес? или ол ъф ди абав???

Прокуратурата може да има много пропуски, но е поставена в условия на борба с хитри, богати и нагли адвокати, които използват всички вратички на наупчените ни като сирене закони, приети с оглед да облагодетелстват престъпниите.


19 Април 2018 08:56
Според версията на прокуратурата парите са предадени на Иванчева от посредника в кафене в градинката на "Кристал". Преди това той имал среща в кафене на "Раковски" и "Гурко", за да вземе парите. Мъжът е взел за себе 14 хил. евро и е бил арестуван в района на Народния театър, веднага след като Иванчева и Петрова си тръгнали. Още на място той заявил, че е готов да съдейства, обясни Гешев. След това доброволно изписал 4 листа с обяснения. Написаното нямало стойност на доказателство, но след като искал да пише, прокурорите не го спрели.


По следенето и арестуването на Иванчева са работили цели 100 души. Те давали денонощни дежурства.


Как пък от тези 100 следяли кметицата ченгета не се намерило едно поне да направи снимка на влизащата в кафенето Иванчева?
Снимка на влизащия бивш кмет на герб, настоящ ортак на кметицата с кашона в ръце?
Снимка на двучасовото пиене на кафе и броенето на парите?
Снимка на излизането на двете жени от него с кашона в ръце?
В кафенето или около него няма ли камери, които да заснемат събитието, а не да вярваме само на съименника на легендарния полицай Никола Гешев, който е бил умен, за разлика от сегашния партиец?
Поне да бяха пратили палячовците на Магърдич, които всичко щяха да заснемат, те са майстори в това, и да пуснат в "господари на ефира".
Иначе всичко е като лош спектакъл с лош сценарий и с възможно най-некадърните действащи лица!
19 Април 2018 09:01
Чета отново обясненията на Гешев пред медиите, и съвсем се обърквам... И лицето е водещ кандидат за бъдещ главен прокурор !!!!
19 Април 2018 09:07
>>><<<
Снимки, разбира се е имало. Мисля, че скоро ще ни покажат албума.
19 Април 2018 09:14
В кафенето или около него няма ли камери, които да заснемат събитието,


Има колкото щеш! По цялото трасе до паркинга на Столична община камери да искаш. А има и друго идиотско обяснение от спецовете - спрели я били до Спортната палата, щото иначе кой знае в коя банка щяла да отнесе парите, като свърнела по Околовръстното. Га че около кафенето на "Кристал" няма офиси на поне 4 банки, като най-близкият, този на Булбанк е таман на 20 метра от мястото на кафепитието. Клоуни. Пък Слънчо може да обвинява колкото си иска законите. Те, законите с колко щеш дупки да са, не носят никаква отговорност за междуушието на цецовите кадри
19 Април 2018 09:34
И друго: гаче като внесе парите от подкупа в банка, следите им безвъзвратно ще изчезнат!

Бих искал, между другото, да се запозная с човек, внесъл получения подкуп по сметка или дори в трезор на банка... ако има такъв, със сигурност ще е гербав!
19 Април 2018 09:39
Иванчева явно не се вписа в далаверите нито на БСП,нито на ГЕРБ и затова ѝ спретнаха активно десарско мероприятие,познато ни прекрасно от недалечното "светло" минало.А някои наивници вярват,че ДС била разградена и не съществувала.
19 Април 2018 09:44
Mitnicharъ
19 Апр 2018 09:34


Ти пък! Докато е оформян сюжетът, не се е вниквало в такива детайли. Те се натаманяват впоследствие. Като прочетем какво пише в интернет, ще дадем една пресконференция, в която ще сведем на публиката поредната окончателна версия, като забравим какво сме дрънкали до момента. Спомни си аферата "Нови Искър". В този случай, обаче, има известни неудобства...
19 Април 2018 09:48
Делото още не е почнало и маститите адвокати-хиени, почнаха да точат лиги за Страсбург !
Умрях от смях, когато КметиЦата казваше, че не са й казали , че има право на адвокат ??!
И медиите подхванаха цялата тая пушилка !
То биви , бива , ама...
19 Април 2018 09:48
В аферата "Нови Искър" предполагаемият "извършител" удобно се "самоуби" , докато в аферата "Младост" това е почти невероятна възможност...
19 Април 2018 09:49
Така или иначе, вече знаем от думите на прокурора, че и Иванчева "светнала", сега остава това да бъде доказано в съда, и всичко ще е точно.
19 Април 2018 10:02
че и Иванчева "светнала",


Не съвсем. В новата версия в горещите "някои от банкнотите били пипани от нея"
19 Април 2018 10:28
To и Гуньо му светнаха ръцете ама беше паднало голямо здрависване по празниците, а парите в касата още си стоят непипани..?
19 Април 2018 10:54
sluncho6 , ти нещо много се пристрасти и взе страна , да не са ти хакнали акаунта ???
19 Април 2018 11:01
Пикачу
19 Апр 2018 09:48
Мнения: 7,993
От: South Africa
Скрий: Име,IP
Делото още не е почнало и маститите адвокати-хиени, почнаха да точат лиги за Страсбург !
Умрях от смях, когато КметиЦата казваше, че не са й казали , че има право на адвокат ??!
И медиите подхванаха цялата тая пушилка !


Доколкото разбрах , тя е ВИКАЛА : "Искам адвокат !" , а полицайката ѝ е ЗАПУШВАЛА устата ! По-вероятно е да са я излъгали или казали , че НЯМА ПРАВО на адвокат ! Едва ли е толкова залюпена , че да не си знае правата !
19 Април 2018 11:10
Умрях от смях, когато КметиЦата казваше, че не са й казали , че има право на адвокат ??!


Ами айде да се посмеем на твоите адвокатски/прокурорски качества

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е била арестувана в рамките на съвместна операция на Специализираната прокуратура и новата Антикорупционна комисия. От двете институции ще дадат повече информация по случая утре. Според неофициални източници от разследването Иванчева е задържана със 70 000 евро подкуп, съобщи БНР.



Тази сума обаче към момента не е потвърдена от нито една от институциите, които се занимават със случая. Все още продължават следствените действия на мястото на ареста. По информация на "Хоризонт" в ареста е и заместник-кмет на община "Младост".

Операцията се провежда по един от първите сигнали, постъпили в новия антикорупционен орган. На мястото на акцията - пред Спортната палата в София, полицейското присъствие продължава да бъде засилено.

Пред БНР адвокат Върбан Върбанов, който е бил извикан от Десислава Иванчева, за да поеме защитата ѝ, каза, че до този момент никой не го допуска до нея и самият той не знае за какво става въпрос.



Единственото, което са му обяснили от прокуратурата към момента е, че се водят следствени действия.
19 Април 2018 11:50
Е, и в затвора е за хора. И в Сливенския затвор. Даже там е за по-прелестната част от населението.
Няма да стоиш седем чàса на тротоара, но може същото време да метеш плаца.
Но пък - два дни за три!
А може да има нужда от фризьорки. От кметици - едва ли.
19 Април 2018 13:01
>>><<<
В затвора може да попадне на хора...
19 Април 2018 14:32
Според версията на прокуратурата парите са предадени на Иванчева от посредника в кафене в градинката на "Кристал".

И защо не са арестувани веднага след даването на парите или след като стават да си тръгват от кафенето, а е трябвало после да ги гонят с автомобила ? Дали защото в тях е нямало пари, а те са били заложени в колата ?

И как парите са били в кашон, Иванчева не е пипала дори кашона, да не говорим някоя от двете да е бъркала вътре (просто не са имали възможност на публичните места), а ръцете им "светват" ? Дали не е защото са били намазани и дръжките на вратите на колата ? Тях някой проверявал ли ги е за "светене" ?

Много много нелогични действия. Логиката се вързва единствено ако приемем, че парите са били оставени в колата на паркинга, а дръжките и намазани със същото вещество.


Поздравления, Neopol! Това са въпросите, които си задава всеки мислещ човек със здрав разум.

Към тях може да се добави:

- Откъде "кибикът" Антон Тодоров знае още в първите минути след ареста за какво точно е арестувана Иванчева?
- Кой пусна на медиите информацията за подкупа и за сумата от 70 000 евро, след като официално прокуратурата не беше съобщила НИЩО през първия ден, а парите се брояха дълго време?

Добър материал на вестник СЕГА, добре че сте вие да поддържате темата и да се стремите да излагате точно и последователно фактите, защото съдейки по останалите, явно има указания темата повече да не се повдига.
19 Април 2018 14:43
Е, и в затвора е за хора. И в Сливенския затвор. Даже там е за по-прелестната част от населението.
Няма да стоиш седем чàса на тротоара, но може същото време да метеш плаца.
Но пък - два дни за три!
А може да има нужда от фризьорки. От - кметици може би, но - едва ли.
19 Април 2018 14:45
Овергаз, дай още един път...
Три пъти, за щастие
19 Април 2018 15:47
По принцип арестуван кмет е едно добро начало.
На Диванчева могат да й се дадат три години условно за видима простотия.
А щом менторът й е Кадиев - три години ефективно още преди встъпването й в длъжност. За останалото башка.
19 Април 2018 16:57
*
19 Април 2018 17:05
>>><<<
Какви ди говориш бе, благородник. какви 3 години?... 30 са и малко, плюс конфискация на апартамента, обувките на високи токчета, банята с клозетната чиния барабар и банковите сметки над 2000лв.
19 Април 2018 17:05
>>><<<
.
19 Април 2018 17:06

19 Април 2018 17:07
Заекна ми откъм софтуера, простете!

Чоки, сам съм бил жертва натакова нещо - искаха ми (чрез гьон сурат) по 6Е на квадрат за "мотивиране на персонала...
19 Април 2018 20:07
Аз пък, като обикновен кибик/честен данъкоплатец си мисля, че в подобни случаи първо трябва да ни интересуват отговорите на следните въпроси:
1. Колко лева е "глътнала" от нашите, на данъкоплатците, пари въпросната Специализирана прокуратура за примерно 5 години?
2. Колко лева е върнала в бюджета в резултат на дейността си същата Специализирана прокуратура за 5 години?
3. Колко от "брилянтните" й акции са завършили със съдебен процес и осъдителна присъда за 5 години?
4. Колко от нашите, на данъкоплатците, пари са изразходвани за плащане на обезщетения на хора, осъдили българската държава в Страсбург (или където и да било) вследствие на въпросните "брилянтни" акции?
5. Кога най-после големите началници в България ще поемат и лична отговорност, в т.ч. и финансова, за издънките си?
Сигурно има и много други важни въпроси, но за начало и това стига.
19 Април 2018 20:22
Малограмотния не от три, от трийсет и три няма да зацепи.

Ми хубаво, дай 33 пъти тогава, белким зацепиш...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД