:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондонският маратон взе 12-ата си жертва

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Заради рекордно топлото време имаше припаднали след финала, които бяха своевременно откарвани в болница, като 56-годишния Мартин Барет (на снимката - в носилката), който колабира, след като финишира за 3.57:38 ч.
Лондонският маратон в неделя взе своята 12-а жертва. Известният готвач Мат Кемпбъл колабирал на трасето, а след това е починал в болница. Все още няма официална причина за смъртта на 29-годишния запален бегач на дълги разстояния.

Кемпбъл, който участва в тв предавания за готварство, а също така е бил главен готвач в заведения на Лазурния бряг и в Тайланд, има няколко пробягани състезания на класическите 42.195 км. За последно той завърши маратона на Манчестър на 7 април, при това с време под 3 часа.

По ирония на съдбата Кемпбъл бягаше в Лондон с благотворителна цел - да набере средства за фондацията "Brathay Trust", подпомагаща развитието на умения у деца и младежи. Той обяви, че го прави в памет на починалия си преди 18 месеца баща - Мартин, който работел "неуморно" за благотворителни каузи.

"Баща ми бе този, който ме окуражи за първия ми маратон - в Братей през 2016-а. Тогава бягахме заедно с брат ми Джош. Може би най-великият миг в живота ми беше, когато пресякох финалната линия", написа преди участието си в Лондон Мат Кемпбъл.



ЧЕРНА ХРОНИКА

В 38-годишната история на престижния Лондонски маратон смъртните случаи са вече 12. Седем са жертвите вследствие на инфаркт. През 2000 г. мъж колабира на финала и умря от мозъчен кръвоизлив. Останалите са от хипотермия или топлинни удари (впрочем в неделя бе най-горещото издание на маратона, провело се при температура 23.2 градуса). Последната жертва бе през 2016 г., когато 31-годишният Дейвид Сийт почина, покосен от инфаркт.
1142
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД