:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

20 000 фенове празнуват с играчите на "Наполи"

Тимът върна интригата за титлата с победа срещу "Юве" в Торино
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Сенегалецът Калиду Кулибали (най-вляво) се е извисил и бележи с глава гола, с който "Наполи" спечели с 1:0 гостуването срещу "Ювентус" и така върна с пълна сила интригата за титлата в Италия.
20 000 привърженици посрещнаха футболистите на "Наполи" в Неапол след победата с 1:0 срещу "Ювентус" в Торино в дербито от 34-тия кръг на Серия А. Тимът на Маурицио Сари стигна до успеха с гол на Калиду Кулибали в последната минута и така върна интригата за титлата в Серия А. "Наполи" все още изостава с 1 точка от "Ювентус", но до края на сезона "бианконерите" имат тежки гостувания на "Интер" и "Рома", докато най-трудните мачове за тима на Сари са срещу "Фиорентина" и "Сампдория".

Около 5000 тифози се събраха на летището в Неапол още към 1 ч. през нощта. Самолетът се забави, а според италианските медии към 4 ч. сутринта на летището и по улиците вече е имало около 20 000 души. Треньорът Сари обаче остана най-спокоен от всички и напомни, че "Ювентус" все още води в класирането. "Зарадвахме феновете, но "Ювентус" остава отпред, почти нищо не се е променило. Все още имаме малък шанс за титлата", каза Сари. "Наполи" гони трета титла в историята си, а първите две (1987 и 1990 г.) бяха в ерата на Диего Марадона.

"Ювентус" пък изпусна аванс от 5 точки само за няколко дни, след като в сряда завърши 1:1 с борещия се за оцеляване "Кротоне". Срещу "Наполи" шампионите изиграха много слаб мач, като нямаха точен удар във вратата. "Юве" допусна първа загуба от неаполитанците от 2009 г. насам.

Попитан за слабата игра на отбора, треньорът Масимилиано Алегри разпалено напомни, че футболистите му са играли много повече мачове от "Наполи", който отпадна от Купата на Италия и Лига Европа.

"Играем по 57 мача във всеки от последните 4 сезона. Стигнахме финал за Купата на Италия за 4-ти пореден път, два пъти играхме финал в Шампионската лига, два пъти ни елиминират 30 секунди преди края. Останалите отпадат от всички турнири до ноември, но никой нищо не им казва. Не може да критикувате играчите по никакъв повод. Ако го направите, ще ме накарате да загубя търпение, а аз имам много", каза нервно Алегри.



ПРИЗНАНИЕ

Юношата на "Локомотив" (Пд) Иван Чалъков вече тренира с първия отбор на "Торино". Той бе привлечен от "биковете" още през зимата, а в събота, когато навърши 19 г., е започнал да се готви с мъжете. Чалъков дори е бил поздравен преди заниманието лично от звездата на тима Андреа Белоти.
 Иван Чалъков
692
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД