:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 343
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лауреатите на празниците "Южна пролет" са ясни

Снимка: Общината
Кметът Добри Беливанов връчва наградите на победителите.
Раздадени бяха за 46-и път пластиките на летящия кон Пегас - символ на литературен успех за дебютанти по време на националните празници "Южна пролет" в Хасково. Това стана в края на миналата седмица. В конкурса участваха 44 автори в четири жанра. Авторитетно жури определи новите победители така: в раздел "Проза" статуетката получи Николай Терзийски за романа си "Отлъчване". Той посвети наградата си на дъщеричката Марина и на всички дебютанти. С Пегас за поезия от Хасково си тръгна за първата си издадена стихосбирка "Завой" пък Иван С. Вълев.

Зарница Иванова получи наградата в раздела за детска литература за дебюта си с "Мая и концертът на талантите". Пиесата "Да се преструваш е прекрасно" на актьора от трупата на Хасковския театър Петър Влайков беше наградена с Пегас в раздел "драматургия".

Кметът Беливанов връчи и съпътстващи награди. Наталия Делева за "Невидими" получи приза за проза, а за поезия съпътстващи награди взеха Лилия Йовнова за "Моментът преди порастване" и Вангел Имреоров за "Напускане на спомена". Тракийското дружество "Георги Сапунаров" и читалище "Тракия" присъдиха наградата си на Лида Пантелеева за книгата й, участваща в раздела за детска литература "Изгубената мелодия на духчето Йойо". Даниел Тунев пък си тръгна от Хасково с наградата на Сдружение за култура "Хасково 2015" за стихосбирката си "Чудовища и милосърдие". Наградата на Хасково "Александър Паскалев" за цялостен принос в литературата получи Йордан Нанчев.

За първи път бе дадена и специална награда на издателство, участвало с най-много дебютанти в Националния литературен конкурс. Приза грабна издателството "Жанет 45".
1
984
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Април 2018 07:54
Приза грабна издателството "Жанет 45".

Срамота!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД