:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 365
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Всеки шести българин вече пазарува онлайн

Всеки шести българин вече пазарува онлайн, показва проучване на Уникредит Кънсюмър Файненсинг. Според него продажбите по интернет през миналата година са достигнали 580 млн. лв., което е с 23% повече от 2016 г. и над два пъти повече в сравнение с 2012 г. С още по-ускорен темп расте броят на онлайн магазините у нас. За последните пет години те са нараснали повече от четири пъти и вече са 4500.

Онлайн търговията в България има все още огромен потенциал, отчита проучването. Купувачите от електронни магазини са 18% от населението, докато в ЕС този дял е 57%. Освен това засега само 27% от интернет потребителите стават и купувачи. По използване на смартфони (52%) обаче не се различаваме от средното ниво в ЕС.

Онлайн търговията в България има и някои характерни особености. Българите предпочитат да пазаруват от български магазини. При това болшинството предпочитат да плащат кеш - 70% броят парите при получаване на стоката до дома. Около 25% от купувачите по интернет използват банкова карта, а 5% - онлайн кредит.

Интересна новина е, че българите купуват все по-скъпи стоки онлайн. За миналата година средният размер на покупката достига 864 лв. Най-често поръчваните по интернет стоки са мобилни телефони, компютърна техника и черна техника.
1
829
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Април 2018 10:54
И така всеки втори дюкян по чаршията е с обяма ФОР СЕЙЛ , или ФОР РЕНТ .
На Иван К. р
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД