:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обвинението срещу кмета на "Младост" съвсем олекна

Посредникът Петко Дюлгеров се е отказал от направените при ареста самопризнания
СНИМКА: БГНЕС
В нарушение на закона арестът на Иванчева и Петрова се води по документи чак от следващата нощ, при положение че те са оковани на бул. "Васил Левски" на 17 април преди обед.
Твърденията на прокуратурата и антикорупционната комисия срещу кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, арестувана за подкуп заедно със заместничката си Биляна Петрова, звучат все по-неубедително и са пълни с противоречия. Ключови въпроси стоят без отговор, а версиите на разследващите се сменят всеки ден.



1. За какво е арестувана Иванчева?

Заради поискан подкуп от 70 хил. евро от управителя на строителната фирма "Ваклин груп" Александър Ваклин. Според прокуратурата това било първа вноска от общата сума от 250 хил. евро. В служебната й кола са открити 56 хил. евро, 14 хил. евро са намерени у обвинения като помагач Петко Дюлгеров, бивш кмет на "Младост" от ГЕРБ. При ареста му беше съобщено, че е написал доброволно самопризнания от няколко страници. В петък в спецсъда се разбра, че се е отказал от тях, тъй като прокуратурата не е спазила обещанието си да не иска постоянния му арест. "Аз никакви пари не съм искал, нищо не съм преговарял, нямам отношение към това", гласят новите показания на Дюлгеров, цитирани от адвокат Марин Марковски по Нова тв.



2. За какво е изнудван инвеститорът?

Според разследващите и Ваклин Иванчева е искала парите, за да изпълни задължението си по Закона за устройство на територията и да оповести на гражданите за намерението на инвеститора да строи в "Младост". Строежът бил разрешен от главния архитект на София, но Иванчева го блокирала, е тезата на разследващите. Ваклин твърди, че му е поискана "такса" от 20 евро на кв. м площ. Според него искането не е станало на лична среща въпреки опитите му да се срещне с Иванчева. Тя 4 пъти пращала свои подчинени да разговарят с него. Не е ясно защо е трябвало да се плаща подкуп, след като бездействието на кмета лесно може да бъде преодоляно в съда.



3. Кога е поискан подкупът и от кого?

Много сериозно разминаване има в датите на искане на подкупа и фактическото предаване на парите от Ваклин на службите. По време на мярката за неотклонение стана ясно, че бизнесменът е дал парите да бъдат белязани на 2 април, а официалният му сигнал, че му е искан подкуп, е подаден 11 дни по-късно - на 13 април. Според прокуратурата по случая с Иванчева се работи от месеци, сигналите започват още през февруари.

Ваклин твърди, че никога не се е срещал с Иванчева. "В протокола пише, че соченият за изнудван инвеститор Александър Ваклин е бил само веднъж в кабинета на Иванчева. Тогава тя се държала много хладно и едва не го изгонила", заяви Марковски пред Нова тв. Прокуратурата не дава информация по въпроса.

Обвинението твърди, че подкупът е бил поискан в столичен мол на 13 април, но не казва от кого и как. Иванчева отрича да е стъпвала там във въпросния ден. Според адвоката й Марин Марковски няма иззети записи от охранителни камери, които да потвърдят обвинителната теза. "На тази дата тя не е била там, този ден има програма като кметица и ние ще докажем със свидетели това", заяви адвокатът.

Инвеститорът казва, че е дал парите на Дюлгеров, с когото не се познавал преди, но се свързал, защото знаел, че може да разговаря с Иванчева.



4. Къде са белязаните пари?

Според прокуратурата са дадени за химическа експертиза и никога не са връщани на Ваклин. Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев призна, че парите много пъти са давани от Ваклин, а после са му били връщани, вече белязани, тъй като Иванчева отлагала срещата многократно. Парите не бяха налични, докато се решаваше дали Иванчева да остане в ареста. Затова адвокатите посочиха, че няма предмет на престъплението, тъй като по делото е наличен протокол, според който парите са върнати на Ваклин. От прокуратурата отрекоха. Ваклин също отрича парите да са му върнати.



5. Как е станало предаването на подкупа?

Остават неяснотите и около предаването на парите. Ден след ареста шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев обяви, че първо посредникът Дюлгеров имал среща в кафене на ъгъла на "Раковски" и "Гурко" в София, за да вземе парите, след това ги занесъл в друго заведение в градинката на "Кристал", където ги предал на Иванчева и Петрова. Парите били в кашон. След това обвиняемите се разделили - жените отишли в колата, носейки парите, а Дюлгеров си тръгнал пеш. Гешев заяви, че Иванчева не е пипала парите при предаването, те били взети от Петрова и поставени на задната седалка на колата.

След това обаче версията се промени и вместо за кашон се говореше, че на задната седалка имало множество чанти. Адвокат Марковски обаче цитира показанията на посредника Дюлгеров, че той е пуснал сумата в кашонче в колата, т.е. директно предаване на пари на ръка не е имало. Дюлгеров не казва, че Иванчева го е видяла, обясни Марковски. Това обяснява защо и двете жени нямат следи от белязаните пари по дланите си - тоест не са ги пипали.



6. Кой и къде има следи от белязаните пари?

Прокуратурата твърди, че арестуваните светнали като коледни елхи. Следи има отстрани на дясната ръка на Иванчева, носа и един пръст на другата й ръка. Самата кметица твърди, че тези следи са останали по ръката й, докато е подписвала протокола, съставен на мястото на ареста й пред Спортната палата. Според защитата, тъй като парите са броени на място, следи са останали по документите, а оттам са се пренесли и по ръцете на Иванчева. "Елхата на прокурорите по това дело ще е много тъмна", коментира Марковски.



7. В колко часа са арестувани Иванчева и Петрова?

Според адвоката на Иванчева Марин Марковски двете жени са задържани около 10.30 ч. на 17 април. Официално обаче задържането се води часове по-късно, когато са заведени в ареста. Преди това двете бяха държани на кръстовището, където се брояха парите. Адвокатите им бяха допуснати до тях в късния следобед.

Според прокуратурата преди ареста им Иванчева и Петрова са били в Столичната община, а след това 2 часа са пили кафе с Петко Дюлгеров, който им предал подкупа. Ако това е вярно, значи всичко се е случило много рано сутринта, за да се стигне до арест около 10.30 ч. Първото съобщение за акцията бе пуснато от бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров във "Фейсбук" в 13.39 ч. Според Гешев продължителният арест на двете общинарки е "лош късмет". Те бяха държани цял ден на ключовото кръстовище на "Гурко" и "Васил Левски" с оправданието, че трябва да се броят парите от подкупа. За сравнение - Дюлгеров е арестуван при Народния театър, но след това е отведен в хотел и парите у него не са описвани насред улицата.



8. Има ли СРС-та?

Никой не ги виждал. От прокуратурата и КПКОНПИ твърдят, че са проследили поне 20 срещи, които са били подробно записани и документирани. До момента само авторите на СРС-тата знаят какво има в тях. Такива доказателства не са представяни по делото. "Появиха се свидетелски показания от членове на КОНПИ, че те били чули разговори за искане на подкупа", каза още Марковски.



ВЪПРОСИ БЕЗ ОТГОВОР

Прокуратурата не посочи основание за зрелищния арест. Бившият прокурор Пламен Георгиев обаче назова чл. 162 от НПК, който изисквал при претърсване на помещение арестуваният да присъства. Според него това важало и при обиск на кола, както било в случая. Такава разпоредба обаче липсва в кодекса. Никой досега не е обяснил защо ръцете на арестуваните не са проверени веднага дали ще "светнат" още в самото начало, вместо те да бъдат държани цял ден оковани на булеварда, без възможност да пият вода или да отидат до тоалетната, с аргумента, че биха могли да си трият следите. Специалното отношение към Иванчева и Петрова пролича и в спецсъда. Там двете отново бяха оковани и вкарани в клетката за опасни престъпници. Дори сирийците, осъдени за тероризъм, не бяха подложени на такива мерки за сигурност, нито които и да било други подсъдими за организирана престъпност. Петко Дюлгеров също не беше вкаран там.





Борисов: Иванчева беше при мен

"Понеже чух различни спекулации, искам да кажа, че преди 20-30 дни кметицата на "Младост" беше при мен, пратих я при Фандъкова. Говорихме за парка до църквата как да помогнем финансово да стане прекрасно място в "Младост".

Така че аз през цялото време съм поддържал отлично отношение с всички кметове, независимо дали са от ГЕРБ или която и да е партия. Не приемам никаква спекулация на тази тема.

Посъветвах колегите друг път да бъдат по-експедитивни, за да може да не се получава нещо, за което дни наред да се обясняваме защо и как е проведена самата операция.

Разследващите изпаднаха в куп противоречия - кога е поискан подкупът, кога са дадени парите, кой ги е сложил в колата на Иванчева.

 Разследващите изпаднаха в куп противоречия - кога е поискан подкупът, кога са дадени парите, кой ги е сложил в колата на Иванчева.


СНИМКА: БГНЕС
Дори опасни престъпници не са пъхани в стъклената клетка на спецсъда с белезници. Само Иванчева и Петрова.
43
46727
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
43
 Видими 
23 Април 2018 20:19
Странно, а за бомбардирането на Сирия нямахте никакви съмнения, драги жорналя. Даже напротив, виехте на умряло като хванат в капан талибан за бомбардиране, без да има грам доказателства.
23 Април 2018 20:29
200 000 .. моя прогноза..
Правя аналогия с "ти си абсолютен престъпник".. - 100 000 ...

http://www.segabg.com/article.php?id=896461

Бе пари - печелят се, ще ги платим!
Да сме здрави!
23 Април 2018 21:07
ssstto
23 Април 2018 20:19
Странно, а за бомбардирането на Сирия нямахте никакви съмнения, драги жорналя. Даже напротив, виехте на умряло като хванат в капан талибан за бомбардиране, без да има грам доказателства.


Нещо за бомбата над Хирошима да кажеш ? За Търговския център ? Измисли още някоя глупост !

Какво общо има този арест със Сирия ? Къде журналистите на "Сега" са "вили на умряло" за бомбандирането на Сирия и от кого ?
23 Април 2018 21:15
Чок觧23 Април 2018 21:07

В тоз форум, всичко се прекарва през имперската бленда.
Трябва да си забравил...
23 Април 2018 21:23
Все по-ясно става, след всяко отваряне на устите на "спецовете" от прокуратура и мвр, че най-сигурното в сагата е увеличаващото се обезщетение в Страсбург.
Хилядите, натресените от Цвъки ги платихме и забравихме, наред са тези от спецпрокурорите.
23 Април 2018 21:53
***
23 Април 2018 21:55
Бозата става ноооо мазна, мъдааа...
23 Април 2018 21:57
НИМА НЯКОЙ СИ МИСЛИ, чЕ ТАЯ КАКА СИМПЛИСИМА Е МОГЛА ДА СПЕчЕЛИ КМЕТСКИ ИЗБОРИ?

Ми тя е кмета, бе миличко..
Ти в коя паралелна вселена се намираш?!
23 Април 2018 21:58
*
23 Април 2018 22:09
обикновено такива парцалени слугини ги отсвирва самата мафия (ех. пазарджишката общинарка)
Тук обаче държавата изпревари мафията
и мафията ревна на умряло .... РЕФФФФ, ТА РЕФФФ, РЕФФФ
23 Април 2018 22:17
Тук обаче държавата изпревари мафията

Некои ентелегенти май не схващат, че у Тиквостаня като кажем мафия, разбираме държавата, а като кажем държава разбираме мафията. Щото от едно време насам, май от влазянето в кооперацията, мафия и държава се сляха в страстна прегръдка...
23 Април 2018 22:27
Лиллиола, стига вряска
23 Април 2018 22:40
lilliola 23 Апр 2018 21:53
много защитници на тая кукумявка!
и много наивници...или просто платени тролове

Много просто е спечелила изборите - избирателите са прочели няколко такива поста и твърдо са решили, че по-добре "кукумявката" отколкото някой, който се харесва на lilliola. На тяхно място и аз така щях да гласувам. Нарича се "наказателен вот", навярно се досещаш защо.
23 Април 2018 22:41

lilliola
2018-04-23 21:53:59


И простотията на троловете трябва да има граници, но Вашата простотия е просто безгранична.
23 Април 2018 22:43
И простотията на троловете трябва да има граници, но Вашата простотия е просто безгранична.

Ми ко да прай момичето като са го оставили самичко
23 Април 2018 22:48
просто безгранична.

Да си стиснем ръцете на "всеобхватна" - като се има предвид обхвата на темите и дълбочината на дъното.
23 Април 2018 22:51
aldycrown
23 Април 2018 22:17
.
"Тук обаче държавата изпревари мафията"
.
Некои ентелегенти май не схващат, че у Тиквостаня като кажем мафия, разбираме държавата, а като кажем държава разбираме мафията. Щото от едно време насам, май от влазянето в кооперацията, мафия и държава се сляха в страстна прегръдка...

23 Април 2018 22:51
преразказ по разказ на Марковски с елемент на разсъждения ? и матура след седми клас ли е вече вход
23 Април 2018 22:54
Ми ко да прай момичето като са го оставили самичко


Taka e. Даже бахурестия форумен цветан на мисълта се умълча.
23 Април 2018 22:58
volog2
23 Април 2018 11:05
Значи какво се оказва, че Петко сам си слага кашончето в колата.
Е колко човека трябва да се спретне антокорупционната сценка:
1. Сценарист-продуцент: голям политик-мафиот, на който Иванчева му пречи щото е стопирала проекти на хора, отчели му се. Може и да му трябват и налични покрай заделените средства за ЧЕЗ. Или пък да е просто за урок.
2. главна спомагателна роля: бивш кмет с дела на трупчета.
3. страничен обект: вакло агънце - честен строител, с 15-16 години стаж, но запазил девствеността си. за пръв път дава подкуп и то в Младост. Играе още и капитана на корабчето в очите на публиката.
4. режисьор: един по вишестоящ прокурор или някой КОНПИр, който да лъже подчинените си, че не играят по сценарий, a те го лъжат, че са слепи
5. Deus ex machina - случайното разпределение в съда.

24 Април 2018 00:29
*
24 Април 2018 00:38
все пак по=добре на топло в Сливенския, отколкото на 2 метра под земята, като пазарджишката специалистка
24 Април 2018 00:57
lilliola
23 Апр 2018 21:53Мнения: 5,216
От: Faroe Islands
много защитници на тая кукумявка!


Ами не! Дотук не съм видял някой да защитава г-жа Иванчева като велик кмет или "по-велик" от Фандъкова.
Обаче никой не обича да го правят на глупак каквото се опитва да направи прокуратурата с простащините си.
Дотук от изявленията на прокурор Гешев излиза, че няколко пъти Александър Ваклин е давал "парите" за белязване и после си ги е прибирал. И така в продължение на девет месеца топ-следователи и "баш активни борци с корупцията" увещават, причакват, молят Иванчева да склони на подкуп.
Споменава се една баснословна цена от 20 евро на кв.м. разгърната застроена площ (12500 кв. м. съответстват на обявения от прокуратурата искан подкуп от 250 хил. евро). Ваклин груп имат два парцела в Младост (Младост 2 и Младост 4) от по около три декара, закупени от бившата служба за управление на дипломатическите имоти. На единият, в Младост 2 със разрешение за строеж от 2006 г., имат изградени две жилищни сгради пред завършване с РЗП далеч под 6000 кв.м.. За другия парцел няма данни в публичния общинския регистър нещо да се е случвало. Та, прокуратурата не е наясно кое е обекта за изнудване.
Второ, след като кметицата мълчи повече от месец (Ваклин твърди от февруари 2017 г.), Ваклин груп би следвало да обжалват веднага мълчаливия отказ на административния орган. Правят го чак на 18.01.2018 г. Делото е насрочено за август 2018 г. Отделно, че тази заповед (за известяване на трети лица) е служебно задължение на кмета. Но кметицата не е разследвана за "злоупотреба със служебно положение", а се чака (или я приканват) да кандиса да вземе подкуп.
Трето, самото установяване на "вземането на подкуп" е повече от трагико-комично - от кашонче, подхвърлено в автомобила да броенето на стотина банкноти (петстотин, ако са в купюри по 100 евро) - вместо за пет минути да ги преброят, тия се пелтечат четири часа и то след няколко репетиции по белязване и описване. Тия спецове трябва да ги връщаме в първи клас да се учат да броят.
Четвърто, е самият арест. Сякаш прокуратурата се страхува, че ще се провали в изфабрикуването на доказателства. А голямата опасност е, че Иванчева може да извади въпросната заповед (със задна дата) и да обвини някой заместник, че не я е предоставил на Ваклин груп. С тоя арест прокуратурата ни казва, че и двете администрации, прокурорска и общинска нямат прозрачни административни процедури и всяко нарушение може да изчезне с подмяна на документи, факти, време...
Последно, Росен Ангелов го самоубиха за да прикрият шесторния убиец от Нови Искър. Като нищо могат да самоубият и Иванчева. Тъй де, има още 170 разрешителни за строеж в Младост, издадени в периода 2006 г.-2012 г. - Той пак ще изпадне в обяснение, че са Му фалшифицирали подписа.
24 Април 2018 08:07
Обвинението срещу кмета на "Младост" съвсем олекна

Продължение на сериала "Нови Искър"
Прокуратура, та дрънка.
На кухо !
24 Април 2018 08:16
Но службашите от прокуратурата "виждат" веещ сливенски вятър около арестуваните...
За Иванчева не мога да кажа нищо хубаво -
А за прокурори, комисари, полицаи, джурналя /изключвам автори на подобни аналитични и смислени статии/ -
-------
Блогът на Генек
24 Април 2018 08:41
Не е ясно защо е трябвало да се плаща подкуп, след като бездействието на кмета лесно може да бъде преодоляно в съда.

Това може да бъде написано само от човек, който не е имал работа в която и да е районна администрация на столична община. Спънките са за всичко, за което могат да се правят спънки. Ако всяка една от тях се преодолява с помоща на съд (което също не е емного сигурно), то инвеститора ще се пенсионира, преди да е започнал строежа. Подкупът, който е поискан, не е за конкретно нещо, а е един вид "такса спокойствие".
24 Април 2018 08:50
Сценарист-продуцент: голям политик-мафиот, на който Иванчева му пречи щото е стопирала проекти на хора, отчели му се. Може и да му трябват и налични покрай заделените средства за ЧЕЗ. Или пък да е просто за урок.

Я, тоя бисер го пропущих... верно ли е така? Верно ли е стопирала проекти? И що така? Верно ли някой на някой се е отчел? И кога това? Как? Къде? С колко? Глей кви факти, почти като великобритански... от солсбъри...
24 Април 2018 08:55
Значи тоя Дюгеров са му казали още преди предаването, че ще го пуснат ако ги изпорти, демек е било постановка. При ареста той си знае какво да каже - порти четата и си мисли, че ще си ходи. Да, ама не, то прокурорите в България не се славят с много акъл и си казват - "бе, къде ще го пускаме тоя, я каква подкрепа имаме от най-високо ниво, ще го задържим и ще го направим в грандиозен мега-скандал, после ще получим някое повишение". Така в собствени схеми осир@т още повече нещата, сега само и само да не излязат виновни са готови да кажат всичко, само да заметат ... отказали са се от повишения, само да запазят работата си.

Подозирам, че и тоя Петко-Метко Дюлгеров е посъветван от прокуратурата да "договори" такъв голям подкуп, за да има има ефект и сумата, отделно е "посъветван" и Ваклин да даде голяма сума. А тия две кметици просто не са издържали на изкушението, те и за по-малко щяха да се навият ... Когато не могат да ги хванат в крачка, просто ще си създадат сутация, в която да ги хванат.

Мирише ми на провокация към подкуп, което също е престъпление по НК.
24 Април 2018 09:04
При ареста му беше съобщено, че е написал доброволно самопризнания от няколко страници. В петък в спецсъда се разбра, че се е отказал от тях, тъй като прокуратурата не е спазила обещанието си да не иска постоянния му арест.


Цацатурата обещала на дюлгера, че ако участва в заговора за него няма да има никакви последствия. Но не си изпълнила обещанието и пионката е в карцера.
Очакмаве в скоро време и ваклото агънце да го последва. За лъжесвидетелство и участие в добре организирана престъпна група.
24 Април 2018 09:25
Очевидно много прокурори трябва да бъдат освободени поради некадърност и лъжливост.
24 Април 2018 09:46
Делата на община Младост не ми се ще да коментирам.
Показателно е, че и най-върлите защитници на Младостката кметица не коментират проблемите с делопроизводството в родната си община.
Обаче... прави ми впечатление, че никой не пита сумарно колко "белязани" банкноти има като резултат от многократното белязване на суми
предоставяни от услужливия предприемач ? Да не излезе, че с тях може да се омаже половин София?
Аз например редовно си купувам малко евро кеш преди пътуване. Та да не излезне че ще ми свтнат банкнотите примерно в някой германски или френски супермаркет?
24 Април 2018 10:17
Като си говорим за професионализъм, на мене най-много ми хареса черната нинджа с окачен на врата бадж.
24 Април 2018 12:18
Като си говорим за професионализъм, на мене най-много ми хареса черната нинджа с окачен на врата бадж.


Тънко кръстче, тясно дупе и пределната яснота, че е в системата поради неограниченост на перверзия в умствения багаж. Няма лошо!
Интересни движения и постановки показа...
24 Април 2018 12:25
тясно дупе
....туй ко'?
Баш това на снимките не си личи.
24 Април 2018 13:29
Ако не се стигне до обвинение по този случай и след това то не издържи в съда, няма смисъл от по-нататъшна борба с корупцията. Тя ще е победила.
24 Април 2018 13:31
Просто е. Корупционери не може да борят корупция. Новата ЧК е корупция. Разруха. На здрав разум и правов ред.
24 Април 2018 13:49
Съмнявам се да се измъкне като сълза
24 Април 2018 13:55
Какво общо има този арест със Сирия ?
Какво общо има САЩ със законодателството, нали? САЩ са уникални, те са над международното законодателство, Тръмп дори е над американското законодателство. Също като Цветанов - първо обвиненията, после наказанието, доказателства - пффф, те са за будалите, които разчитат на законите. Не е законно да арестуваш някой така в центъра на столицата, да го държиш часове да се напикае пред очите на всички, не е законно да бомбардираш Сирия по приумиците на поредния егоманияк в Белия дом, не е законно да хвърляш бомби над ядна страна, за да я спасиш от комунизъм. Разбираемо е 80% от населенеито да не е наясно, но защо журналистите, които се има за част от елита не го разбира? Или го разбира, но ис мълчи, по инструкции.
24 Април 2018 16:39
баскеткаазе не знаеш ли ,че журналята са най платената гилдия която работи твърдо по поръчка-плащаш и пише каквото кажеш ?!?!?!
24 Април 2018 16:41
Доносник, теб какво те бърка, ти нали си умен? Ако беше една идея по-умен и щях да приема, че си преродения Марк Порций Катон.
24 Април 2018 16:45
просто безгранична.

Да си стиснем ръцете на "всеобхватна" - като се има предвид обхвата на темите и дълбочината на дъното.


Нельзя объять необъятное — В оригинале: Никто не обнимет необъятного.
24 Април 2018 16:59
СЕРИОЗНО ЗА СЕРИОЗНОТО!....

= „… Цацаров в ексклузивно интервю пред БЛИЦ от Брюксел: Арестите срещу корупцията не се харесват от грантово зависими политици!... Опасността тези грантове да секнат е една от причините, с които можем да си обясним тяхната реакция сега, категоричен е главният прокурор в интервю пред Ивайло Крачунов…”.

• (24 Апр. 2018, 13:53; https://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/tsatsarov-v-ekskluzivno-intervyu-pred-blits-ot-bryuksel-arestite-sreshchu-koruptsiyata-ne-se-kharesvat-ot-grantovo-zavisimi-polititsi_news595764.html ).

28 Април 2018 01:25
Подкупът по-голям от парите за строежа май! Много странно!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД