:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Макрон: С Доналд Тръмп сме „гарантите“ на световния ред

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп и френският му колега Еманюел Макрон засадиха в присъствието на първите дами дърво пред сградата на Белия дом във Вашингтон.
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че той и американският му колега Доналд Тръмп са "гарантите" на многостранния световен ред срещу бушуващите заплахи за сигурността, пише "Политико". Макрон направи този коментар на слизане от своя самолет на военновъздушната база "Ендрюс" край Вашингтон и преди да се насочи към Белия дом, където се срещна с американския държавен глава по време на тридневната си визита. Очаква се основните теми на разговорите да бъдат търговията и международната сигурност. "В това време ние, Франция и САЩ, имаме много голяма отговорност. Ние сме гаранти на съвременната многостранност и си мисля, че в хода на тези разговори имаме да вземем и подготвим много важни решения", заяви френският държавен глава.

Макрон и Тръмп ще обсъдят затоплянето на отношенията със Северна Корея и ядрената сделка с Иран, която американският президент иска да промени, ако не успее да излезе от нея. Отношението на американския президент към договорената по времето на президента Барак Обама сделка с Ислямската република предизвика недоволство в Европа. Тръмп заплаши да излезе от сделката до 12 май, ако тя не бъде променена според изискванията на САЩ, които са около програмата за производство на балистични ракети на Техеран и някои клаузи, вдигащи финансовите санкции срещу близкоизточната страна.

ПОЗИЦИЯ

Представители на Франция, Германия и Великобритания са съгласували с властите на САЩ условията, при които президентът на САЩ Доналд Тръмп би се съгласил да продължи участието на Вашингтон в Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) относно иранската ядрена сделка, пише германският в. "Зюддойче цайтунг", цитирайки дипломатически източници. "След петте кръга преговори европейската и американската страна постигнаха споразумение, че Иран трябва да бъде заплашен с нови санкции заради спорните си тестове с ракети и агресивната си регионална политика. Клаузите в ядрената сделка ще останат същите, но някои от параграфите ще бъдат интерпретирани по нов начин", пише вестникът.

16
1704
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
24 Април 2018 20:21
Голям залък глътни, голяма дума не казвай.
24 Април 2018 20:33
Макрон: С Доналд Тръмп сме „гарантите“ на световния ред


що не направите един световен референдум, да видите колко хора ще искат вашия световен ред?
24 Април 2018 20:47
Микрончо, знаем, че имаш отклонения, ама си ги дръж за теб си.
24 Април 2018 20:47
Наполеонов комплекс.
Нищо общо в Владимир Владимирович например, който на репликата на една журналистка, че е "най-главният" отвърна, че най-главният е Си Дзинпин. Разликата между самовлюбен политик и държавник вижда ли се?
24 Април 2018 21:37
Барабар Петко с мъжете.

Ивъх, на баба петлето, че и кукурига.
24 Април 2018 21:42
Типична "Гаранция - Франция".
24 Април 2018 21:45
Гаранция-Франция!
Америка плаща!
24 Април 2018 22:10
Въх ! Не думай !
25 Април 2018 01:57
"И внимавайте, защото ние и Китай сме 702 милиона" - казал Вожда-Албанец по времето на апогея на шкиптърско-ханската дружба
25 Април 2018 14:58
Хубава работа! А къде забравива Бокича? Нали той ги учи как да го гарантират тоя ред! С бухалката и калашника.
25 Април 2018 15:03
А Ванчето всячески се старае да не и потънат токчетата в ливадата
25 Април 2018 15:19
Ванчето


Кое е туй Ванче? Щерката или бившата? Или на Макрон съпругата се казва Ванче?
Ааа, май е любимото чедо на Д. Тръмп, щерката Иванка Хем хубава, ем умна
25 Април 2018 15:44
Гарантите на световния ред са на първо място ядрените страни членки на СС , и на второ място останалите ядрени страни. По ред на важност - САЩ , Русия , Китай , Франция , Великобритания ... и после Индия , Израел , Пакистан , КНДР. И после всички останали страни... Така че в думите на Макрон има истина , колко да е тази истина ? 40 % истина. В страни от геостратегическите сметки , думите на Макрон показват само едно. След Брекзит , и "олекването" на ЕС от към световна тежест /военна/ , Франция се стреми да бъде "говорителят на Европа". То хубаво , но френската военна сила не е чадър за всички европейци , а само за самата Франция. Как тогава всички европейци /ЕС/ ще се солидаризират с думите на Макрон ?
25 Април 2018 16:37
Куку и Пипе били гаранти за световния ред.
Смях в залата.
26 Април 2018 22:37
Французите неслучайно са го кръстили Emmanuel Garçon
26 Април 2018 22:39
ББ/ългарският/ Garçon реди западните Балкани.
Французкият Garçon реди целия свят.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД