:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 246
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Варна ще има синя зона, а Бургас – зелена

С активни действия срещу проблема с паркирането се заеха управите на двата най-големи морски града. Във Варна до края на май трябва да заработи синя зона, а Бургас, където отдавна функционира такава, ще се сдобие със зелена.

Варненският кмет Иван Портних заяви вчера, че синята зона ще свали на асфалта спрените по тротоарите автомобили. Тя ще е заключена между булевардите "Приморски", "Цар Освободител", "Мария Луиза", "Христо Ботев" и улица "Девня", като капацитетът й през първата година ще е 2600 места. През първия месец паркирането ще е безплатно, а после продължава с тарифа от 1 лв. за час. Тя ще се плаща чрез есемес, приложение за смартфони или в търговски обекти. Цените ще са други за живеещите в района. Любопитно е, че синята зона бе на косъм от въвеждане през 2012 г., но Бойко Борисов я спря. Тогавашният кмет Кирил Йорданов, макар подкрепен от ГЕРБ, взе да отправя намеци за корупция спрямо общинарите от партията за дейностите около паркирането, което предизвика намесата на премиера.

В Бургас пък зелената зона ще функционира от май до септември, обхващайки част от Морската градина и комплекс "Лазур" от 11 до 20 часа. Цената за едночасов престой ще бъде левче. Вчера на сесия опозиционни съветници пробваха да я отменят за почивните дни, но мнозинството на ГЕРБ бетонира идеята.
2
1151
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Април 2018 20:23
Пак борба не срещу причините, а срещу последствията. Така ще е... до гроб !
25 Април 2018 20:42
Варна ще има синя зона, а Бургас – зелена

Туй – по важност ли?

Щото преди време, когато моя братовчедка ме запознаваше с малкия си син като „втора братовчедка”, той попита съвсем серьозно: „По важност ли”?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД