:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 126
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Производителите угаждат на Китай

Maybach с чайник и златни седалки и Volvo, което успокоява нервите, са сред най-впечатляващите експонати на салона в Пекин
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
Безвъзвратно отминава времето, в което европейските и американските клиенти бяха най-важни за автомобилните производители и определяха модата при колите. Големите компании вече гледат предимно към Китай, очаквано той се превърна в най-големия пазар на планетата.

Автосалонът в Пекин е доказателство за това. Именно там световните производители решиха да покажат най-новите си модели и по този начин изложението започва да измества далеч по-популярните доскоро салони в Женева (през март) и в Детройт (през януари). Освен това компаниите вече смело залагат на местния вкус, като доказателство за това угаждане са някои, меко казано, странни автомобили.

Компанията Mercedes-Maybach например показа луксозен концептуален кросоувър, който едва ли би се продавал в друга част на земното кълбо. Машината с името Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury трябва да се хареса на богатите китайски предприемачи и почти сигурно ще се появи в серийно производство след някоя и друга година. Автомобилът е смесица между SUV и седан. Той е оборудван с четири компактни електромотора с постоянни магнити, които позволяват на системата за задвижване на двете оси да разпределя по-добре и по всяко време максималния въртящ момент между всяко от колелата. Мощността на задвижващата система е 750 к.с., а блокът батерии с капацитет 80 кВт/ч осигурява с едно зареждане пробег от 500 км. Специална 350-киловатова станция позволява акумулаторите да бъдат напълнени за 5 минути за изминаване на 100 км.

И ако външният вид на луксозната машина е странен, то интериорът е направо кичозен. За салона на Mercedes-Maybach Ultimate Luxury се използва скъпо дърво, бяла кожа и розово злато. На централния панел е разположен виртуален широкоформатен кокпит с два 12.3-инчови дисплея. Вградената система за гласово управление пък се адаптира към гласа на водача и може да се самообучава. В задната част на автомобила са поставени седалки от Mercedes-Benz S-Class cъс самостоятелно регулиране и специална поставка за краката. Пасажерите на втория ред са разделени от централния тунел, в който дори е вместен специален чайник. Има и специална функция за масаж.

Подобен подход използват и във Volvo със своя специален прототип, наречен S90 Ambience. Седанът получи необичаен проектор на тавана, който създава уникална атмосфера в салона и успокоява нервите. Автомобилът е построен на базата на обикновения S90, но интериорът му е напълно преработен и оборудван със система, контролираща ароматизатора, мултимедийния център и проектора. Салонът на новия концептуален седан е триместен, със зона за увеличен комфорт на задния ред. За пътниците е създадена специална атмосфера, която се регулира от три индикатора. Разработено е и приложение за смартфон, което също позволява да се контролира атмосферата в колата. С едно кликване се избира режим, чрез който на проектора се появяват различни тематични клипове (Northern Lights, Scandinavian Forest, Swan Lake, Archipelago, Rain, Nocturnal и Freedom), климатичната система пуска един от четирите специални аромата Byredo, а аудиосистемата Bowers and Wilkins възпроизвежда съответната музика. Ако например изберете темата "Дъжд", салонът ще замирише на свежо, като след преваляване, което ще бъде съпроводено от подходящата картина и музика.

Друг световен производител - BMW, също избра салона в Пекин, за да покаже най-новата си разработка. Това е предсериен вариант на изцяло електрически кросоувър с името iX3. Той трябва да бъде готов за производство и да дебютира през 2020 г.

Дизайнът на концепта е много близък до този на новото поколение на BMW X3, но някои черти подсказват, че става въпрос за електромобил - оформлението на "бъбреците" в радиаторната решетка и сините елементи. Задвижването на BMW iX3 е поверено на електрическа система от ново поколение, като мощността при нея е 270 конски сили. Капацитетът на батериите е над 70 кВт/ч, което означава, че електрическият кросоувър има пробег от 400 км с едно зареждане.
 Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
 Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
 Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
 Volvo S90 Ambience
 Volvo S90 Ambience
 BMW iX3
2
1166
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Април 2018 07:06
Може и да ме навикате ама за мен тези автомобили отиват в коша с надпис "ИЗГЪЗИЦИ".
26 Април 2018 09:37
А, не. Тези са от графата безсмислени изгъзици от типа "Как да продадем стъкълца и мъниста на цената на диаманти"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД