:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 378
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Япония протестира пред Южна Корея

заради десерт с изображението на спорните острови Такешима (Токто), който ще бъде сервиран по време на предстоящата среща с участието на лидерите на двете Кореи - Мун Чже Ин и Ким Чен Ун, която трябва да се проведе утре, предадоха агенциите. "На фона на нашата позиция за териториалните права върху остров Такешим това е неприемливо и предизвиква съжаление", съобщи японското МВнР. Протестната нота е връчена на южнокорейското посолство в Токио, а също така и директно на корейското външно министерство чрез японското посолство в Сеул. Тези необитаеми скалисти територии в Японско море са обект на международен спор след 1945 г., когато Корея беше освободена от японското колониално владичество. В момента те се контролират от южнокорейската армия, която е дислоцирала там малък гарнизон. Токио твърди, че Сеул незаконно е окупирал тази територия.



Германия е одобрила вписването на 350 имами

през м.г. в Турско-ислямския съюз за религиозни дела (ДИТИБ), който е под контрола на държавния глава Реджеп Ердоган, съобщи сп. "Шпигел". Германските власти са издали на имамите работни визи с валидност 180 дни, става ясно от отговор на МВР, дадено на запитване от страна на Лявата партия. В Берлин обаче не са наясно дали имамите са напуснали страната след изтичане на крайния срок на валидност на визите им. Формално ДИТИБ е независим орган, но имамите са назначени от Турция и съответно заплащането им идва от Анкара. Зам.-председателят на парламентарната фракция на Лявата партия Севим Дагделен заяви, че "повече турски имами означават повече влияние на Ердоган".



Кола блъсна един от създателите на "Новичок"

в руския град Анапа, съобщиха руските медии. Химикът Владимир Угльов, един от създателите на невропаралитичното вещество, с което бяха отровени бившият руски шпионин Сергий Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри, е получил наранявания, но няма опасност на живота му. Инцидентът е станал на 24 април в руския град Анапа, който е на Черноморието. Угльов е пресичал улицата пред кооперацията, в която живее, по пешеходната пътека. Химикът видял кола, която не намалява скоростта и побягнал, но когато почти бил стигнал тротоара, автомобилът го застигнал. За да не попадне под гумите, той скочил на предния капак и с главата си разбил предното стъкло. Задържаният шофьор обяснил, че "се бил замислил и не забелязал мъжа".

665
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД