:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 317
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пътната агенция пак опря до Световната банка за тол таксите

Снимка: БГНЕС
За тол системата ще бъдат изградени 500 терминала за купуване на маршрутни карти (предплатени билети).
Агенция "Пътна инфраструктура" отново ще наеме за консултант по внедряване на тол системата Международна банка за възстановяване и развитие (МБВР), част от структурата на Световната банка. Това реши правителството на заседанието си вчера. Разходите ще бъдат поети от бюджета. Споразумението ще бъде подписано от председателя на Управителния съвет на АПИ.

През 2015 г. за почти същата консултантска услуга АПИ отново нае МБВР. Въпреки че все още не се знае колко точно километра ще е обхватът на тол системата и той тепърва ще се уточнява, в новото споразумение е записано да бъде определено таксуването. Преди 3 години банката вече представи варианти за таксите за камионите - 12, 20 или 26 стотинки за километър. За разработване на стратегията от 2015 г. бяха платени 1.4 млн. лв. от програма "Транспорт" 2007 - 2013 г.

Банката ще консултира проектирането на системата, оперативните процедури, графици и доклади за изпитване и изпробване, както и преглед на цялата техническа документация. Предвиждат се и тестове на системите в България и на местата, където изпълнителят извършва разработки и тестове в своите лаборатории. В същото време, след многократно обжалване, вече има избран изпълнител - срещу 150 млн. лв. без ДДС "Капш Трафик Солюшънс" трябва да изгради системата до 19 месеца. Компанията ще внедри за своя сметка системата, след което парите ще й бъдат изплатени от бъдещи постъпления.

Все още не е ясно и дали бъдещият оператор на тол системата ще е държавен или частен. От МБВР се очакват съвети и по този въпрос. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков неотдавна спомена, че тол системата трябва да заработи през 2019 г., но според експерти това ще стане не по-рано от 2020 г.











3
1075
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
25 Април 2018 19:41
Построиха магистрала с държавни пари, а сега частна фирма ще събира тол такса? И никой не му пука. Разбира се, пак измамниците от световната банка са намесени!
26 Април 2018 15:55
А кой да ги събира според тебе?
27 Април 2018 05:45
Държавата естествено.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД