:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Отвъд всякакви граници

От пресата прелитащият научи за себе си и колегите интересни неща. Досега Групата на правилните медии рядко ни обръщаше внимание и ни описваше като "Бутикова малотиражка", но вече сме повишени до партньор на "Репортери без граници". Организацията понижи рейтинга на България в ежегодната си класация за свобода на пресата. От 109-о на 111-о място.

Тъй като не всеки е запознат с тази митология, да поясним. Според медиите на Шиши "Репортери без граници" е "стратегически международен партньор на Фабриката за фалшиви новини". Според същата митология към "Фабриката" се числят почти всички медии, в които Отечествената корпуленция няма собственост или влияние. Собствениците на тези медии пък не се занимават с нищо друго, освен че "всячески се опитват да клатят легитимните институции в страната, за да избегнат възмездието за престъпленията си". Цитатите са от т.нар. агенция "Монитор", от която черпят информация (черпят и читателя) вестниците "Телеграф" и "Монитор".

"Смъкнаха рейтинга ни, за да отмъстят за разобличаването на задкулисните им обвързаности", плющят бичовете по гърбината на жалките репортери, преминали всички граници.

Разкритията са плод на тежък журналистически труд, който се дестилира в анализа - "Репортери без граници" доказаха, че са "Платени без граници". Вярно, в "Телеграф" анализът е затиснат от голата муцка на съседната страница - но интелигентният читател ще разпредели вниманието си, така че да не изпусне нито ненките, нито дълбокия анализ.

Как е положението при другите? "Труд" и "24 часа" публикуват информация от доклада, при това без да бичуват "Репортери без граница": "Политици спъват свободния печат", пише "Труд"; "111-и сме по свобода на пресата", не крие и "24 часа", макар че с колеги доста търсихме из двата вестника, докато намерим тези дописки. "Властта купува медии с европари", най-прям е опозиционният "Дума", четейки същия доклад.

"Стандарт" обаче лети в безоблачните простори и с нищо не издава, че такъв доклад съществува. Правилно - свободата е вътрешно усещане, а не доклад!
1831
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД