:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БФС има броени дни да реши за преиграване на 1/2-финала

Скандалният рефер от реванша "Славия" - "Ботев" бе изваден от наряди за следващия кръг
СНИМКА: СПОРТАЛ
Треньорът на "Ботев" Николай Киров няма да бъде на резервната скамейка в неделното домакинство срещу "ЦСКА-София". Той ще гледа двубоя от една от стаите на стадиона в Коматево.
БФС трябва в най-кратки срокове да отговори на жалбата на "Ботев" (Пд), с която от клуба претендират за преиграване заради формално нарушение на реванша от 1/2-финалите за Купата на България срещу "Славия". Пловдивчани загубиха с 0:1 и отпаднаха, но имат ред претенции, най-вече по отношение на съдийството на Станислав Ставров.

От "Ботев" поискаха този рефер да не свири повече мачове от Първа и Втора лига. От Съдийската комисия бяха обещали, че ще се произнесат за Ставров през вчерашния ден, но до снощи нямаше нищо излязло по въпроса. Ясно е само, че Ставров е получил някакво наказание, тъй като не му бе даден наряд за предстоящите мачове от Първа и Втора лига този уикенд.

Но от клуба искат още комисията да изнесе и мотивите за назначението тъкмо на Ставров за главен рефер на реванша. Освен това "Ботев" ще сезира и Комисията по етика и феърплей да наложи наказание на президента на "Славия" Венцеслав Стефанов за обидни квалификации в интервюта по адрес на привържениците на пловдивския тим. БФС трябва да разгледа и казуса с високите цени на билетите, определени от "Славия" за реванша - 20 лв., тъй като има данни, че фенове на домакините са влизали с пропуски от по 5 лв.

Футболният съюз обаче първо реагира с наказания за "Ботев". Изгоненият по време на мача треньор Николай Киров е със спрени права за 1 среща и глобен с 1000 лв. За обида към длъжностни лица защитникът Пламен Димов е санкциониран за 2 мача и 5000 лв. Един мач пък ще пропусне бразилецът Густаво Афонсо. Освен това "Ботев" е глобен с 2000 лв. за хвърлени бомбички и отправени нецензурни скандирания от агитката.



РЕАКЦИЯ

Феновете на "Ботев" решиха да не се примиряват и тяхното възмущение от съдийството в мача със "Славия" се изля в нова декларация, този път адресирана директно до президента на БФС Борислав Михайлов. В нея се настоява за доживотно изваждане на Ставров от футбола и оставката на членовете на Съдийската комисия, воглаве с председателя Йордан Сталев.

"Върнете частица вяра в хората, че все още си заслужава да гледаме мачове с марка "български футбол" и се вслушайте в нашия глас... Ако Вие откажете да спазите собствените си правила за честна игра и не накажете виновните с горепосочените санкции, ние също ще откажем да ги спазваме и вината за последствията ще тежи изцяло на Вашата съвест. Няма да спрем борбата си и ако тези, изпълняващи поръчки, убийци на спорта, не бъдат отстранени от футбола за цял живот, ние ще се чувстваме длъжни да излезем на улицата, докато това не стане факт!", се казва в декларацията.

9
1717
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
26 Април 2018 20:28
КзаБФС
26 Април 2018 20:38
Наказанията за Ботев са вече факт, но решение за преиграване на мача едва ли ще има. ставров ще бъде наказан да не свири няколко мача...и до там.
26 Април 2018 20:59
Грешките повлияли на крайния резултат, но резултата остава...
27 Април 2018 08:08
Така е деди Митко! Стига сте ревали!
28 Април 2018 07:57
Преиграване!? По каква причина? Няма нарушение на правилника! Има реферски грешки: 1. Непоказан червен картон на Балтанов за умишлена игра с ръка. 2. Неправилно вдигната засада на Стивън Петков /тази грешка не е на главния рефер, а на помощника/. 3. Неотсъдена дузпа за "Ботев" при нарушение, идентично на това, за което беше отсъдена дНито една от тези реферски грешки не представлява формално нарушение на правилника, въпреки, че влияят на резултата. Коматевци могат да пият една студена вода няколко пъти и да са благодарни, че не ги наказаха за изцепките на мача в Пловдив.
28 Април 2018 12:58
Пожелавам ви Ставров на финала и да направи същите грешки в полза на чичо Венци.
28 Април 2018 13:00
Игра с ръка на Балтанов??? Това на кой мач?
28 Април 2018 13:11
Оставки и наказания-това искаме, а не преиграване. Но наказание за ставров, след като свири финала.
28 Април 2018 16:47
На същия този полуфинал, Остин! Спря с ръка атака на "Славия", вече имаше жълт картон.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД